Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

“Yeah, it’s a party in Quarantine”

Eyoo peasants! Da var det endelig meg Ida sin tur til å skrive blogg etter å ha lurt meg unna de andre gangene. Hadde tenkt å skrive på trøndersk, men fikk høre at det tar dem flere timer å skjønne hva som står (TT.TT). Det har blitt skrevet mye rart om meg på de forrige bloggene, så dere som leser har vel lowkey en anelse om hvem jeg er 😛

Mens jeg sitter å skriver blogg, holder 2 sporty damer ved siden av meg med Yoga. Skulle egentlig trene jeg å, men må ta over en kjøkkentjeneste. Me to the rescue!

Det er allerede uke 2 og 16 dager inn i det nye året, som skal bli fylt med spenning og kanskje uro. Det er nå bestemt at klassen dessverre ikke skal til Kina, men heldigvis har våre flotte lærer Sumin lagt andre planer. Taiwan, Thailand og Malaysia er noen av de planene. Tror lærerne har funnet ut at de fleste i klassen er interessert i Thailand, fordi de har planlagt en hel uke hvor vi lærer bare om Taiwan. Denne uken har det også vært en del drama, triste (glade) meldinger, trøtte muskler og glade smaksløker.

Mandag! “En tung start”
Morgensamling startet igjen og det er like tungt å komme seg opp av senga og få slept kroppen til musikksalen. Sumin kjørte uka igang med en presentasjon om Taiwan, og hva den forrige Kina klassen gjorde der, mens Haibiao forklarte hvordan språket var. Etter det gjorde folke forskjellige ting som å gå på tur mens andre hitta treningsrommet.

Vi har planlagt en 36 dagers rundreise i Thailand eller Twaiwan. Se reisekart.

Tirsdag! ”Muskler av stål”
Tirsdagen startet med en ny dans som danse kongen Haibiao ville vi skulle lære, Seaweed dance! Vi fikk også da lære noen kinesiske ordtak. Ikke så lenge etter dro jeg, Aurora, Christian, Victoria, Christoffer og Trinh på bærehjelp i kulturhuset, så klart dro de sterkeste. Da vi kom tilbake satte Sumin oss i arbeidsmodus for vi skulle lage presentasjoner om Taiwan å ha for klassen. Jeg og Trinh bestemme oss for å snakke om tofu, absolutt ikke fordi vi er late. 
Flere i Kina klassen har nå begynt å trene, møte bare flere og flere i treningsrommet. Må jo så klart bli fit for studieturen. 

Onsdag! “Litt korona her, litt korona der, litt korona overalt”
Da var vi i full gang med presentasjoner, Det varierte fra blomsterkunst til forfattere og maleri til en turguide. Etter det var det årets første gymtime med selveste animasjons klassen i kanonball. Men rett før vi skulle starte fikk vi høre den triste beskjeden om at noen hadde testet positivt for korona, og at alle som bodde i andre etasje internate måtte bytte rom. Vi andre fortsatte med kanonball. Jeg endte opp med å spille for animasjon, ble kalt landsforræder av min egen klasse. Slutt resultat ble 5-1 til animasjons klassen! Sumin hadde gitt opp på klassen, etter Animasjons klassens tredje vinn.

Presentasjon om Taiwanske malerier
Me in action
“Ta den, animasjons elev!”

Da vi var ferdig fikk vi ny beskjed at det skulle bli klasse-kohorter igjen, og at klassene skulle bo i samme gang. Så da var det bare å pakke ut av alt i annekset og flytte meg opp til tredje etasje internate. Vi samlet oss i klasserommet for å bestemme hvem som skulle bo hvor. Den heldige vinneren som hadde æren av å bli min romkamerat ble da Seline. Men det er ikke bare bare å bytte rom, jeg innser nå hvor mye ubrukelig jeg har med. Mens de andre fortsatte å flytte tingene sine, dro jeg og den samme gjengen på bærehjelp igjen minus Trinh og Victoria, men vi fikk med oss underdog Renate og Lule Bambus (Ole Magnus) med oss. Når jeg endelig hadde slept alt av ting opp til rommet mitt fikk vi høre at Nikolai hadde testet positivt på en PCR test. Da gikk han med hengende nakke over til annekset og fikk tilbake sitt gamle rom.

Torsdag! “Achoo! Prosit!”
Ingenting er som å starte dagen med tårer og nysing, hurtigtest på oss alle. Enya fikk da påvist positiv for korona, så Nikolai blir ikke like ensom. Resten av timen ble repetisjon fra mandagen i språk. 
Senere måtte alle ta PCR test, ikke godt å få en enda lengre pinne med bomull oppi nesa. Det er ille når det får de tøffeste i klassen til å felle tårer. På kvelden koste klassen seg med Hamburger som noen i klassen + Sumin og Haibiao lagde.

Fredag! “Test test!”
I dag ga Haibiao oss en repetisjons test som gikk flytende rett fram, kanskje ikke får hun som satte til venstre for meg som drev å stjal none blikk på papiret mitt. Dette var vel den største testen i språk hittil.

Alle hadde håp om det ble salatbar til lunsj, men kjøkkenet overrasket oss med noe annet. smørbrød, varme rundstykker og masse god frukt, dette var en nam nam lunsj. De siste timene så vi Yiyi, en taiwansk film regissert av Edward Yang. Det handlet om ingeniør ved navn NJ og tre generasjoner av hans middelklasse taiwanske familie i Taipei. Senere i dag hadde klassen som bodde under oss full gang fest, som holdt på i flere timer.

Nye romkamerater på kollektivet
Sol Emma, Renate og Maria

Lørdag! “I’m Mona Rudao!”
Da var det tårer og nysing en gang til, og Christian har da blitt påvist korona mens Ole Magnus havnet i karantene på rommet sitt. I dag så vi filmen Warriors of the Rainbow: Seediq Bale, som handlet om Wushe-hendelsen i 1930 i det sentrale Taiwan. Veldig bra film, anbefales å se. Vi fikk også kjempegod gulrotkake som Sumin hadde lagt og saft. Rett før middag fikk vi høre at Rebekka hadde påvist korona av PCR testen, da var det til annekset med henne også, og Aurora i karantene. Kina-klassen blir bare mindre og mindre.

Warriors of the Rainbow: Seediq Bale

Søndag! “Chiller”
Favoritt dagen i uka er da endelig nådd. Ser ut til de fleste i klassen var for sliten til å gå ned til frokost, var bare meg, Maria og Renate som koste oss med en god frokost. 
I dag var det en skikkelig hviledag for alle sammen. Ettermiddagen kom nemlig det alle på hele skolen hadde ventet på siden vi kom tilbake…(trommevirvel) DESSERT! Det var rød gele og vaniljesaus, mange glade fjes som sto i kø for å få litt sukker i seg ja.
Siden vi har nye rom, så får jeg endelig en vegg å pynte. Men rommets forrige eier ville ikke at den “estetiske” kunsten han har laget skal fjernes, så da legger jeg min Wall of Manga over hans mesterverk. 

Ida’s Wall of Manga under konstruksjon

Når vi nærmer oss rundt halv 6 hadde folk begynt å trene på rommet sitt. Skulle gjerne ha blitt med, men tar over en kjøkkentjeneste.
Rett før jeg skulle poste blogg-innlegget kom Maria inn med nyheten om at Ole Magnus har nå korona. Nikolai, Enya, Christian, Rebekka og Ole Magnus har nå fått det Sumin kaller lotto.

Ja, det var alt jeg hadde å si om denne uken, ikke akkurat en typisk uke for alle på skolen. Har vært mer flytting på noen enn andre, mens andre må være i karantene. Men det betyr ikke at vi er deppa. Ofte store glis i den nye Kina gangen, og fra de som er isolert på annekset. 

Arigato por su atención!

Mvh Ida Jiao seeya!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.