Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Normen blir brutt!

Hellu piplups! Denne ganger er det meg Trinh, som fikk i oppgave å skrive blogg for denne uken! Tusen takk Jesper:) Jeg skal bryte normen om å skrive mest ord, slik at det ikke ender opp med at vi skriver 5000-ords lange blogginnlegg. Da blir det kanskje litt mer leservennlig også!

Mandag

Uken startet med en ny valgfagsperiode. Dette gjør at vi har muligheten til å velge nye valgfag som vi ikke hadde forrige periode. På denne måten kan man lære seg noe nytt eller fortsette med noe vi allerede liker. Neste uke har Kinaklassen elevkveld så vi har brukt en del tid til å planlegge og forberede den. På kvelden øvde en del av jentene i klassa på en liten dans til elevkvelden.

Tirsdag

Tirsdagen startet med ukens første historietime. Da startet vi med dokumentasjonsfilm om noen av de ulike dynastiene i gamle-Kina. Etter lunsj hadde vi språktime med Haibiao der vi fikk ekspandert det kinesiske vokabularet våres. Vi lærte nye ord innenfor mat, drikke og snacks. I tillegg lærte vi hvordan vi skulle bruke de nye ordene i nye setninger. På kvelden øvde vi mer til den kommende elevkvelden vi skal ha. Jeg skal ikke si mer fordi… ingen SPOILERS!

Onsdag

I likhet med tirsdagen startet vi onsdagen med historietime. Denne gangen var det vi elevene som skulle ha fremføring av et selvvalgt dynasti. Så denne timen fikk vi tiden til å jobbe med presentasjonene. I språktimen som vi hadde etter lunsj, fortsatte vi å lære om mat, drikke og snacks. Det ble dessverre ingen øving til elevkvelden denne dagen siden det var valgfritt kveldsvalgfag med enten boksing eller baking. De som bakte var snille som ga oss kanelsnurrer og kakemenn til kveldsmaten! Etter kveldsmaten kunne vi også få hjelp av Sumin i klasserommet til å lage knutekunst. En del lagde armbånd eller nøkkelknipper.

Torsdag

Denne dagen var den ultimate dagen lærerne våre ville teste oss ut! Neida, jeg bare tuller. Men i språktimen fikk vi en liten minitest av Haibiao der vi fikk testet oss i det vi har hatt om de to siste dagene. Etterpå lagde vi dialoger som inneholdt to ord hver innenfor kategoriene; mat, drikke og snacks. Så kom tiden for å fremføre presentasjonene om dynastiene etter lunsj. Noen var litt spente og nervøse, mens andre tok det på strak arm. Godt å ha litt variasjon i klassa! Siden det er torsdag, hadde vi også romvask.

Fredag

Vi hadde valgfag hele fredagen. På kvelden var det noen fra klassa som stakk ut for å gå til gapahuken. Det var også fem flinke elever i klassa som lagde dumplinger til kveldsmat!

Lørdag

Vi hadde seminar om karriereveiledning. Først hadde vi et foredrag i musikksalen før vi flyttet oss til matsalen der hvor vi fikk være litt mer aktive ettersom vi satt i grupper og fikk svare på ulike spørsmål om oss selv. Etter semulegrøt til mat kl 15:00, fikk en del av oss i klassa lagd ferdig sommerfugl i knutekunst takket være hjelpen til Sumin.

På kvelden hadde Bali elevkveld og temaet var Netflix & chill. Det skjedde litt av hvert på den elevkvelden. Tror ikke jeg skal gå mer i dybden der, so let’s just leave it at that.

Søndag

Denne dagen ble prioritert til forberedelse av elevkvelden vi skal ha neste uke. Vi har lagt inn en del arbeid og tid til programmet vårt så jeg har en bra følelse på at dette kommer til å gå bra! Så for dere Kinaklasseelever som leser denne bloggen, det her kommer til å gå fint, vi får det her!

Dere har herved kommet til slutten av blogginnlegget så da er det bare å si byeeeee!

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.