Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Lev i naturen

Det var ingen frivillige som var interessert i å skrive for denne uka, så da ble det to østlendinger (Tinn & Larvik/Sandefjord) som skulle skrive her, kruttkanonene Johannes og Kin.

Etter mandagen så hadde vi ikke noe normale linjetimer og elevkvelder, men heller fellesopplegg for hele skolen fra tirsdag til helgen. Det var nemlig matauk, så da skulle elevene fra alle linjene blande seg sammen til ulike stasjoner: sopp-/bærplukking, drivved og mat på bål, baking, garnfiske, sausanking, vedhogst, og fridykking. I tillegg ble det arrangert volleyballturnering på fredag, hvor elever fra ulike linjer blandet seg sammen i grupper (ingen konkurranse mellom linjene, det kommer mest sannsynlig senere i år).

Kos på vedhogst:)

Det var mye som skulle bli gjort innad de stasjonene, så vi tar heller en kort beskrivelse for hver av dem. Pluss en lengre kommentar til stasjonene som begge to var med på.

Sopp, bærplukking og baking:

Ikke ulikt et steinerskole opplegg, fikk denna gruppa oppgaven om å dra ut i naturen og spise sopp… tror jeg. Uansett, sopp bled det, i mangfoldige mengder og arter (for det meste kantarell). (fra Johannes)

Neida, vi på sopp-/bærplukking stasjonen skulle sanke inn sopp og bær (blåbær og rips) i 2 dager. Hvis vi var usikre på om de soppene vi plukket var giftige eller ikke så kunne vi alltids spørre soppekspertene Tiina og Sumin. Det ble for det meste kantareller her som sagt, siden vi blandet giftige sopper med andre sopper som ikke var kantareller, og måtte kaste noen av dem. Ellers så lagde bakte vi noen kaker til fredagen.

Pensling av kantareller

Lefser og flatbrød:

Gruppa som skulle lage lefser og flatbrød fikk to veldig proffe damer til og lære seg kunsten. Først fikk de prøve seg på å lage flatbrød på takker. Det gikk overaskende bra, og utfallet var faktisk spiselig. Og etter det var det lefser, utfallet var likt flatbrøda, altså stor suksess.

Flatbrød

Drivved og mat på bål:

Denna gruppa var uten tvil de som fikk se den fineste utsikten, blir litt misunnelig… uansett, de har ikke bare hett det koselig ved bål, de har også sanka drivved og latt sine kunstenirske gener utfolde.

oioi, masse vann

Garnfiske:

På garnfiske så fisket gruppa passe store fisker, som deretter skulle sløyes.

Store fisker

Sauesanking:

Haha, bææ!

Vedhogging:

Vedhoggst gruppa bestod åpenbart av de sterkeste elevene på skolen, og hver og en av dem så ut som greske guder etter de var kommet tilbake fra vedhoggsten. Det at politiet ikke arresterer dem for oppbevaring av pistoler er et under, for bare se på de gunsa der!

#stronk

Fridykking:

I fridykking så skulle man plukke opp kamskjell og krabber fra havbunnen.

På tirsdags kveld så hadde vi just dance, da ble peisestua brukt til dansegulvet og folk som var der kunne danse sammen til videoene på lerretet. Dessverre så har vi ikke noe bilde eller video av det, men vi har heller video for en annen kveld. Da skulle vi perle kjeder til kreftforeningen. Kjedene vi lagde skulle være lik malen på lerretet, og skal selges fra kreftforeningen. Pengene skulle dermed gå til kampen mot kreft.

På fredagen var det volleyballturnering, hvor alle elevene ble delt inn i 12 ulike grupper (inkludert assistent gruppa (#urettferdig)). Hver gruppe skulle komme opp med kostymer og spille i dem på volleyballbanen. I løpet av turneringen forstod vi hvilken lag som skulle vinne, men det var likevel gøy å se på hvert av lagene spille mot hverandre.

I finalekampen så var det gruppe 2 (med Maria og Elida fra vår klasse) som kjempet mot gruppe 1 (assistentlaget). Det var selvfølgelig assistentlaget som vant hele turneringen, men det var jevnt i finalekampen med 2-1 sett. På fredagen så var det også høsttakkefest, hvor vi fikk mat som noen av matauk gruppene hadde lagd fra før av. Etter volleyballturnering og høsttakkefest så var det frihelg, noe vi velger å ekskludere fra bloggen grunnet dårlig samvittighet ovenfor de yngre leserne.

Her er det en liten video fra vedhogst:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.