Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

En siste farvel til kinesisk

Da var enda en uke over her på Møre folkehøgskole, og det er meg, Frida, som har ansvar for klassens blogg denne uken. I tillegg er OL i gang, så det har blitt noen sene kvelder gjennom uken, kanskje også litt OL-titting i timene. Det hjelper også at vi kan bruke TV-stuen som normalt igjen. Siden det ble noen lange netter kombinerte jeg gangvaskene mine med det slik at jeg fikk noen ekstra minutter søvn på morningen. Vi er bare fire klasser igjen her siden både FIT og Bali er på studietur. Selv om man kanskje kan bli litt sjalu på bilder av sol og varme, syntes nå jeg at vi klarer oss fint her i Ørsta. Dessuten skal vi om noen uker på vår egen studietur til Thailand, så det er bare å følge med ;))

Mandag

Denne uken var det Kinaklassen som hadde ansvaret for morgensamlingene, og først ut i ilden var Victoria og Aurora. Victoria promoterte dragebrukeren sin: @jinjincrafts (anbefales å følge!). Deretter fortsatte dagen med valgfag, i mitt tilfelle ble det knutekunst. Vi fikk prøve oss på et nytt armbånd som jeg må innrømme var vanskelig. Frem til lunsj kom jeg ikke akkurat så veldig langt for å si det sånn. Etter lunsj hadde klassen husstell og det gikk egentlig nok så greit. Tror fellesarealene ikke var så møkkete og rotete som tidligere ganger.

Tirsdag

I dag var det Enya som stod for morgensamlingen og hun promoterte vår flotte haibruker: @sharpie.shark. Den ble opprettet 4. februar og har allerede fått over 100 følgere. Den byr på masse bra og variert innhold og viser livet her på internatet gjennom Steve, haiens, øyne. Så hvis du bryr deg om haier og ikke vil at de skal dø ut må du gjerne følge <33 Siden det nå er blitt bestemt at vi skal til Thailand, og ikke Kina, så vi på en dokumentar som en liten smakebit på hva som venter oss. Veldig interessant spør du meg, syntes generelt alle dokumentarene vi har sett med Sumin har vært fine. Etter lunsj var det duket for ny språktime med Haibiao, men det skulle vise seg at også Haibiao syntes curling var litt viktigere akkurat da. Slik ble det til at klassen fikk med seg curlingfinalen hvor Norge til slutt endte opp med sølv. Selv om gull hadde vært det beste var det umulig å slå stone cold Italia.

Onsdag

Tidenes beste morgensamling ble holdt av den morsomste i klassen, nemlig Renate. Startet bra ut med Babymetal´s “Pa pa ya!!”. Videre tok hun oss med på vennskapet med Markus og alt hun er så god til. Til og med Tor Erik roste henne rikelig. *Klapp klapp*. Deretter var det bare å innstille seg for en ny dokumentar og det er jo klassen blitt ganske gode på. Så var tiden endelig kommet etter lunsj… Siste time med kinesisk og japansk. Tror nok dette var litt rart for alle til tross for at engasjementet for språk har dabbet litt ut utover året. Vi har tross alt brukt flere måneder og timer med Haibiao, og nå er det plutselig ikke mer. Tror også Haibiao syntes det var litt rart at språkundervisningen var ferdig for i år. Jeg som også hadde laget min egen tone på kinesisk, fire er nemlig ikke nok :// Forhåpentligvis husker vi noe og takker Haibiao for at han har vært så tålmodig med oss <33. Noen i klassen, inkludert meg, hadde også vært oppe i natt for å få med oss figure skating og da spesifikt Yuzuru Hanyu. Så, etter undervisningen, tok folk det ganske rolig og en del av oss så Hercules i TV-stuen.

Torsdag

Rebekka kjørte på med sin morgensamling i dag: Kinaklassen – tinderversjon. Her fikk skolen høre både pros og cons med hver kinaelev, samt se en liten redigert tinderprofil på siden. Ikke dumt, ikke dumt, men om hun og resten av skolen ville swipet høyre gjenstår fortsatt å se. Deretter var det bare å ta på seg turklærne for dagens program var nemlig tur til hengebroen. Det skal sies at vi klarte å gå forbi broen, men tur ble det nå uansett. Har savnet å gjøre noe aktivt etter at jeg skadet kneet, så skulle ønske at vi hadde rukket flere turer dette skoleåret. Da vi kom tilbake til skolen hadde Enya og Haibiao stelt i stand “Japanese BBQ”. Saftige grillspyd med kylling, bacon og oksekjøtt var det som ventet oss. Så det ble lite suppe på oss den dagen. Ny torsdag betyr jo også ny romvask, men da det var gjort ble det Flåklypa i TV-stuen. Avsluttet kvelden med vafler til kveldsmat, en nok så god overraskelse spør du meg. Litt kø ble det da, siden vi selv hadde ansvar for steking. En litt vennskapelig krangel med ekstremsportklassen oppstod da vi ble anklaget for å snike, men det ble også en gruppeklem ut av det. Så hvor ille var det egentlig?

Fredag

Siste morgensamlingen denne uken var det Ida som holdt. Hun hadde laget sin egen wikipedia side som hun gledelig delte med resten av skolen. Plusspoeng for opplesning av quotes. Ellers var jo hele dagen satt av til valgfag, som betydde matlagning med Haibiao for min del. Dette var også siste time med matlagning for året :0 Vi avsluttet i hvertfall på topp med både cola-kylling og vårruller. Etterhvert som vårrullene ble ferdig frityrstekt kom både animasjonselever, idrettselever og kinaelever innom for en liten smakebit eller to. Så snille som vi er delte vi ut med et smil rundt munnen. Alle som ikke har hatt matlagning med Haibiao burde angre seg, det er noe man ikke vil gå glipp av! Videre må jeg innrømme at jeg ikke husker så mye av fredagen, men antar at den var bra. Noen i klassen hadde leid en Airbnb, så var på et lite besøk der.

Lørdag

Ny lørdag, nytt seminar. Heldigvis slapp vi å sitte på en stol i fire timer denne gangen. Sumin og Haibiao hadde forberedt et opplegg ute i snøen. Vi ble delt inn i mindre grupper på tvers av linjene og fikk i oppgave å lage ulike snøfigurer, samt ta en del bilder av ulike motiver. For å få nok snø gikk vi oppover til grinden, på vei til gapahuken. Etter at snømannen vår knakk, rip, ble gruppens motivasjon litt redusert, men vi ga aldri opp. Da klokken nærmet seg ett var vi nede på skolens område igjen og ble servert kakao med krem. For enkelte ble det kanskje krem med kakao. Til slutt gjenstod det å se hva de andre gruppene hadde klart å få til, så vi samlet oss i musikksalen for en gjennomgang hvor vi ga poeng til de andre gruppene. Kan fortelle at gruppen vår ikke vant, men vi fikk en sjokoladeplate på deling som takk for deltagelse. Til middag spiste vi nuggets, selv om de ikke var som macern’s, smakte de godt. Deretter hjalp jeg og noen andre i klassen med å steke sveler til Mario Kart 64 turneringen senere på kvelden. Siden idrettsklassen hadde bestilt Airbnb for kvelden, og dro før turneringen startet, ble det en kamp mellom Kina og animasjon. Etter flere intense runder endte både Ida og Jesper opp i finalen sammen med Vincent og Markus fra animasjon. Førsteplassen var med andre ord innen rekkevidde, og etter en finale med best av tre kan jeg fortelle at kinaklassen endte opp seirende. Jesper var årets mester, og Haibiao filmet lykkelig øyeblikket!

Søndag

Søndag har vært nok så rolig, hvertfall for min del. Vi har kanskje spist en av de beste dessertene i dag da. Bløtkake, eplekake og lefser var på menyen, noe jeg vil anse som lykke. Eller jeg smakte ikke på lefsen da, men kakene falt i smak. Nå sitter jeg i TV-stuen og skriver mens andre ser på fotballkamp ved siden av. Været er fortsatt trist, så om jeg får kommet meg ut og trukket noe frisk luft er fortsatt usikkert. Kanskje blir det noe trening med noen andre i klassen da, skal ikke se bort i fra det. Klassen har blitt ganske gode til å bruke treningsrommet i det siste, og kan stadig vekk sees der. Thailand bør være forberedt for å si det sånn. Apropos Thailand, Sol Emma har fikset reservasjon hos Jay Fai, så vi skal besøke damen med de kjente skibrillene og omeletten.

Det var egentlig alt jeg hadde for denne gang. Håper alle har kost seg denne uken også sees vi igjen neste uke 🙂

再见 <3

さようなら<3

– Frida

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.