Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Stappa uke med mye spennende med blant annet våruller og knutekunst før høstferie!

Hei og hå, denne uken er det tryslingen Malene og nordlendingen Helene som skal skrive blogg.

Vi skal ta dere med på en reise gjennom vår spennende uke, nemlig uke 40, uken før høstferie!!!

Men før det, er det viktig at dere lesere tar en grundig titt på forsiden til ukas blogg. Der ser vi nemlig assistenten vår Christian med favoritt fotballaget hans i hendene. Nemlig Manchester United. Sitat fra det nøyaktige øyeblikket bildet ble tatt “hvem har vært nede i kjellern? Og hvem har vært på rommet mitt?” For det morsomste er, Christian er visst ikke så glad i Manchester United og blid var han ikke når det ikke var Liverpool som hang på veggen…

Oktober er her, og det betyr bare en ting. Nemlig det at spooky season er i gang. Mange av kveldene på Møre folkehøyskole har nå gått til ulike skrekkfilmer. For det må jo til nå som det er oktober. Og nå som også FX er borte, er endelig TV-stua uokkupert. Eller jo, nå okkupert av Kinaklassen, heheh. Men å se på skrekkfilmer er ikke alt vi har gjort. Les videre, så får dere vite hvilke spenstige ting Kinaklassen har gjort denne uken:)

Mandagen startet som vanlig med valgfag, siste runde med blant annet skating før en ny periode kommer etter høstferien. Etter valgfag dro både FX og FIT bort på tur, og Kinaklassen og Animasjon fikk hele huset for seg selv i tre dager! Om det var deilig spurte du? Å JODA! Ingen kø ved brødristeren og mikroen!

Mad skillz

Tirsdag var nok en dag med språk der vi startet med språkkonkurranse. Selvfølgelig hadde Haibiao mekka premie på alle lagene, nemlig GODTERI som aldri slår feil!

Rastløse var hele gjengen, for vi har lenge mast på å få lære knutekunst og det var endelig tid for det i dag! Klassen delte seg i to, der den ene gruppen skulle preppe grønnsaker og diverse til våruller sammen med Haibiao. Resten av klassen skulle ha knutekunst med Sumin.

Noen FIT elever som ikke dro på tur var også med på knutekunst. Her har vi et bilde av svært konsentrerte Oskar fra FIT som prøver å skjønne hvordan knutekunsten fungerer.

Klokken 18:30 var det tid for hyggekveld i matsalen der alle fikk være med å lage vårruller.

Til slutt var det tid for mat. Vår flotte assistent Christian hadde hjulpet til og lagd såkalt “Colakylling”. På tallerkenen fikk vi dermed servert våruller med sweet-chili, nudler og Colakylling #alltidgodmatnårFXerborte.

Etter mat hadde vi leker med Haibiao og Christian, deriblant en lek der vi skulle skrive hvorfor… og fordi… slik at når vi senere trakk to lapper, skulle de skape en morsom setning. En av setningene var “Hvorfor er Lotte faren til Tone?… Fordi Charin ikke bruker sokker.” For dere lesere som ikke forstår, så kaller Tone fra Animasjon, Lotte for faren hennes. Og Charin er kjent for å aldri bruker sokker. Uvanlig? Er ikke mye vanlig i Kinaklassen.

Enda en lek vi hadde var en slags temalek der vi skulle komme på et unikt ord på en bestemt bokstav innen forskjellige temaer. Det var en veldig hyggelig kveld med mye latter, pluss Christian rakk å se fotballkampen han så inderlig ikke ville gå glipp av.

Under har vi noen fantastiske bilder av Kin som friterer våruller, og elever fra Kinaklassen som nyter den digge maten:

I gymmen på onsdag hadde Sumin og Christian og Elida pønsket på noe. Vi ble delt inn i lag som skulle konkurrere mot hverandre. Men det vi ikke visste var at konkurransen var manipulert. Dommerpanelet (Christian og Elida) hadde allerede på forhånd bestemt hvem som skulle vinne (som var laget vi var på). Poenget var at vi skulle kjenne på å bli urettferdig behandlet. Det kjente ikke akkurat vi på fordi vi vant hehe. Hvert lag skulle ha et lagnavn og et heiarop. Laget vårt bestående av Helene, Malene, Oscar/Knut, Ingrid Amalie/bare Amalie og Signe het BOLA, og vårt heiarop var “Live, laugh, love”. Fantastiske greier ikke sant? Ja, det var det. Så hadde vi laget bestående av Pia, Charin, Johannes, Synnøve og Tilde som het Seacows. Siste lag besto av Kin, Maria, Ida, Ole og MANGLER EN PERSON HER! Og de het Bunnpris babes.

Som de snille elevene vi er, ble det ingen store konfrontasjoner eller argumenter mot poengfordelingen. Vi fikk høre at det ikke hadde gått såpass bra for tidligere år med samme opplegg der elever har forlatt leken fordi mye ble urettferdig. No offence til noen av dere tidligere elever:))

SICK EDIT COMPILATION

På torsdagen fikk Kinaklassen lære generelt om pandaer og om hvorfor det er så få av de i dag. Vi fikk til og med se på pandafødsel og hvordan en panda utvikler seg fra fødsel til ca. 15 uker.

Dag 15 etter fødsel

Det var også, som vanlig, romvask på slutten av skoledagen. Denne gangen skulle det vaskes ekstra grundig, også bak sengene ettersom vi nå skal være borte i 1 uke på grunn av høstferien.

Fredagen, også siste skoledag, var nå kommet og vi skulle ha en litt annerledes dag enn vanlig. Skolens elever skulle samles i gymsalen etter morgensamling der vi hadde diverse leker. Mange av disse lekene var kjente for oss i Kinaklassen. Deriblant leken der vi skulle sortere oss fra ulike ting, slik som lavest til høyest, bosted fra nord til sør, hårfarge og fødselsdato.

En annen lek var også en som liknet på leken “liker du naboen din?”. En lek vi hadde dagen da Malene kom til skolen første gang. Denne gangen var det med en liten twist i leken, der sidemannen kunne flytte seg ett hakk for å hindre en løpende i å sette seg. På denne måten gikk de sittende i en bølge og den i midten måtte løpe og kjempe for en ledig stol. Se på den videoen her:

Etter leken tok alle med stolene inn tilbake til musikksalen der vi skulle se på utdelingen av Nobels fredspris. Vinnerne for Nobels fredspris 2022 ble Belarussiske Ales Bjaljatski, den russiske menneskerettsorganisasjonen Memorial og Ukrainske Center for Civil Liberties. Etter dette var det lunsj og tiden var omme for mange for å dra hjem…

Nå har vi ikke vært på skolen i mer enn 7 uker, men likevel var det tungt å måtte ta farvel. Det er bare snakk om 10 dager borte for oss i Kinaklassen, men trist var det likevel. Så sinnsykt glad man har blitt i denne gjengen. FX drar rett til Bali etter høstferien, så de får vi ikke sett på før etter 5 uker. Det var også ganske trist å tenke på, men til syvende sist får vi alltid se hverandre igjen etter hvert! Og det er jo bare positivt å tenke at man har blitt så glad i så mange på denne skolen.

Da har vi kommet til slutten av uken. Mange dro hjem på fredagen etter lunsj, vi (Helene og Malene) også. Så helgen tilbragte man hjemme. I løpet av høstferien blir det dessverre ingen blogg, men vi sees igjen om to uker! Det blir spennende og se hvem som har ansvaret for bloggen da! Håper dere lesere har kost dere masse med å lese bloggen, forhåpentligvis har vi gjort en bra jobb:)) Vi er fornøyde i hvert fall! Takk for nå, og GOD HØSTFERIE!

Hadet på badet din gamle sjokolade! We’re audi- Malene og Helene<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.