Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Te-kurs, Hovdevatnet og squidgame-kveld.

Nå er’e Isac og Elidas tur til å si vårt om uken. Vi er en Osing/bergenser og en Lillestrømling, som er klare for å fortelle deg om den grådig opplevelsesrike uken vi har hatt med klassen vår.

Denne uken hadde vi vår første gymtime med Christian, og oppfatningen om at Fhs egentlig bare er en barnehage for voksne manifisterte sterk da vi fikk leke haien kommer og spille hjørnefotball, i tillegg til noen heftige runder med innebandy, kanonball og tikken/har’n. Her er noen bilder av våre flotte medelever fra timen:

Haibiao holdt et fantastisk te-kurs for oss i peisestua, der vi blant annet fikk smake på ein rekke forskjellige grønne og røde teer. Vi fikk i tillegg opplæring i hvordan te-bladene forberedes og brygging av de diverse sortene. Vi lærte at vi må “vaske teen” ved å brygge teen først en gang over litt lengre tid, slik at bladene kan få åpnet seg og smaken kan bli sterkere og renere. Kurset var veldig nyttig, spesielt for meg (Elida) som ikke er så glad i te, da jeg fikk prøve mange nye smaker. Til og med jeg kan si meg enig i at Oolong te er drikkelig. Dette er noe Eg (Isac) var veldig lei meg for å gå glipp av ( sad face ).

Fredagens fellesfag tok oss til Hovdevatnet, der vi fikk velge mellom en rekke aktiviteter. Mens jeg (Elida) koste meg på kajakktur var mange ute på topptur, lærte seg å surfepadle, gikk en «flatere» tur, fisket, eller lagde seg litt mat på bål. Det luktet godt av grillpølser og grillspyd gjennom hele dagen, og det var godt å ta seg en matbit mellom aktiviteter. Fisking viste seg etterhvært å ikkje være sjakk trekke, siden vannet var fullt av all slags hoying, padling og musikk bestemte fisken seg for å gro bein og dra……..

Kanskje ukens viktigste hendelse, vi har fått en ny elev i Kinaklassen! «Familien» vår inneholder nå 23 elever, der det nyeste tilskuddet heter Malene og ankom sent fredag kveld. Etter et par navnerunder og introduksjoner var det kos med kortspill i peisestua.

Etter et orienteringsseminar av Jan Vidar hadde FIT klassen elevkveld. Mange hadde nok gledet seg til å sitte rolig og se på noen gode dansemoves eller morsomme sketcher, men det ble langt til godisen og brusen da mannen med masken kom lokende ut fra bak seneteppet. Det var klart for Squidgame, og det ble fort på liv og død i konkurranse om de 456 kronene som stod på spill. FIT hadde organisert en form for alle utfordringene, med «red light green light», kjeksformer, et slags klinkekulespill, kanonball, glassbroen og til slutt, stolleken. Etter noen nervepirrende runder var det Mia fra animasjonsklassen som kom seirende ut av det.

Vi så som vanlig mange gode filmer, som Biler, kung fu panda 1 og 2, og Istid-filmene. Klassen har blitt klistra sammen som ein boks dropps du glemte i solen for lenge, og du finner ofte kinaklassen i peisestua med noen runder idiot eller i røykehjørnet ( eller homo-hjørnet som vi har omdøpt det til) til langt på natt.

Noen bilder fra mellom slagene:

Det har vært en uke full av tøys og fjas. Noen har gått turer opp til gapahuken, og kost seg med bading i kulpen etterpå. Hvis det fortsetter slik som nå blir dette eit år for sagaene å gjenfortelle. Alt i alt en god uke i barnehagen for voksne.

Tusen takk for oss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.