Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Konichiwa!

Da var det meg Aurora som skal skrive blogg for denne uka (: Akkurat nå sitter jeg sammen med Victoria på Victoria og Trinh sitt rom. Slapper av, hører på musikk, med Victoria i sin egen lille verden, og jeg som skriver blogg. Kjempe koselig og hyggelig stemning, god atmosfære og fairy lightsa er på. Dette er første gang jeg skriver blogg, så dette blir spennende.

MANDAG

Da var det var beklageligvis mandag igjen. Ingen morgensamling så da var det rett til klasserommet. Satt klar på stolen min med telefonen i hånden (selvfølgelig) å ventet på at timen skulle begynne. Vi skulle starte med hver vår presentasjon om Japan. Etter litt jobbing og leting etter informasjon om Japan, var det endelig lunsj. Det sto mellom tørre brødskiver, grøt, og fiskekaker. Etter en god og varm lunsj var det tid for språktime med Haibiao. Vi gikk gjennom sangen ”Lemon Tree” på kinesisk, etterfulgt av basic chinese.

TIRSDAG

I første time hadde vi om japansk historie og mytologi, noe jeg synes var kjempe spennende! Senere forsettet vi med presentasjonene våre og noen fikk presentert. Etter lunsj hadde vi vår første japanske språktime. Jeg må innrømme, det var mye lettere å uttale japansk enn kinesisk. Senere på ettermiddagen gikk jeg, Victoria og Trinh for å trene. Halve klassen har begynt å trene, vi forbereder oss til Thailand! FIT 2.0. Etter en hard og slitsom treningsøkt slappet vi av på rommet til Victoria og Trinh å så på ”Over Hekken”. Anbefales (;

ONSDAG

Da var vi halvveis inn i uken. Våknet opp med skikkelig gangsperre, men var bare å få hutet meg til klasserommet. Vi fortsatte med japansk historie og mytologi, samt presentasjoner. Jeg var borte fra timen etter lunsj, men jeg vet det var språk/språktest. Etter hva jeg har hørt, slet mange med å huske. Det har jeg full forståelse for. Etter skoledagen var over, var det rett til treningsmatten.

På ettermiddagen var det matlaging! Hadde gledet meg mer enn unger på julaften. Vi lagde innbakt svinekjøtt med sursøt saus og nudler, kjempe godt! <33 Etter vi hadde spist og var mette startet vi med klasseprofilene som vi skal ha i årboka. Vi gikk en og en etter hverandre ut i gangen mens resten av klassen ”baksnakket” oss.

TORSDAG

Jeg startet dagen min med vaksine dose 3, mens resten av klassen så en dokumentar om Japan (del 2). Etter en spennende dokumentar fortsatte de med presentasjonene deres mens noen presenterte. Senere var det romvask. Roomien min Rebekka hadde allerede støvsuget rommet onsdag kveld, så da bare ryddet vi det som trengte å ryddes og slappet av. Etter litt rydding ble jeg med til biblioteket sammen med Victoria og Trinh. Det regnet skikkelig, æsj. Senere på dagen før kveldsmat stretchet jeg og Victoria på rommet hennes. Vi begge var veldig støle, så var godt å få bøyet kroppen.

FREDAG

Endelig fredag! Da var vi i gang med morgensamling igjen OG valgfag. Dessverre fikk jeg bursdagssang. Etter en ”awkward” bursdagssang gikk alle til valgfagene sine, jeg og Victoria på strikking/hekling. Jeg ble borte en stund som jeg trudde kom til å vare 1 time, men som bare varte i ett kvarter, så heldigvis rakk jeg salat ((: Etter en god og grønn salat var det mer strikking.

Til middag var det pasta carbonara, kjempe godt! Etter middag trur jeg de fleste slappet av. De fleste ble nok like mette som meg. Etter å ha slappet av litt var det trening igjen. På kvelden etter kveldsmat spilte nesten hele klassen et spill som heter ”Mafia”. Jeg og Victoria satt å slappet av på rommet hennes, med musikk og rolig stemning.

LØRDAG

Lørdag fikk vi faktisk fri fram til kl 9 på kvelden for da hadde vi quiz i peistua sammen med de andre klassene på skolen, så da fikk jeg faktisk sove helt til kl halv elleve. Etter jeg hadde fått slett meg ut av senga ble jeg med Victoria til biblioteket og senere senteret. 2 timer senere, akkurat kl 13.25 var det trening igjen! Denne gangen la vi på ekstra øvelser, så DET var virkelig en ordentlig treningsøkt.

Senere på ettermiddagen mellom middag og kveldsmat satt jeg, Victoria, Trinh og Frida i Victoria og Trinh’s seng å så film, halvdelen av Pirat of the Caribbean: The curse of the black pearl. Fikk bare sett havlparten, for kl 9 var det quiz i peistua. Masse folk, koselig stemning med kanelboller, skoleboller og kakao.

SØNDAG

Fikk sove like lenge i dag som i går. Startet dagen rolig, jeg hadde sykt vond gangsperre fra treningen dagen før. Rolig musikk med frokost som jeg hadde på rommet. Etter en avslappende morgen var det trening igjen med Victoria. Vi tok det litt roligere denne gangen, for begge hadde skikkelig gangsperre. Men vi overlevde (: Så var det middag, thaima. Etterfulgt av dessert, iskrem tress og vanilje.

Rett etter middag var hele klassen i klasserommet. Vi gikk gjennom resultatene av et spørreskjema Frida hadde lagt ut for noen dager siden om klassen. Interessant resultat må jeg si. Litt før kveldsmat fikk vi sett resten av Pirat of the caribbean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.