Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Juleball, trill og trall

Klokka er nå nøyaktig 21.25. Jeg sitter nå i den gode gamle TV-stua, med en håndplukket mengde mennesker. Stemninga er på topp, mens vi gjør oss klare til å forhåpentligvis få sett en liten Harry Potter film. Og i likhet med Harry Potter, så kan jeg også kalles gutten som overlevde. Gutten som overlevde et halvt år på Møre Folkehøyskole. For det er nemlig jeg, Nikolai som skal skrive litt om hva slags sprell og opplegg som har skjedd denne aller siste (hele) uka for i år. 

Mandagen begynte som vanlig med tørre brødskiver til frokost fulgt av en enda tørrere morgensamling etterpå. Og i det ole lukkeøyet har velsignet deg med ca 5 minutter i de ubehagelige stolene der morgensamlingen holdes, er det endelig tid for valgfag. Selv om ingen spurte, har jeg dokumentarfilm med selveste Sumin som valgfag. Og, som vanlig, så innebærer det å lære litt om jordas fasinerende oldtidssivilisasjoner, og etter hvert kanskje skjønne at disse menneskene ikke er like dumme som vi innbiller oss iblant. I det lunsjen var ferdig fordøyet, var det straks klart for litt språk med Haibiao. Denne uka var det booket for lesson 4, aka litt lære om tid, datoer og år. Og dette er faktisk førstegangen i år, språktimer ikke har fått meg til å føle meg helt underutvikla. Tirsdagen var også god gammel rutine. Kinas historie før lunsj og språk etter. Historie er alltid spennende i mine øyne, og det blir i hvert fall ikke verre når vi har et levende leksikon som lærer i Sumin. Onsdagen derimot var noe helt annet. Klassen ble nemlig invitert til å spise lunsj, hjemme hos Haibiao og Sumin. Så på en unødvendig kald morgen, var det bare å dra på alt av stillongser og annet varmt tøy. Og pilegrimsreisen førte oss da til Volda på noe jeg vil kalle en av de tristeste gangveiene jeg har hatt gleden av å gå på. Når vi endelig kom oss til Mekka, ble vi ønsket velkommen med asiatisk ribbe (noe som kan varmt anbefales) og innbakt kylling. Senere ble det til at jeg viste hele klassen hvor skapet står i både Wii Sports og Mario Kart. Selvfølgelig ikke for å skryte, men det var nesten ufint hvor overlegen jeg var til tider (en liten shoutout til Frida da som banka meg). Etter et staslig besøk og mye hygge ble vi kjørt tilbake av Haibiao. Fordi ja, han er så snill.

Imens dagene fløy forbi er det viktig å informere om at det har blitt en del Harry Potter kos på kveldene, med varierende oppmøtetall. Og som alle andre uker kommer det også en torsdag. Og torsdag innebærer romvask. Akkurat denne uka ligger problemet i at det ikke var romsjekk, som selvfølgelig betyr at all grunn til å holde det ryddig og pent ramler ut av vinduet. For det er jo tross alt konkurranse i å ha det ekkelt.

Det var også på torsdag at man begynte å innse at det snart var duket for juleball. Og alle klassene skulle vise fram et lite nummer på scenen. Som alle oppegående mennesker valgte vi å kjøre et lite dansenummer fra elevkvelden på nytt. Fordi, lenge leve latskap.

Og da, var det endelig fredag. Og fredag betyr valgfag hele dagen. For meg et det knytekunst med ingen ringere enn Sumin. Og som alle andre gutter så er det vanskelig å multitaske. Dette innebærer at knytekunsten blir nedprioritert når man har et godt selskap med mennesker å konversere med. Med det ble til slutt laget en liten skilpadde, som igjen ble mobba av hele gjengen OG Sumin for å være litt skada. Jeg velger å kalle den unik.

Lørdagen var det duket for ball. Og formiddagen gikk til å gjøre seg klar og få på seg finstasen. Var en fin opplevelse å se folk i noe annet enn joggebukser for en gangs skyld. Det ble duket opp med festmiddag, som mildt sagt kan beskrives som veldig koselig.

Utover kvelden ble det litt polonese, waltz og sakte dans. I tillegg det så ut som folket koste seg. Litt senere ble det mer tradisjonell festmusikk og det var god kok i gymsalen.

Juleball

Både Ole og Christoffer representerte Kina klassen sterkt på dansegulvet. Men som vanlig trakk klassen seg rimelig fort tilbake for å bare ha en stemningsfull kveld sammen. Klokka 04.00 var det også klart for UFC i TV-stua, og som alltid hadde jeg litt større tro på at jeg skulle holde ut natta enn jeg burde, og det ble fort natt i natt. 

Denne søndagen har for det meste blitt brukt til å sove usunt lenge. For å gi litt cred, så kan jeg jo også nevne at en god del av klassen tok seg turen opp til Ørstas berømte God Jul skilt på ettermiddagen. Og da hadde vi plutselig kommer full sirkel som det oftest kalles. For da sitter vi her igjen med Potter på skjermen, og mange artige kommentarer på lur. Som vanlig.

Nikola 🙂

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.