Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Full kjør!

Hallaisen, denne uka er det blogg take over av Pia og Synnøve. 

Vi er da 2 jenter fra hver vår ende av Norge og dialekt forvirring/krasj er en del av vår hverdag 🙂 Vi tenkte å utfordre oss selv, nemlig ved å prøve ut vlogging. Vi har derfor småvlogget og filmet litt utover uken og her er resultatet…

Denne uken var Friluftsliv x klassene og Friluftsliv, idrett og treningslinjen vekke på tur i 3 dager. I løpet av disse dagene var det veldig stille på skolen (litt deilig da det var stille med måltidene, men litt kjedelig med lite folk) og vi båndet spesielt mye med animasjonsklassen. På Tirsdag lærte vi å lage dumplings og spiste disse til kvelds sammen med animasjon. Seinere båndet vi litt mer med animasjon og spilte litt vollyball med de.

På Torsdag skulle vi gå en «kort og flat» tur til Vallahornet. Etter vi hadde slitt oss i varmen med å komme oss opp til gapahuken, så var det bare «30 minutter» til toppen ifølge Sumin. Det viste seg at Sumins sine beregninger ikke var heeeeltt rett. Denne turen tok oss 90 minutter, men vi kom oss alle på toppen etter litt blod og mye tårer. I tillegg på veien opp møtte vi noen 4-7 klassinger som var på vei ned. De hoppet, nærmest løp ned fjellsiden og hadde mistenkelig mye energi i seg. Vi undrer fremdeles på hva barna her i bygden spiser for å klare å ha så mye energi i seg etter den turen.

På Fredagen spilte vår kjære Elias (assistent) fotballkamp, og vi måtte jo selvfølgelig være der som support i tilfelle de tapte. Men siden vi var så god støtte så er det ingen overraskelse at Elias sitt lag vant. 

Noen dager etter at Friluftsliv x klassene og Friluftsliv, idrett og treningslinjen hadde komt tilbake fra tur, så fikk vi (kinaklassen) beskjed om å komme ekstra tidlig til middagen. Vår kjære Christian ville at vi skulle spre oss rundt på ulike bord og bli kjent med folk fra andre linjer. Tanken var god, men det endte ikke så godt som Christian kanskje hadde håpet. Selv om vi snakket med folk rundt oss, så var det vanskelig å bli kjent med de og komme inn i samtalene deres.

På Lørdag hadde assistentene et opplegg, nemlig Ørsta rundt. Hvis du tror dette er noe orienteringsløp så tar du grådig feil her. På Ørsta rundt var et gruppearbeid, der vi måtte finne fram den kreative siden vår og ta bilder/videoer ut ifra oppgaven. Et eksempel på ene oppgaven var å ta bilde med Ivar Aasen statuen. Motivasjonen for dette var ikke så stor, men vi tror alle har fått en god latter ut av opplegget og ser positivt tilbake på det.

Guro og Synnøve

Da vi var ferdig med Ørsta rundt kom vi tilbake til Kroken (vår nydelige hengeplass) og ble møtt med et uvanlig syn. Døren til ett av rommene her lå nemlig inne på sengen. Vi har grublet mye på hvem og hvorfor noen ville ha gjort dette, men vi har ikke komt noe nærmere et svar. Det har gått over ett døgn uten at verken eierne eller døren er tilbake på plass, så var det ikke så mye annet å gjøre enn å kødde litt med eierne selv.

Oppsummert så har dette vært en fin uke nr. 2 her på folkehøyskolen. Vi har opplevd og ledd mye denne uken som alltid er en suksess. Vi håper at det kommer en dag hvor tillitten vår til lærerne er tilbake, og at det kommer en dag der «en flat tur» faktisk er en flat tur, og «5 minutter igjen» faktisk BARE ER 5 MINUTTER IGJEN. Men vi skal ikke miste trua uansett hva som skjer.

Takk for oss!

Comment (1)

  1. SQ

    Da blir det en veldig veldig flaaaat og fin tur i en dal i fint vær neste gang for hele klassen. For den som har lyst på utsikt over den fineste dalen på Sunnmøre finnes det en bratt tur fra dalen til en fjelltopp:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.