Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

1 Korinter 13:4-7

Atter en ny søndag, atter et nytt blogginnlegg. Nok en gang er det min (Sol Emma) tur til å oppdatere dere litt om hvordan livet er her som elev i Kinaklassen. Før jeg setter i gang må jeg legge til at den siste reisebloggen fra Thailand (trolig) er på vei, så det er bare å glede seg (men den er det ikke jeg som har ansvar for, så noe mer enn det vet jeg ikke). Men, spenn dere godt fast, for dette har vært en begivenhetsrik uke.

Etter et lite avbrekk etter studieturen gjenforentes så-og-si hele klassen på Møre utover søndagen (noen kom allerede på torsdagen, andre kom på mandagen, og 2stk har ikke kommet enda). Da var det bare å begynne å akklimatisere seg med en gang – temperaturen er lavere, maten spises ikke på restauranter, rommene må vaskes selv og morgensamling er ikke til å unngå. Selv det setter ikke stoppe for moroa – utover søndagskvelden kunne man i det fjerne høre Ed Sheeran komme nærmere og nærmere. Og med “Perfect” spillende i bakgrunnen ble vår kjære Frida fridd til av Eirik – elevbryllup sto nemlig på agendaen (men mer om det senere).

Frieriet søndagskveld

Fra tirsdag til fredag befant hele skolen seg på Orreneset Misjonssenter – noe vi egentlig skulle gjort for å bli bedre kjent i høst, men men, fin tur ble det uansett. Selv ikke der kunne vi unnslippe morgensamling, men de ba på mye forskjellig og mye fra hjertet. Dagene var pakket med en god blanding fritid og diverse samarbeids/bli-kjent oppgaver. På onsdagen fikk vi prøvd oss på det skolen kalte for en velodrom – nei, misjonssenteret hadde overraskende nok ikke en bane vi kunne bruke til litt banesykling, det gikk heller ut på å gjennomføre diverse utfordringer og konkurranser for å bli bedre kjent, men ikke minst også for å ha det gøy sammen med andre enn de som går i klassen. Det vil da si: lage bob-bane, kaste ringer, volleyball, skyte med pil og bue++. Selvfølgelig var det både poeng og premier som skulle deles ut (på hvilke villkår var det ikke alltid helt klart), men jeg tror det var enkelte musikkinnslag de Jesus-bekledde veggene aldri hadde forventet å verken høre eller se…

På torsdagen var det Sumin og Haibiao som styrte opplegget, og da sto historiefortelling, quiz og sveler på menyen (de to sistnevnte til kveldsmaten). Med stikkordliste med en stor håndfull ord vi måtte inkludere, samt et variert sett props som måtte brukes, så ble det utrolig gøy å se på fremføringene de ulike gruppene hadde å komme med. Det var til tider ikke tvil om at all tiden vi hadde fått hadde gått til å lage manuset (ikke nødvendigvis å prøvespille det en gang eller to), men det gjorde det jo desto bedre å se på. Våre kjære assistenter delte ut poeng, og sammen med quizen senere, ble en vinner kåret. Men, så supre som våre to fantastiske lærere er, så fikk alle en sjokoladeplate til slutt.

Da vi kom tilbake på skolen igjen var det bare å begynne å planlegge hva man skulle ha på seg på lørdagen, samt skrive taler for de som hadde fått den oppgaven. Under kveldsmaten kom det 4 (?) kledd i sort, som på semi-brutalt vis “kidnappet” Frida og slengte henne i bagasjerommet. Jeg har hørt rykter om trusler om å bli kastet på sjøen samt en aldri så liten butikktur for å kjøpe henne tyggis. Men frykt ikke, Frida ble returnert hel og fin til musikksalen, hvor det var duket til utdrikningslag (-drikking selvfølgelig). Hos jentene var det mye dansing, synging, snacks, brus og god stemning. Hva enn guttene holdt på med er jeg ikke helt sikker på, men jeg har sett diverse klipp av blant annet stein-saks-papir og et strippeshow (de også). Alt i alt var det en hyggelig kveld som satte tonen for morgendagens begivenhet: bryllup.

Kidnapping under kveldsmaten
Utdrikningslag

Grøt kan man ikke glemme på en lørdag, så det ble selvfølgelig servert, men klokken 15:30 var det duket for vielse i gymsalen. Gjestelisten var til å bli forundret av. Den bestod av blant annet: Eiffeltårnet, emoer, Doofenshmirtz, MILF, rånere, hippier, hulken, Barbie og Avatar, osv osv – og alle var utkledd etter beste evne. Seremonien var (for det meste) vakker (kom en aldri så liten eks inn i bildet). Ida imponerte (of course) med sangtalentet sitt – og hvis backup vokalistene bare hadde øvd bittelitt til, så hadde nok øyeblikket blitt enda mer magisk. Frida og Eirik sa ja begge to, så da måtte jo det feires med god mat (aka lasagne<3 og kaker og kjeks) i matsalen. Middagen var fylt med diverse taler fra forlovede, foreldre, bruden og brudgommen selv, toastmasteren, samt x-antall andre som hadde noe på hjertet som måtte uttrykkes. Talene imponerte på det sterkeste, og det var tydelig at de hadde investert i hvertfall noe tid til å skrive dem. Underholdningen stopper ikke der, bruden og brudgommen må ha litt connections både her og der, for musikkinnslagene var kjendiser fra verden rundt: ABBA og The Real Slim Shady, Eminem. Den solfylte lørdagen var ikke komplett uten den tradisjonelle første dansen, far-datter dansen, og kasting av buketten. Da kvelden kom snikende inn, hoppet folk ut av kostymene sine og inn i litt mer behagelige klær.

Søndagen var en like solfylt dag med en sol som varmet opp mot 13 grader, og dagen gikk stille og rolig for seg. Og med det vil jeg bare avslutte med litt av 1 Korinter 13:4-7:

Kjærlighet utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. Så blir det stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.

Tusen takk for meg, det har vært en underholdende uke (og selvfølgelig et strålende år). Ha en fortsatt fin søndagskveld, og en fin uke som kommer.

– Sol Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.