Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Tull og tur

Maske er viktig i disse koronatider!

Hei bloggen! Denne uka er det jeg, Astrid, som skal fortelle dere om ukas hendelser. Denne uka har det vært enda mer tur og annet gøy, så det er bare å glede seg <3.

Mandagen startet rolig med Lofoten seminar arrangert av Bali-klassen. Der fikk vi høre om deres innholdsrike tur til Lofoten. Seminaret gikk ut på at vi fikk skulle delta på ulike aktiviteter, for å se hva turen deres inneholdt. Vi hadde blant annet tørrfisk stafett, der du skulle snurre rundt ett fat 5 ganger for å så tygge og svelge en bit med tørrfisk (personlig sytes jeg ikke dette var noe særlig godt). Vi fikk også smake bacalao som de fikk servert på reisen opp til Lofoten, surfe på sand, bære tunge bager fra A-B, hogge ved og høre en presentasjon de hadde forberedt. Resten av kvelden ble brukt til å slappe av, og i klassisk kinaklassestil slapper en av i tv-stua foran tv-en.

Tirsdag kom endelig den etterlengta fridagen vi alle hadde venta på. Mens par-gjengen dro til Moa senteret for å shoppe tilbragte de fleste andre dagen på å slappe av og sove lenge. Sumin toppet dagen med å lage oss såkalte “Holgerkaker”. Holgerkaker er “kaker” som består av; dampkokte poteter som du moser til potetmos. Etter å ha most potetene tilsetter du sukker og søtrismel (du kan også bruke potetmel). Du skal nå kna dette sammen til en deig. Etter du har knadd langt om lenge skal du rulle sammen små baller som du skal putte en masse ost inni. Når du har gjort dette skal du steke dem i en panne. Tilslutt er det viktig å spise dem mens dem fortsatt er varme, det er da de er best – Sumin.

På kvelden fant jeg, Sarah og Elise ut at vi ville lage kuver! Så vi satt i gang den lange prosessen med å lage oss en kurv hver. Erfaring viser at limingen er noe av det som tar lengst tid. Så ikke bare hadde vi begynt på en kurv, men to.

Gårsdagens fridag ble onsdag, etterfulgt med enda en fri dag! Etter mye avslapping fra dagen i går, var det på tide å endelig starte på klassens musikkvideo! Vi hadde allerede funnet ut at vi ville danse til den japanske sangen “Makudonarudo” (Dette hadde vi egentlig funnet ut av for lenge siden, men i klassisk kinaklassestil tar ting litt tid). Jeg, Nora, Mildred og Elise satt i gang planleggingen før vi samlet hele klassen for felles dans med kostymer på plenen, noe som var veldig gøy. Så og si hele dagen ble brukt for å filme videosnutter. Videoen vil bli lastet opp en gang snart, så det er bare å vente i spenning!

Etter mye filming fikk vi stelt i stand brentball, dødball, slåball eller hva du vil kalle det på plenen foran skolen. Aldri før har så få (men så mange) fra klassen vært så aktive på eget initiativ.

Sumin gjorde dagen i dag også bedre ved å lage sesamboller til oss.

For de av dere som har hatt kurvfletting før, vet dere hvor frustrerende det kan være. Ting tar tid. Veldig mye tid faktisk. Er man ikke tålmodig nok, kan det til og med ta enda lengre tid. For dere som ikke har drevet med dette før. Ikke begynn, med mindre du er villig til å sitte lenge med det.

Her ser du Sarah og Elise sitte og flette. Bildet er tatt før frustrasjonen er blitt for stor.

*Aksel (klassens klums) måtte dessverre på legevakten for han hadde fått hull i hodet :'(. Pass dere for scenekanten.

På torsdag var det slutt med fridager iallfall for noen av oss. En del av oss (vi som ikke hadde vondt i kroppen) ble med Sumin på fjelltur til Lidaveten. En (ifølge Sumin; kort og enkel tur) fin og bratt tur. På toppen fikk vi panoramautsikt over den hjerteformede Ørstafjorden.

Kvelden ble brukt til å flette enda ferdig kurvene, og nei, vi ble ikke ferdig i kveld heller.

Etter mye avslapping og fri måtte vi på fredag stå opp et helt kvarter tidligere enn vanlig. For vi skulle nemlig på skoletur til Geiranger. Skolen hadde både leid buss og båt for å få oss alle til Geiranger! Hele klassen stilte faktisk opp denne turen. Turen begynte med noen timer på buss før vi skulle videre på båt som skolen hadde leid inn. Båtturen inn til Geiranger var helt fantastisk med mye sol og deilig sjø lukt.

Da vi ankom Geiranger gikk vi opp til Norsk Fjord senter. Norsk Fjordsenter er et senter for verdsarven Vestnorsk fjordlandskap og er det eneste området i landet som står på verdensarvlisten til UNESCO på grunn av naturverdiene rundt. Turen videre gikk til Westerås Gård. Der ble vi møtt av en hel flokk med geiter og alpakkaer/lamaer.

Og ja, hvis dere lurte, ble det flettet mer på kurver denne kvelden også.

Lørdagen ble det arrangert fotballturnering. Kinaklassen stilte med et fantastisk lag som klarte å score hele 3 mål i løpet av turnering. Overraskende nok kom vi ikke på siste plass, vi klarte å komme oss opp på en tredje. siste plass. Vi fikk også premie for beste lagdrakt som egentlig bare var et tapet hjerte på t-skjorten.

På kvelden var det guttas tur til å arrangere elevkveld. Temaet for kvelden var Gutta stemning. Så de fleste jente slengte på seg sin største hettegenser, skjorte og tegnet på seg en fantastisk bart. De hadde lagd masse god taco (litt for mye) og avsluttet kvelden med quiz om gutta og filmen Grownups.

Ettersom ikke alle klassene har hatt seminar enda, ble det seminar i dag. FIT hadde presentasjon om turen de hadde til Svalbard. Vi fikk se mange bilder av turene de gikk, hundene de koste med og grottene de gikk i. Seminaret ble avsluttet med en quiz, der to av klassens elever kom på 2. og 3. plass.

Resten av dagen ble brukt til å slappe av før den siste uka på skolen. Gjett hva vi også gjorde! Vi fortsatte med kurvene våre!

Ha en fortsatt fin dag hilsen meg.

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.