Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Godt nyttår

Hei og hopp din fluesopp!

Denne søndagen er det kinaklassen 21/22 sitt første comeback på bloggfronten.

Det er jeg, Christian, som igjen sitter her og skriver og skal ta dere med på en liten tur gjennom de siste dagene siden vi så hverandre sist! 

Etter det man kan kalle en over gjennomsnittlig hormonell uke med juleball og alt som følger med det var det bare et par dager til ferien startet og Haibiao og Sumin visste akkurat hva vi trengte for å lande trygt på beina igjen. Uken startet med å bli grust i volleyball turnering mot absolutt alle motstandere, men der er det lov å skylde på sykdom sier vi… Personlig var det en ganske knall dag for min del, i og med at jeg og Sol Emma endelig ble ferdige med Samurai Sudokuen som kunne resultert i hele 10 flaxlodd som premie, men det fikk vi dessverre aldri.

Når tirsdagen rullet rundt hadde Sumin og Haibiao virkelig slått på stortromma og fikset en flott juleavslutning for oss. Sumin hadde bakt sin legendariske gulrotkake og Haibiao hadde stelt i stand med et fint bildeshow hvor vi fikk sett på alt vi hadde gjort dette året. Det var mye latter og uheldige bilder ute å gikk, men det var veldig koselig og jeg fikk litt den følelsen av at jeg gleder meg til vi får enda flere gode minner å dele med klassen, men først skulle det pakkes til juleferien.

På onsdag var det julefrokost med hele skolen hvor rektor holdt tale og vi fikk lov til å synge alle herrens julesanger og si hade til hverandre. Må ærlig innrømme at det var litt rart å se at det bare ble færre og færre elever igjen på skolen utover dagen og kvelden, men jeg og Jesper, som var så kule å ble igjen til torsdag, hadde fortsatt en fin kveld med de få andre elevene som også skulle dra dagen etterpå.

Nå er det altså juleferie, men jeg tenkte at vi kunne ta en kjapp runde med alle sammen å spørre dem hva det fineste var de gjorde i julen. 

Ida: Æ feira julen med fleira familj mædlema æ itt har feira med på en stond.

Aurora: Spist julemat, aka ribbe.

Ole Magnus: Spist rypemeddah og var også ei tur på skytebanen og fekk trent litt.

Christoffer: Ehmm, nei, æ va med familjen, spist my god mat, fekk gava og stått litt på ski også.

Sol Emma: Jeg var på Brooklyn museum med pappa og så spilte jeg tennis med broren min.

Renate: Var med familie.

Maria: Vet ikke, var syk hele julen, nei besøkte familien min i Skjeen. 

Victoria: Var med familien.

Trinh: Å møte familie og dyr.

Nikolai: Tror det var å møte mormor igjen.

Frida: Jeg har fått krykker med pigger og sett litt familie og venner.

Enya: Møte familien til kjæresten min tror jeg.

Rebekka: I julen har jeg kjøpt nye klær og jeg liker å spise god mat. 

Christian: Jeg var veldig fornøyd med å komme hjem til venner og familie også var det litt stas at onkel som bor i Danmark kom på besøk.

Jesper: (Svarte ikke på telefonen). Tulla, Jesper ringte opp igjen og det fineste han hadde gjort i julen var å stå på slalåm i Tryvann 2 ganger!

Seline: (Svarte ikke på telefonen)

Men nok om det, nå er vi tilbake på skolen igjen etter ferien og tross for kohorter sånn klassevis har det vært veldig hyggelig å se alle sammen igjen. Uken startet med hurtigtest for alle sammen og den sa at det heldigvis var ingen på skolen som hadde fått noe smitte, så vi kunne starte som planlagt. Da var det bare å finne frem mahjongen og ta et par rolige runder med det før middag og TV-stuen som naturligvis var kinaklassen sitt kohort-oppholdssted. Dagen derpå var det full gass opp til gapahuken og sånn ca halvparten av klassen ble med opp sammen med Sumin mens den andre halvparten ble igjen på skolen og sørget for at bålet var tent og pølsene var varme etter aketuren. 

Etter mye bekymring og gruelse var det tilbake til språk timen, men det viste seg at magien til Haibiao faktisk hadde funket. Og det å ta opp kinesisken igjen etter en lang juleferie gikk helt greit så det var veldig morsomt og det skal bli digg å få toget opp på skinnene igjen og komme tilbake til linje rutinene. 

Over på lørdagen var det noe helt magisk som skjedde! Vi slapp å ha lørdagsseminar og fikk beskjed om å møte opp til matlaging i TV-stuen istedenfor. Dette var jo like gode nyheter som å få en telefon fra norsk tipping på Hamar, så dagen startet jo over gjennomsnittet bra kan man si. Vi lagde wonton suppe og kinesiske pannekaker som vi gikk rundt og spiste på hele dagen og natten som var igjen. Og jeg må ærlig innrømme at hadde det ikke vært for de pannekakene hadde jeg neppe klart å komme meg gjennom Ringenes Herre maratonet som vi startet på ikke lang tid etter matlagingen. Mener at vi klarte å komme oss gjennom alle filmene når klokken var rundt 4 på morgenen. Igjen, så det var en berikende lørdag med masse mat, tre gode filmer, x antall overtrøtte mennesker, et rykte om noe nordlys og en tur i dyreparken (Shell stasjon Ørsta etter klokken 00:00 på en lørdag). 

Søndagen har egentlig vært ganske piano hvis vi ser bort ifra at det ble en litt røff start på dagen da jeg og Sol Emma hadde planlagt å gå opp til 2022 skiltet på andre siden av bygden her etter frokost, men det var virkelig verdt det. Ellers har flere av jentene i klassen blitt slått ned av dansefeber, jeg og Ole Magnus har sett litt på hopprenn og sovet og Christoffer har stukket nesen sin innom med ugjevne mellomrom. Bortsett fra det tror jeg ikke at jeg har så mye mer å komme med. Digg å være tilbake på skolen, gleder meg til ny uke og glad for å se alle folkene igjen. Tusen takk for denne gang.

xoxo Kinaklassen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.