Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kinesisk nyttår! 新年快乐

Hallo es bin mich, ik bin het, ese soy yo, Seline, som skriver blogg denne uken. Denne uken er vi relativt tilbake til “normalen”, men mye som har skjedd! Startet hver dag med å bevege oss retning musikksalen for våres rituelle morgensamlinger, valgfag både mandag og fredag og seminar på slutten av uken. Folket i klassen er fremdeles sportslige og trener og går tur. MEN viktigst av alt starter vi uken med kinesisk nyttår og går inn i tigerens år!

Mandag

Første mandag med valgfag etter nyttår og jeg er selvfølgelig på skating med Jesper, Ida og Ole Magnus. Første valgfagsperiode der Ida og Ole Magnus har skating og mid session vitner jeg Ole Magnus bevege seg som lynet opp rampen og går uheldigvis motsatt retning av brettet og spjærer buksen… ikke bare litt heller. Ble et forsøk på å teipe buksen sammen igjen da… men med gjennomsiktig teip, så alle så fremdeles Ole Magnus sine thigh muscles🥵

Etter lunsj var det mer Basic Chinese med Haibiao. Kan ærlig si at jeg føler jeg ligger relativt langt bak med kinesisken min nå, ich bin lost :,) Haibiao spilte også av en youtube video der noen streamet feiring av kinesisk nyttår i Thailand, China Town. Syntes det var veldig koselig og interessant å se på :3 *thumbs up* for den.

Tror det foregikk nokså lite fram til kveldsmaten, folk drev med sine egne ting. Men under kveldsmaten! Kommer det plutselig en anonym gjeng brasende inn døren med finlandshetter på (*ahem* animasjonsfolk) på let etter sine targets som viser seg å være Ida og Sander (Baliklassen). Hallgeir (også Baliklassen) ble frivillig med, usikker om det går helt bra med han der :/ Så ut som gisselene ble fraktet til annekset, hvem vet hva som foregikk der. Alle var nok i sjokk mens det vi trodde aldri skulle skje skjedde, for ingen rakk å ta bilder eller filme før det hele var over.

Forsøket å interrogate Ida da hun ble returnert av de meget anonyme folkene, men stakkars virket helt fra seg. Hadde ingen anelse hva som skjedde. Får håpe hun kommer seg over dette en vakker dag.

Tirsdag

Etter morgensamling holdt resten av folkene som ikke hadde presentert temaet sitt om Japan presentasjonen sin. Etter lunsj lagde vi kinesisk pynt og mat til å feire kinesisk nyttår.

Christian og Sol Emma meldte seg som sjef over the Kaarage making – Chefs kiss til de 😙👌 Smakte helt fantastisk, det gjorde resten av maten også så klart! Mer Chefs kisses 😙👌😙👌 Flere pyntet seg og så fine ut til å feire nyttår, noe som gjorde at Ida og jeg følte vi måtte gå opp å steppe opp gamet vårt bittelitt. Vi spiste god mat og koste oss sammen, mye prating, latter og litt synging. Vi gikk også gjennom googleformen en gang til med “Most likely to” sammen med Haibiao, det var kjempegøy.

Onsdag

I dag snakket vi mer om reiseforberedelser til Thailand! <3 Vi gikk gjennom program og informasjon for turen. Etter det skulle vi på egenhånd finne ut av potensielle ting å gjøre og spise i Phuket. Virker som utrolig mye kult å oppleve der, gleder meg :3 Etter lunsj lærte vi mer Japansk sammen med Haibiao.

Etter middag ble jeg dratt med til treningsrommet av Ole Magnus. Ganske lenge siden jeg har gjort noe “sportslig” så jeg tok det litt rolig, men var ganske deilig å være litt aktiv igjen ngl. Halve kinaklassen var i treningsrommet og gymsalen mens jeg var der, tror vi offisielt kan omdøpe oss til idrettsklassen nå.

Torsdag

I dag hadde vi mer kinesisk – øvelser og test. Etter testen fikk vi beskjed av Haibiao å gjøre oss klare for Thailand tur – noen tok det litt mer bokstavelig enn andre kanskje… (det er bare gøy det da) Vi snakket mer om Thailand turen og presenterte aktuelle aktiviteter, steder og spisesteder i Phuket som vi kan gjøre sammen eller muligens i grupper på egenhånd.

(Snapchat 4K kvalitet on point)

Etter lunsj var det så klart romvask og alle fikk godkjent rommene sine <3 Ehh… vel nesten, Ole Magnus fikk beskjed om å rydde sin del🤨

I dag var det også bursdagen til Ida – GRATULERER MED DAGEN IDA HÅPER DU HADDE EN BRA DAG!!

Fredag

Mer valgfag! Fredag betyr enda mer valgfag, og jeg er på kurvfletting med halve kinaklassen og Jacob (animasjon). Mot slutten av skoledagen startet jo OL! Klokken 12:59 satt vi på storskjermen i klasserommet for å se åpningsseremonien til olympiske vinterleker i Beijing, Kina, som skulle starte kl. 13:00. Var veldig fin åpningsseremoni, har ikke sett noen tidligere åpningsseremonier så har ikke akkurat noe å måle det opp mot heller. It was very nice imo.

Latvia spår tre bronsemedaljer ved OL i Beijing - Beijing 2022 -  Sportacentrs.com - Norskmatkultur

Lørdag

I dag var det seminar! Det kom en dame som representerte Fremtiden i våre hender. Hun snakket blant annet om etisk og miljøvennlig forbruk – fast fashion, ørkenen i Chile fullt av klær, klima og ressurser. Føler det var litt likt ting vi hadde hørt fra før.

Ekstremsport hadde ansvar for middag og underholdning på kvelden. Når vi kom ned til matsalen skulle vi trekke en papirlapp med et nummer fra en skål og ble plassert på et bord med følgende tall. Da alle hadde funnet fram til plassen sin fikk vi plutselig beskjed om at vi hadde 15 minutter på å kle oss ut, noen var mer kreative enn andre – jeg var varianten av mindre kreativ.

Til middag ble det laget pizza og jeg tror omtrent alle hadde plass til mer av pizzaen deres🤤 14 pizzaer var visst ikke nok. Etter pizza og brus ble det underholdning i peisestuen med godteri, chips og enda mer brus.

Underholdningen ble fyret av med en Kahoot om stalking av våres sosiale medier, damn. Der vant Christian en smash pose – han hadde ikke klart seg uten hjelpen min tho😌 *ahem* det lille jeg var til hjelp. Så var det partyleker der to og to grupper skulle samarbeide, som vil si at gruppe 1 og 2, 3 og 4, 5 og 6, etc… skulle samarbeide. Christian og jeg var på lag 1, men lag 2 var ikke noe sted å se, så da måtte hele lag 1 stille alene. Jeg sto for koppflippingen, og klarte det på 2. forsøk😌 Vi vant ikke, men vi var hvert fall ikke sist! Og det teller vel noe? Til slutt var det beat for beat og mikrofonen ble stilt tilsynelatende i midten av flokken. Noen var veldig på og løp for livet til den micen når de gjenkjente sangen, noen ganger ble det til og med litt skummelt og brutalt å se på. Noen havnet i bakken og andre ganger fløy mikrofonstativet langs gulvet. Alt i alt så var det en morsom kveld!

Søndag

Hviledag – For enkelte kanskje. Noen har gått opp til gapahuken og andre har lekt seg på treningsrommet. Jeg derimot er en av de som har sittet på rommet… hørt på musikk og skrevet dette blogginnlegget. Håper på at folk muligens er så snille å legger inn bilder på Google disken dersom de har noen, slik at jeg kan bruke de til dette innlegget :,) Senere i dag skal noen på Kino og se nye Spiderman filmen.

Snødd masse denne uken btw
credz

絕不會放棄你 永遠不會讓你失望 永遠不會跑來跑去拋棄你 永遠不會讓你哭泣 永遠不會說再見 永遠不會說謊傷害你 絕不會放棄你 永遠不會讓你失望 永遠不會跑來跑去拋棄你 永遠不會讓你哭泣 永遠不會說再見 永遠不會說謊傷害你 絕不會放棄你

– Signing off for now✌️

Previous Post

Comment (1)

  1. Thanh

    I like it, Picasso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.