Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Matauk og Grand Prix <33

Da var det endelig søndag igjen, noe som betyr nytt blogginnlegg! Denne uken er det jeg, Frida, som skal skrive klassens innlegg :)) For noen kan dette kanskje bli en litt tørr oppsummering av en nok så travel uke, men jeg håper dere holder ut til slutten <33

Mandag startet som vanlig litt senere enn de andre ukedagene med mye informasjon i musikksalen. Der fikk vi både informasjon om opplegget for matauk og Grand Prix. Etter lunsj var det “Ørsta rundt” med assistentene og vi ble delt inn i 11 grupper på tvers av linjene. Gruppene utførte oppgaver som skulle dokumenteres, og som senere kunne telle positivt inn på resultatet av Grand Prix. I tillegg begynte mange å tenke på hva de skulle gjøre på Grand Prix som ble avholdt på lørdag. Noen begynte også å øve da.

Tirsdag var det tid for første dag med matauk. Med ulike grupper som fridykking, sanking av bær og sopp, baking av lefse og flatbrød, fisking, sauesanking og vedhogst, fant alle en gruppe som passet for seg. Personlig var jeg på gruppen med sauesanking, og tross dårlig vær dro vi opp til et fjell for å sanke sau. Selv om vi krysset en elv og gikk oppover fjellet i ujevnt terreng skulle det å få med seg sauene ned igjen vise seg å være en umulig oppgave dessverre. Heldigvis hadde de andre gruppene bedre resultat fordi det ble både fisk, flatbrød, kamskjell, plommer og epler på dem <33

Ikke bare var det første dag med matauk, men det var også månefest (midthøstfest), noe klassen selvfølgelig måtte feire. Ifølge wikipedia er det en av Kinas viktigste høytider som bl.a. markerer slutten av innhøstningstiden. Til tross for at vi ikke hadde tradisjonelle månekaker, ble det både cookies og brownies takket være 6 gode engler i klassen. Og til kakene ble det selvfølgelig is, så kanskje litt mindre øving den dagen.

Onsdag regnet det enda mer enn det gjorde på tirsdagen. Og sauesanking-gruppen kunne bare være 16 den dagen på grunn av mangel på lærere. Noe som gjorde at ingen av oss fire fra kinaklassen ble med ut den dagen. Istedenfor hjalp vi til på andre grupper eller tok oss litt fri, ops. Senere på dagen var det innføringskurs for de som er med i video- og fotokomitéen. Og tilsvarende var det for lyd- og lyskomitéen på torsdagen.

Onsdag kveld dro mange av klassen på kveldstur til stranden ved campingen. Der ble det tatt en del bilder, og Enyas fotoferdigheter ble virkelig testet. Likevel kom hun sterkt tilbake da vi bestemte oss for å ha rap battle, og hun spyttet ut bars etter bars.

Torsdag var siste dag med matauk og varte kun til lunsj. Gruppen min brukte tiden på å spile ballspill i gymsalen, mens andre kanskje satt på kjøkkenet og skrelte epler eller var ute i vannet. Etter lunsj ble det tatt portrettbilder til skole ID, hvor antrekkene varierte fra ullgenser til skjorte og dress. I tillegg utløste brannalarmen seg, noe som kanskje skapte litt spenning i hverdagen. I det minste fikk vi høre at den virker. Siden det kun var to dager til showet, tror jeg de fleste gruppene brukte ettermiddagen til øving.

Fredag hadde vi opplegg med hele skolen, hvor temaet var verdier. Dessuten var det også generalprøver for Grand Prix på programmet. Jeg vet ikke med de andre gruppene, men vår gruppe fant hvertfall ut at det vi hadde planlagt ikke ville holde, og endret siste del av showet vårt i en hast. Kan fint si at vi var en litt stresset klasse fordelt på 11 ulike grupper med øving i fokus. Likevel klarte klassen å samles, så det ble binge-watching av den nye Netflix serien “Squid Game” i klasserommet.

Så var lørdagen endelig kommet! Før det smalt måtte vi igjennom en 4 timers danseseminar i gymsalen, som jeg vet flere i klassen likte 😀 Deretter spiste vi vår ukentlige lørdasgrøt før vi kastet oss ut i enda mer øving. Klokken 20:00 var det endelig klart for Grand Prix i gymsalen! Assistentene åpnet showet med et dritkult lysshow og før elevene også kastet seg ut i det, var det kåringer av “Ørsta rundt”. Etter resultatene av “Ørsta rundt”, som bestemte 50% av den totale poengsummen, lå gruppen min på førsteplass. Hurra, hurra! Men ingenting var bestemt enda fordi nå begynte showet. All øvingen, all svetten, all innsatsen, alt stresset ledet opp til gruppene sine 5 minutter på scenen. Målet: imponere dommerne og vinne 😀

Og gjett om det ble show! Så mange kreative innslag og så mange fine kostymer. Masse god smisking med assistentene også selvfølgelig. Det ble noen gode timer med show som satte standaren for senere elevkvelder. Tror alle koste seg, til tross for at assistentene bedømte og delte ut poeng. For det skulle kåres en vinner av årets Grand Prix. Og jeg kan jo skrive at det var min gruppe som vant, “taking it home”, som noen kanskje ville sagt. Det skal likevel sies at vi ikke forventet det, og at mange av de andre innslagene kanskje kan anses som bedre enn våres. Samtidig takket vi ikke nei til sjokolade og Pepsi Max.

Søndag var stresset over og vi var tilbake til litt normale tilstander. Sen frokost og en liten tur til Gapahuken med halve klassen. Litt lakkbar og sminke ble det jo også i tv-stuen før vi avsluttet kvelden med filmen “Along with the Gods”, hvor hele klassen var med.

Alt i alt en veldig vellykket og travel uke <33 Gleder meg til flere uker med gode mennesker og nye minner!

Nå har du kjære leser nådd slutten, og jeg takker for meg *-*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.