Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Hovdevatnet og fjorårstreff

Heyo, i dag er det Elida fra Rælingen og Pia fra Sortland som fikser blogg for dere. Det er mye forskjellig som har skjedd mellom massevis av hosting og snufsing blant elevene, som for eksempel et flott teaterstykke, fine timer med Sumin og Haibiao, og et fantastisk fjorårstreff.

Mandag og tirsdag var sterkt preget av husvask og interessante timer med Haibiao og Sumin. Både jeg og Pia har massasje som valgfag, og jeg må si det er en ganske perfekt start på mandagsmorgenen. Christian er bare en smule hardhendt, og man går ut derifra enten med blåmerker eller et par minutter ekstra på øya. Imens vi lå og vrei oss i smerte ved noen av øvelsene, kunne ikke Eline på FX få det hardt nok, og selv ikke Christian fikk det til tilslutt.

Noe av det mer spennende som har skjedd denne uka var turen vår til Hovdevatnet. Turen tok litt over en time å gå. Det var veldig deilig med litt frisk luft nå som det har blitt litt mildere temperaturer her oppe. Der fikk vi steke pølser og pinnebrød på bålet, i tillegg til at Haibiao lagde kyllingspyd til oss:)) Christian og Ida stod for pinnebrødet, som de selv mente var salta litt for mye. Det var veldig godt med baconsurret pølse med pinnebrød på utsiden, selv om det tok litt vel lang tid å steke. Haibiao kjørte oss tilbake siden det omsider begynte å snø, og det var deilig med en liten lur før middagen.

Rett etter middagen dro vi på en forestilling av Sunnmøre FHS, der vi hadde gleden av å se på løvenes konge. Veldig mye bra musikk og vi synes kostymene spesielt var svært bra. Veldig imponerende at alt var satt sammen på to uker.

Jeg (Elida) var sengeliggende store deler av torsdagen med en sterk forkjølelse, men jeg klarte å dra meg ut av senga både til salatbaren til lunsj, og til litt episoder av Sherlock og filmen Syng etter kvelds.

Fredag starta fjorårselevene å komme, og i den sammenheng fikk klassen i ansvar å steke sveler som ble servert imens vi fikk se minnesvideoen Haibiao har laget. Den var lang (nesten 2 timer), men verdt hvert sekund å se. Tidligere på dagen hadde vi valgfag, der jeg har valgt å pine meg selv med pilates. Jeg finnes ikke myk, så det å bli tøyd fremover av Christian blir fort en smertefull, men givende opplevelse. Vi gikk også gjennom øvelsen Svanestup, som jeg sterkt anbefaler alle å søke opp en video av på youtube. Man blir god og sliten innen lunsj, og derfor har jeg valgt å gå for strikking som andre valgfag for dagen. Det er lite som er så koselig som å sitte og hekle i peisestua med fyr i peisen. Utover dagen var det hyggelig å snakke med de tidligere elevene, og innslaget til lørdag ble godt øvd inn.

Lørdag var det volleyballturnering med fjorårselevene. Først samlet vi oss i klasserommet og vi fikk litt tips til turen vår til Taiwan. Blant annet å pakke lettere enn en tror (man ender fort opp med å kjøpe en del), ta med nok solkrem og å passe på hodebunnen, og å bli med på alt av Sumin sitt opplegg. Kina kombinerte fjoråret og årets elever og knuste animasjonsklassene i volleyball, men ble dessverre slått ut av FX æææææn. De gikk videre til å vinne hele greia, så kanskje ikke så rart de slo oss.

Etter deilig baligryte og iskrem til middag fikk vi se mange fine innslag på elevkvelden. Kinaklassen kjørte istid-dubben og “beat it” dansen, som begge var fra elevkvelden vi hadde forrige uke. Det var veldig mange bra innslag, og det var gøy å se de tidligere klassenes bidrag, siden vi følte vi fikk et innblikk inn i fjoråret. Showet åpnet og lukket med innslag fra animasjonsklassene, der årets klasse lukka showet med en dritbra dans og et gjensyn med “big and chunky” dansen fra elevkvelden deres tidligere i år.

Fjorårets animasjonsklass
Fjorårets FIT
FX3
Årets FIT
FX2
Årets Animasjon
Sunnmørsalpane (ifjor)
Bali (ifjor)
Beat it av Kinaklassen

Søndag har som vanlig for oss vært en veldig rolig dag, og vi har ladet opp til neste uke. Stor klem fra oss, og vi sees neste uke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.