Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Micheal Jackson sto opp fra de døde på Møre….

Etter en altfor lang juleferie var vi endelig tilbake på folkehøgskolen med nytt blogg innlegg av Synnøve og Maria. På kun to uker er vi allerede i gang med spannede fag og nye aktiviteter.

Den første uka tibakte hadde vi aktiviteter med hele skolen. Noen gikk på tur langs snøskredmuren mens andre dro opp til gapahuken med ski og akebrett den første dagen tilbake. Her koste vi oss med fint vær og god stemning.

Neste dag var vi i full gang med snø aktiviteter. Sumin og Haibiao hadde rigget i stand mange snø aktiviteter vi skulle igjennom. Her ble vi delt inn i grupper på tvers av klassen og fikk et ark med 30 ulike oppgaver vi skulle utføre. Det eneste problemet var at snøen ikke var kram. Mange av gruppene slet derfor med å lage snøslott og snømann, men ved hjelp av kreativiteten greide vi det tilslutt. Senere den kvelden hadde vi kosekveld. Alle gruppene hadde fått i oppgave å lage ett lite innslag som skulle fremføres. Vi fikk også i oppgave å dele ut poeng etter hvert innslag. Her var det alt fra enere til tiere som ble gitt ut, med morsomme begrunnelser for valgene av poengsum. 

På fredagen hadde vi første økt med de nye valgfagene. Nesten hele skolen valgte topptur, mens resten koste seg med alt fra matlaging, pilates, strikking og andre aktiviteter.

Neste dag var det fullt kjør med kanonballcup rigget til av assistentene her på folkehøgskolen. Vi ble delt inn i grupper og skulle komme opp med et kostyme laget skulle bruke. Her kom noen i fullt afterskikostyme mens andre hadde kledd seg ut som lærerene på skolen. Tilslutt var det disse lærerne som stakk av med seieren.

Denne uka har vært proppa full med stress og øving til elevkveld. Jeg tror alle var enige i det hadde vært smart å starte litt før isteden for at alt skulle planlegges, lages og øves inn samme uka som elevkvelden skulle holdes. Vi ble delt inn i grupper hvor hver gruppe skulle komme med ideer til sketsjer og videoer, og hvordan disse kunne bli utført. Det var mye fram og tilbake med ideer og uenigheter i tillegg til noen veldig lange dager som gikk til øving og andre forberedelser.

Vi hadde også lagd grupper som skulle hjelpe til på kjøkkenet. Her var Sumin og Haibiao kjøkkensjefer og rigget i stand cola-kylling og vårruller som har blitt en favoritt i klassen. Pia lagde også gode muffins til hele skolen.

Pia lagde gode muffins til hele skolen

Dagen elevkvelden skulle skje hadde resten av skolen fått i oppgave å kle seg ut etter temaet begravelse. Mange skuffet ved å kun ta på seg svarte klær mens andre var mer kreative.

Rett før vi skulle vise frem showet vårt var det mye stress og nerver, men likevel ble elevkvelden en stor suksess hvor alle storkoste seg både på og av scenen. Elevkvelden gikk ut på at en anonym person hadde dødd og i siste sketsj kom det frem at det var Michael Jackson vi hadde begravelse for. Alle gjorde en stor jobb som gjorde at det ble så bra som det ble. Selvfølgelig må vi også nevne at takket være ansvaret Thelma tokk i løpet av hele elevkveldopplegget, hadde det ikke gått like smooth. Etter en hard uke tror jeg mange er glad de endelig kan slappa.

Micheal Jackson sto opp fra de døde…

Denne uka hadde vi også vår første time med japansk. Det virka som de fleste kunne litt fra før når så mange greide å utale de lange ordene med helt riktig uten stopp. Det sier også litt om klassens interesse i japansk når Haibiao spurte Amalie om hjelp til å utale ordene riktig.

De to første ukene av dette året har vært fylt av mange spennende, morsomme og nye opplevelser og vi gleder oss masse til å se hva det neste halvåret av folkehøgskolen bringer. Og et tips til den neste kinaklassen; start tidlig med forberedelser til elevkveld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.