Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Etter 100 år er klassen endelig samla igjen!

Da var det min tur igjen, selveste 马 sjæl. Denne uken har endelig klassen kommet sammen igjen og for en gang skyld så er ingen syke heller, helt utrolig.

Mandag:

Jeg starta uka med hurtigtest og gangvask, men jeg holdt meg ved motet. I timen starta vi med resten av Taiwan som vi ikke fikk tid til forrige uke og kahoot på slutten som jeg og Rebekka vant. Etter lunsj skulle vi ha husvask, men med mange protester fra oss 6 som fortsatt ikke var i isolasjon ble det ingen husvask denne uken. Etter lunsj så vi på dokumentar om japansk natur. Til middag var det seig, ikke det mest populære i Kina. Kina sitt oppmøte var meg og Ida. Noen spiste pizza med Nikolai for å feire at han var ute av karantene. Andre ting som skjedde var at Renate fikk ny mobil som var nok høydepunktet for henne denne uka, med tanke på hvor mye hun prata om den forrige helg. Jesper kom senere på kvelden.

Tirsdag

Koreakrigen var kanskje den timen de fleste gledet seg til i denne uken. Med ett foredrag fra Sumin fikk vi ett veldig bra innblikk. Etter lunsj hadde vi litt repetisjon i språk, hvor vi også jobba med dialog. Aurora hadde bursdag, men satt dessverre i karantene. De som var i klassen sto utenfor døra og sang bursdag sang på kinesisk og norsk, hun fikk noen gaver. Jeg håper at det gjorde dagen hennes litt bedre. Det var ganske slapp stemning i klassen, kanskje fordi noen av folka hadde vært ganske sent oppe dagen før. Folk slappet for det meste av på kvelden.

Onsdag

Vi starta dagen med hurtigtest hvor “ingen vant i lotto” som Sumin sier. Ellers så vi på en dokumentar om japansk kunst og etter lunsj så vi på en film som het Departures som mange i klassen likte. Og endelig skjer det litt opplegg på kvelden for da skulle vi på musikalen til Summøre fhs “Rockeulven”. Det var ganske imponerende med tanke på at de hadde 1,5 uke på forberedelser. Det var fint å komme seg litt vekk fra skolen også.

Torsdag

Dagen starta atter en gang med pcr-test og forhåpentlig den siste på en stund. Men det gjorde ingenting for Haibiao viste oss enda en artist, det er alltid ett av høydepunkta i språktimene. Jeg var bare med i starten for jeg skulle ta koronavaksine, de fleste andre i klassen tok den etter lunsj. For min del så var jeg ganske dårlig så jeg bare slappet av resten av dagen. Enya og Rebekka slapp ut av isolasjon, endelig begynte klassen å bli hel igjen.

Fredag

For å få litt variasjon hadde vi kurvfletting. Vi lagde små kurver, det var en veldig stor hit for noen og helt kjipt for de andre. Sumin ville at vi skulle begynne med ett annet kurv prosjekt etter lunsj men hele klassen slet fortsatt med første prosjekt. Med andre ord hun overvurderte oss veldig, men det var noen få som ble ferdig og kunne begynne på nytt prosjekt. Nesten alle ble ferdig i løpet av dagen (og alle ble ferdig i løpet av helga). Christian fikk komme ut isolasjon og Aurora kom endelig ut av karantene. Det var en rolig kveld hvor noen lagde banansplitt og noen spilte werwolf.

Lørdag

Endelig helg, til og med en frihelg. Bare Ida og Sol Emma spiste frokost selv om det var sen frokost. Alle andre drev å slappet av/ sov. På formiddagen drev folk å jobbet litt med kurvfellting, andre bare slappet av. Jeg tror alle syntes det var fint med en faktisk helg. Jeg hadde elevrådsmøte hvor vi endelig begynte å planlegge årboka, så bare å glede seg. Seline kom tilbake til skolen. Super Sumin (og Haibiao) gjorde klar taco til kveldsmat. Etter det hadde hele klassen spillekveld. Vi (-Ole Magnus) spilte Mafia i 2,5 timer, jeg fant ut at det ikke var mitt store talent da jeg var doktor og prøvde å redde begge mafiaene.

Søndag

Ole Magnus er den siste til å komme tilbake og endelig er klassen hel igjen. Alle slapper av i dag.

Det var det jeg hadde å si for denne gangen

-Maria (马)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.