Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Finnes det blekkspruter i Ørsta?

Da er det nord-trøndern og (ikke fra Oslo) Ås-ingen Marthe og Maria sin tur til å ta fatt på bloggen! Starten på skoleåret startet jo på en helt fantastisk måte med så utrolig godt vær som selv ga de fra Østlandet en “run for their money”, men nå! mine damer, herrer og alt imellom, har det vært skikkelig Ørsta-vær! Det har regnet non-stop og det ser ikke ut til å ville stoppe anytime soon.

Vi hadde mye å se fram til da vi på tirsdag endelig skulle få lært oss å lage sushi. Selveste Gordon Ramsey kokken-Haibiao skulle selvfølgelig lære oss det aller viktigste. Vi ble først delt inn i grupper og fikk temaet ØRSTA. Det var ikke bare bare det æssæhh. Jeg og Maria var jo på samme gruppe (dessverre), fordi jeg er jo veganer (dobbel homicide), og vi trodde nok vi gjorde en nokså god jobb helt til vi fikk en titt på gruppa til Malene 🙁 Det er jo helt juks å være så flink til å lage sushi! Dere kan jo værsegod og gjette hvilken plate som tilhørte oss….

Synes det var litt urettferdig at vår fantastiske asjætt ikke vant (til høyre). Som dere klart og tydelig kan se så er det fjelltoppen “Fingern” som er i bakgrunnen, med det fantastiske sjø-livet i Ørsta. Vi har to fisker og en blekksprut. Nå vet ikke akkurat jeg om det finnes blekkspruter i Ørsta, men det er jo tanken som teller. Og til venstre kan dere se Malene & co sin Michelin-stjerne. Den var ikke akkurat stygg, og den smakte sikkert bedre også. Fair game. PS: Gruppe 1 vant.

Fra venstre: Gruppe 1, gruppe 2, gruppe 3 og gruppe 4.

Sumin er ikke helt fornøyd med klassens fit-nivå, så vi tror nesten vi går på FIT-linja. Her om dagen hadde vi litt morgengymnastikk, og da hadde vi intet annet valg enn å danse til kinas nasjonalsang “Little Apple”….

Siden vi alt er på tema om gym og trening så har vi nå hatt fokuset på volleyball. Om det er noen fra fjorårets klasse som leser dette blogginnlegget har jeg gleden av å informere dere om at vår kjæreste stipp “KRESTIAN” var sååå flau over dere i fjor. Det er ikke rart vi blir torturert med volleyball informasjon når også Haibiao mener vi skal knuse alle de andre klassene i den kommende volleyball-turneringa. Vi gleder oss allerede (NOT!!)

Krestian i sitt naturlige habitat

På fredag hadde vi førstehjelp med resten av klassene. Vi ble delt inn i grupper og gikk rundt til ulike poster hvor vi fikk lære generell kunnskap om bla. sårstell, hypotermi, brudd, og HLR. Deretter hadde vi en brannøvelse i pessrægnet. Det var jo selvsagt en vestlending som informerte om at det skulle være oppholdsvær, men vi har lært at du kan aldri stole på det disse folka har å si. På internatet hørte vi lite av brannalarmen, mens i annekset var det helt a-ok.

I går fikk vi beskjed om at vi skulle kle oss ut som reality-kjendiser. Her var det mye rart. De som skilte ut var de vakre dragqueensa som vi hadde gleden av å se på. Man kan jo undre seg over at de ikke vant, men isteden et par med utblåste Kardashian rumper…

Anyways, the game goes on, og vi vil til slutt oppsummere med at vår tillitt til lærerne har enda ikke kommet tilbake. Om det er noe vi har lært så langt på Møre folkehøgskole er det at vi må ta ting med en nokså stor klype salt. Bruk vettet og ikke stol på alt disse vestlendingene har å si.

Dett var dett.

Takk for oss!

Comment (1)

  1. Jesper

    Ikke noe press, men jeg har satset en stor sum med penger på at kinaklassen vinner volleyballen i år. Hvis vi taper regner jeg med at vi dekker regningen sammen. Lykke til

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.