Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Linjeuke og høstferie!! <3

Siste uken før høstferie er endelig fullført og jeg (Seline) meldte meg frivillig til å skrive blogg denne uken ettersom det er en kortere uke enn vanlig og jeg er en av de siste til å dra hjem :,)

Denne uken har det vært linjeuke, med noe fellesfag og vasking. Mandag startet som vanlig med morgensamling og deretter ble vi introdusert for valgfag for de kommende fire ukene etter høstferien. Da introdusering av valgfag var over skulle vi samle oss i gang grupper, altså de som bor i samme etasje. Sammen skulle etasjene bli enige om hvordan de liker å ha det i gangen, på badet og noen snakket også om hvordan de ønsker å ha det på rommet. Alle etasjene fikk dannet seg en formening om hvordan de ønsker å ha det framover og oppsummerte punktene før de ble hengt på veggene for gjeldende etasje. Etter lunsj var det Kina klassen sin tur til å utføre husstell, noe som hørtes mye verre ut enn det faktisk endte opp med å være. Heldigvis var det ikke like tungt arbeid som vi hadde sett for oss og vaskingen tok vel toppen 45 minutter.

Resten av mandagen var ganske chill og vi bestemte oss for å finne på noe aktivt i gymsalen før kveldsmat. Vi hadde gymsalen helt for oss selv og spilte blant annet kanonball, stikkball, en spretten og badminton.

Ida: “Husk å skriv at jeg vant i stikkball!” (på trønder dialekt ofc)

Senere på kvelden tok noen en kveldstur mens andre begynte å spille Ultimate Werewolf, eller “varulv” som vi kaller det, et spill som kan minne mye om Mafia. Det viste seg å være et spennende spill og vi holdt på i flere timer til tross for at vi alle var veldig trøtte.

På Tirsdag var det full linjedag hvor vi hadde språk med Haibiao og “Generelt om Kina” med Sumin.

Vi prøvde også dansen ”Little apple” . 🙂

Onsdagen var fylt med mer språk med Haibiao og Mahjong med Sumin! Jeg regner med at de fleste likte Mahjong ettersom hvert bord endte opp med å spille flere runder helt fram til middag.

Senere på onsdagen ofret Christian og Ida seg til å vaske klatresteiner og Renate og Trinh fullførte vaskingen dagen etter for å tjene inn penger til Håpskoleprosjektet.

På kvelden spurte Sumin om vi ville teste ut potetostekaker i matsalen – det ble jo et åpenbart ja og tror aldri klassen har løpt så fort før. Vi klarte dessverre ikke spise opp alt så restene ble servert som kvelds til de andre linjene.

På torsdag var det “oppsummering av språk” med Haibiao og mer “Generelt om Kina” med Sumin. Etter lunsj var det nok en gang den ukentlige romvasken. Rebekka og Victoria lagde maaasse gulrotkake før kosekvelden senere på dagen og til kosekvelden lagde klassen også maaasse Chow Mein – nam nam. På kosekvelden ble det mye kos med mat og kake (åpenbart) og quiz (med premie!), “kategorileken” og til slutt skrev vi brev til vårt fremtidige selv. Noen skrev en hel bibel til den fremtidige seg, mens andre skrev litt mindre – ble hvertfall noen fine tegninger på mitt brev som jeg gleder meg til å se igjen i mai :3

På fredag ble det kort skoledag (<3) med morgensamling og både korsang (</3) og freds nobelpris utdeling som opplegg for fellesfag. Var en relativt kjedelig skoledag MEN gaver fra den kinesiske ambassaden gjorde dagen til hele kina klassen myee bedre – OLYMPICS 2022 MERCH!!!

Til middag og kvelds ble det reste-Chow Mein til de gjenværende kina elevene på skolen. Ettersom det fremdeles var mye mat igjen ble de gjenværende ikke-kina elevene og assistentene vi fant invitert til god restemat i tv-stuen.

Seline<3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.