Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Siste kapittel

Overaskende nok endte det med at jeg, Maria skrev siste blogg. De to siste ukene gikk så fort at vi glemte hele bloggen, men her sitter jeg klar til å fortelle.

På mandag fikk vi endelig beskjed “Kina skal ha seminar på torsdag” av Sumin. Da satte alle på sitt beste fokus og jobba hardt i de tre dagene før seminaret. I tillegg nærmet foreldrehelgen seg og da var det show på programmet, grøss og gru. Men den kommer vi tilbake til.

Seminaret var 110% vellykket, vi hadde 7 forskjellige stasjoner. Stasjonene vi hadde var te (den var jeg på woo), tempel, natur i Thailand, hva vi har gjort i Norge, kulturforskjeller, mat (hvor alle fikk laget vietnamesiske vårruller,) og språk. Alle stilte opp med sitt beste og det endte i suksess, flere sa at vi var bedre enn FIT som også hadde seminar. Vi burde selvfølgelig ikke ha konkurranse over sånt, men vi vant haha.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.
Vi suger å ta bilder så dette er det eneste vi har fra seminaret :/

På fredagen var det å gjøre klart til foreldrehelg. For vårt 5 minutters show gikk vi for little apple remix, siden det er så vanskelig å gi slipp på noe man har så nær. Generalprøven gikk helt ok, men vi lærte jo på elevkvelden desto verre generalprøven går, desto bedre blir selve forestillingen. Derfor ingen grunn til panikk. Dansen gikk supert selv om motivasjonen var på forskjellig nivå.

Alle innså når foreldrene kom at året nærmet seg slutten, det gikk kanskje ikke inn for alle før da. Flere var triste og gruet seg til hjemreisen neste uke. Kvelden gikk bra, showet var fint, kakene gode, rømmegrøten skuffende. Også må vi jo nevne Christan som er neste års assistent for Kina, han ble døpt i ekte fhs stil med løvenes konge og leppestift i panna.

På søndag utførte jeg min siste siste jobb i elevrådet som var å arrangere karaoke i peisestua, jeg gjorde egentlig ingenting men jeg var der. Vi brente over 1000kr på snack fordi ingen av oss ville gi det tilbake til skolen. Mandagen gikk klassen på tur til Lidaveten. Jeg hørte det var en bra tur.

Tirsdagen gikk til klasseavsluttingen. Vi stekte dumpings til lunsj, etterpå forberedte vi vårruller til aller siste kosekveld. Sumin lagde også frityrstekte boller til oss, de var sykt gode så tusen takk til Sumin som gjorde sånne ting for oss i løpet av året. Vi sendte rundt lapper hvor alle skulle skrive en liten kommentar om den personen, sikkerlig kos. Etter det lekte noen leker som avansert stein saks papir og en lek Enya kom med som hun har venta på å gjøre i hele år nemlig “black magic”, det er bare å fundere på hva det er. Christian fikk også prøvd seg på å styre en lek for oss som Sumin lærte han, det var starten på hans ett års karriere som assistent.

Onsdagen gikk til husvask, jeg ble plassert i peisestua og det gikk fort unna. Jeg syntes veldig synd på de i elevkjøkkenet men min medlidenhet varte ikke så alt for lenge for det var på tide med siste innsats for håpsskolen som var pant. På kvelden fikk vi spoilers om årboka, hvor det ble hinta til at andre sov sammen i senga våres mens vi var borte. Ikke alle i klassen la seg i senga like komfortabelt etterpå, men jeg gjorde fordi vi låste døra når vi var borte haha.

Torsdagen var enda en vaskedag, denne gangen på romma våres. På kvelden viste Haibiao minnevideoen fra året. La oss alle takke Haibiao for at han satt så lenge for at vi kunne se tilbake på året som var, tusen takk Haibiao! Etterpå var det utdeling av årboka, kvelden gikk til å prøve å finne årboka sin som ble sendt rundt i hytt og pine. Neida det var kjempe kos.

Endelig så er vi ved slutten, etter en fin frokost og utdeling av vitnemålet ble vi alle sendt til gymsalen. Her skulle vi gå i en runde og si hade til alle. Jeg begynte å gråte, andre begynte å gråte, det var helt katastrofe. En etter en dro folk, jeg og Seline hadde billetter til det siste flyet som gikk så vi fikk se alle dra avgårde. Til sist var det meg, Ida og Seline igjen, det var de første jeg ble kjent med og de som var igjen med meg, nesten poetisk (Ouff). Jeg er veldig forkjøla mest sansyling etter den klemmerunden, en siste f u fra møre.

Det var det fra meg, endelig ferdig med en oppgave som ikke var min engang. Men det har jo vært en god del av skole året det. På gjensyn!

Til neste årselever: Bare vit at dere kommer til å få de beste lærerne dere kan ønske dere :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.