Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

PhotoDump

Herre uka e d Jonas fra Tiller og Signe fra Fjone som skriv bloggen. Vi ska skriv om ka som har skjedd i uka hær.

D va en normal uke fram t Onsdag, da vi dro t Høyskolen i Volda. Da hadd vi valgt tre linja som vi syntes va interessant, som vi skul på foredrag om. Æ (Jonas) valgt Historie, Språk og Litteratur og Religion, Kultur og Samfunn, og jeg (Signe) valgte Språk, Historie og Design.

Jeg og Guro G gikk oss vill, så vi fikk ikke opplevd Design :(. Da vi kom fram t skolen så fikk vi en liten introduksjon om skolen + musikkinnslag av studentbandet Relapse, som va utrolig flink. Så satt vi gjennom kjappe introduksjona av dæm forskjellige linjan. Etter den første fagintroduksjonen så va det lunsjtid og vi fikk gratis mat i kantina. Da ble det hamstra my mat og drikke.

Dæm første timan på torsdag hadd klassen rebusløp arrangert av Tilde og Thelma. Uheldigvis va æ og Signe syk så vi fikk itj t å delta. Klassen ble delt opp i 5 gruppa som sku gå rundt på sju ulike posta. Dæm skul gå rundt i Ørsta å finn postan. Formålet med postan va å finn et ord. På hver post va d hint t kor neste post va, og i tillegg fikk dæm 1-2 bokstava på vær post for å sætt sammen t et ord. Ordet va Motherlover.

På torsdag ettermiddag så tok en gruppe av elever å arrangerte et opplegg for folk med nedsatt funksjonsevne, som innebar å steke og selge pizza, kake og brus, og noe underholdning. Det starta med at gjestene satte seg ved bord i grupper, og fikk en kjapp introduksjon av opplegget og oss elever, som da ble etterfulgt av en quiz. Etter dette ble det så salg av pizza og kake, og opplegget avsluttet med diskotek hvor alle elevene danset med gjestene. Klokka halv ni på kvelden var arrangementet over.

Etter lunsj på fredag så klassen film, men ca. halvveis mått æ, Kin, Isac og Guro G på bærehjelp for å hjælp t med utlast på kulturhuset i Ørsta.
På ettermiddagen lærte Sumin noen av oss tradisjonell knytekunst
I sjutida bynt elevan på skolen å knyt gjæra dumplings (baozi) i matsalen med Sumin og Haibiao. Vi satt i gruppa på forskjellige bord og kjævla deigen flat og så putta vi inni fyll og knøyt sammen dumplingsan. Etter hvert gikk nån å hjalp t med steikinga på kjøkkenet. D ble satt fram litt etter litt så vi fikk smak. Dæm va sykt god. Resten av dumplingsan ble satt fram t kvelds.
Etter dumplingsan og litt mer knytekunst mått vi som va på bærehjelp tebake for innlast. Mens vi venta på at publikum skul kom ut av salen så æ og Guro et kjent fjæs. Etter et par sekunda med tenking realiza vi at han ligna på Odd Norstoga, også innså vi at at d va han.

Jeg, Pia, Elida, Charin og Guro G dro til Ålesund lørdag morgen. Vi dro dit fordi jeg, Pia og Charin skulle ta tatovering.

Etter vi var ferdige med ta tatovering dro vi på Amfi Moa. Der kjøpte vi oss mat på maccern. Etter vi hadde spist gikk vi litt rundt på senteret.

Jeg, Pia og Charin gikk på Rema1000, der fikk vi gratis donut, og en hel eske med donuts til å dele ut på skolen.

Lørdags kveld var det full fest med karaoke, snacks og sveler i peisestua. Der samlet de som ville seg og det ble god stemning.

xoxo gossipgirl

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.