Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Phuket Del 2 – Elefanter, Similan og matlagnings kurs

Da var det meg Aurora som skal skrive resten av Phuket (ft Victoria).

Tirsdag 22.mars

Da startet vi dagen med en hurtigtest. Alle var heldigvis negative. Vi skulle egentlig ha fri resten av dagen, men så fikk vi endring i planene. Vi dro å så på elefanter. Vi fikk mate dem, ta bilder med dem, og noen både vasket og badet med dem. Det var veldig varmt (for meg iallefall), jeg holdt på å dø. Men bort i fra det var det veldig hyggelig og god stemning.

Senere på dagen dro alle i klassen (minus Sumin og Haibiao) til et GIGANTISK kjøpesenter, det var sånn to deler med rundt 4 etasjer! Fikk beklageligvis ikke kjøpt meg noe siden jeg var blakk, heh. Håper jeg finner meg noe i Bangkok (:

Onsdag 23.mars

Denne dagen var laaang. Mens de fleste gjorde seg klare til programmet fikk vi alle telefon på rommene våre, det var Sumin som sa at vi måtte komme ned i lobbyen NÅ. Vi startet ca 1 time før vi egt skulle, med ca 1 times drosjetur. Da vi endelig var framme og hadde fått utstyret vi trengte, dro vi med speed båten. Da vi var kommet til den første øya, var jeg allerede kokt og klam. På neste stopp snorklet/badet de fleste, jeg satt selvfølgelig inne i båten. Neste stopp var det også snorkling/bading. Men siste stopp var det endelig lunsj. Vi stoppet på en øy og spiste, etter litt mat gikk hele klassen til en litt større strand på andre siden av øya, tok ca bare 5 min å gå, så alle klarte seg. Etter en 30-15 minutters venting skulle vi tilbake til fastlandet. Trur de fleste var ganske slitne etter turen så noen av oss endte opp med å sovne på båten. Når vi endelig hadde kommet oss helt tilbake til hotellet slappet nok de fleste av, vi hadde vært ute i ca 12 timer, og selvfølgelig hadde jeg klart å blitt solbrent…

Torsdag 24.mars

(Victorias pov)

Vi startet å kjøre ca rundt 09.10 og ble kjørt til et marked, der det var massevis av grønnsaker og frukt, og han som kjørte oss fortalte og viste de forskjellige ingrediensene vi skulle kjøpe. Haibiao kjøpte masse frukt som vi skal smake i kveld! Lokalet var lite men det var vifter så det var veldig kjølig, ikke for varmt. Det var en annen familie som var med i tillegg til oss seks (Meg, Trinh, Ida, Maria, Renate, Frida). Vi lagde tre forskjellige matretter, den ene var en slags suppe med reker som var litt spicy. Den andre pad thai noodles, og den siste var mango sticky rice, med grønn ris. Men jeg likte sticky rice best.

Og det var alt fra Phuket. Gleder oss mye til resten av studieturen! <3

Comment (1)

  1. Lars-Erik Brevig

    Utrolig flott tur opplegg! Veldig gøy å følge med, skikkelig heldig klasse!:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.