Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Sol og sommer

De fleste hadde allerede kommet tilbake fra påsken på søndag, men jeg kom heller mandag ettermiddag. Denne uka skriver jeg (Elise) blogg, forhåpentlig en av flere. som sagt kom jeg på mandag da de andre hadde en infotime på dagen som jeg ikke fikk med meg, men flere i klassen var hyggelige nok til å videre fortelle. Men uken starta rolig ikke mye som skjedde, på tirsdag hadde vi litt japansk både språk, kultur og historie med Haibiao, Sumin og en dokumentar ”memoir of a Geisha”. En dokumentar hvertfall jeg likte veldig godt. Ellers på kvelden var det lite futt i klassen annet en film og soving. hettegensere

På onsdag hadde vi litt mer av Sumin sine presentasjoner om Japan, kulturen og historien. Og siden vi ikke er den mest aktive klassen så får vi én gym time eller tur (da det er fint ute) i uka. Siden jeg har godt erfaring med trening og gym så fikk jeg ansvar for opplegget, vi startet med en oppvarmingsaktivitet alle kan som er stikkball. Deretter blei det hjørnefotball noe alle var med på ganske engasjert hvertfall. Alle blei delt inn i 4 lag hvor vi spilte mot alle til folk blei slitne og varme. Men siden vi er en volleyball klasse så måtte vi få inn det i gymtimen. Da timen mer eller mindre var ferdig tenkte jeg å ha en liten ‘yoga’ time for å slappe av og roe musklene på slutten.

De som blei igjen noe som var ganske få (6stk) tok frem hver sin matte unntatt Astrid og Rebecca som heller ville ligge på det kalde og møkkete gulvet av salen. De fleste har vært med på det gjennom skole kanskje spesielt barneskolen, men det går ut på at man skal ligge og slappe av i hele kroppen. Det slet halvparten med, da Milla, Rebecca og Astrid siden de hadde latterkrampe gjennom hele som varte i 7min ca. Alle var mer eller mindre uthvilte etter gymmen, så alle tomler opp.

Tirsdag morgen hadde vi vår siste kinesiske språk time for skole året, heretter er det mest fokus på japanske. Men hvertfall, vi fikk lære mer om praktisk kinesisk hvis man lurer hvor toalettet er og vil imponere kinesere på en eventuell tur. Vi lærte flere enkle setninger som kan være lure å kunne, som retning, matretter, meny og annet smart. Men etter lunsj som vi gjennom uka har fikset selv med en matpakke grunnet forsiktighet med corona etter påsken så vi nok en dokumentar. Denne handlet om voldtekt og hvor dårlig det er for kvinner i Japan, den het ”Japans`s secret shame”. Det var en veldig lærerik og godt fortalt dokumentar.

https://www.facebook.com/sbsnews/videos/700464243722316

Bilde fra dokumentaren Japans`s Secret shame

Siden vi fortsatt er flinke og opptatte av virus og helse skulle alle på skolen ta en test for Corona. Noen helsearbeidere kom og satte opp i gymsalen hvor hver og en klasse kom for å testes. Det gikk fort og greit kan man si, men alle var veldig flinke hvertfall vår klasse. Hvor vi på Møre sin felles facebook gruppe fikk kompliment og skryt av testpersonalet og Beate:).

Flink klasse med orden

Men det var på kvelden det skulle skje noe for klassen, eller spesielt for vår egne soldat Ingrid. Det var masse god mat som Haibiao hadde forberedt for oss siden vi ikke får lov til å komme inn på stor kjøkkenet denne uka. Vi fikk servert peking duck sammen med en tyn, god lefse og en veldig god peking sause. Tidligere på dagen fikk vi ordentlig undervisning om hvordan man skal og ikke skal spise det på riktig måte. Det blei selvfølgelig også servert fritert scampi, en god sur-søt kylling, brokkoli for å være sunne og egg fried ris. Alle spiste seg gode og mette, men det måtte spares plass til kake og is som Nora, Astrid og Milla hadde stått for. Kake oppskriften fra Astrid(`s mor) er den beste, som slår alle andre Brownes og kaker. Kvelden videre bestod av lappeleken som alltid slår an på humoren hos alle i klassen til å med på Haibiao. Dina hadde i tillegg en just Dance opptreden valgt av Daniel randomly dedikert til Ingrid. Kvelden blei avsluttet med flere farvel sanger både ”see you again” og adjø sangen fra bjørnen i det blå hus og rydding ned til kjøkkenet. Der stod Tiril og Sumin klare med forkle.

Så var det fredag hele dagen gikk til skriving og klargjøring av årboka. Alle har vært veldig flinke til å bidra og jobbe med de ulike oppgavene, så mesteparten av arbeidet blei allerede ferdig da. Ellers var det ikke mye som skjedde, annet at det var veldig fint vær. Det var flere som tok seg en tur eller bare satt ute å nøyt solen og de 10 gradene det var. Senere på dagen måtte vi ta farvel med Ingrid som på mandag skal inn i militæret og vi ønsker henne lykke til og heier på henne. Hun fikk en farvel sang/ bru i gangen, noe jeg tror hun satte pris på.

På lørdagen gikk starten av dagen til å gjøre ferdig innlegg til årboken, det var en del rettskrivning av noen av innleggene, men ikke mye. Noen, inkludert meg, hadde veldig lyst til å prøve bade lykken siden det var så fint vær. Men det kan jeg si, selv om det er litt varmt i luften så er det ikke veldig varmt i vannet. Det var kanskje 5 grader, men vi har noen tøffe folk i klassen. De som var med var Astrid som også var først uti, Amalie K, Charlotte, Dina, meg (Elise) og Ole F. Da var det veldig godt å dusje i varmt vann etterpå. Deretter var det middag og chill etter, noen gikk en tur, mens noen så på de andre klassene sole seg utenfor. Noen blei med dem og resten så på ulike gamle YouTube musikk videoer inne.

Søndag har vært fin, vi satt ute å solte oss litt i varmen til vi gikk til bunnpris og kjøpte is. Det var veldig fint å sitte ved vannet, se på fjorden og spise is i varmen. Flere i klassen har vært utenfor rommene sine enten om det har vært en gå tur, soling eller ute trening. Resten av dagen blir det chill, det er fortsatt veldig fint vær så kanskje en liten tur eller en film i kveld.

Takk for denne uka Elise:))

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.