Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

SKARE OG PÅSKE

Da var det Ingrid sin tur til å skrive blogg igjen da om hva som har skjedd gjennom uka.

Uka startet vanlig, med morgensamling, valgfag, linjefag og til slutt vasking av rom. Jeg har kickboxing som valgfag og det er egentlig en veldig artig sport. Man får sparket og slått ut litt energi. Vasking derimot, er ikke så gøy. Etter vasking og linjefag er ferdig blir det som regel minecraft gaming for min del, samme gjelder enkelte andre også. Vi har nok fått oss en avhengighet for det spillet ja.

Tirsdag dro vi på hyttetur til Skare på Sandsøya. Det var et lite stykke å kjøre, men går fort når man har musikk i bilen. Da vi kom frem fordelte vi oss på tre hytter. Gutter i en og jentene på de to andre. Hovedhytta var jo allerede bebodd av noen små firbente skapninger. De viste seg engang i blant, så det var kos. De fleste gikk også en time for og komme seg på butikken som var på andre siden av øya. Var en koselig liten coop prix med masse tilbud på diverse ting. På kvelden slo Aksel til med en veldig fin quiz han hadde laget, med litt blandede kategorier. Jeg, Dina og Tone fant fort ut at vi ikke burde være på lag sammen i quiz, for vi gjorde det ikke så særlig bra, men koselig var det uansett. Creds til Aksel😊

Onsdag var det tid for tur til Dollsteinhola. Den var frivillig så det var ikke veldig mange som gikk den. Det var ikke det beste været å gå i, men det stoppet ikke oss som gjorde det. Vi gikk langs havkanten så turen var ganske lett. Mange glatte steiner så jeg ble litt våt for å si det sånn. Nei jeg falt ikke uti havet, men i gjørmehull et stykke på land, lol. Angret litt på at jeg tok på meg sko som var vanntette for 10 år siden, for de er ikke vanntette nå lengre. Øving til militæret kalte jeg det. Det var kjempefin utsikt utover havet, store fine bølger som skylte på land og masse geitebæsj. Når vi nesten var fremme ved destinasjonspunktet kom vi til en liten grotte. Den måtte jeg selvfølgelig utforske. Den var litt skummel fordi det lå beinrester av en eller flere geiter overalt, var nesten så jeg begynte å tro på troll. Gikk altså fort videre derfra. Endelig kom vi frem til den grotta vi skulle til. Altså Dollsteinhola. Den var kjempe stor og jeg, Astrid og Daniel måtte inn en tur å utforske litt, men så fikk vi beskjed om å snu fordi vi ikke hadde riktig utstyr med oss. Kult var det uansett. På turen tilbake til hyttene begynte sola å titte frem også, så det var en veldig fin tur.

Her er noen bilder fra turen:

På kvelden ble det hjemmelaget pizza, som det ble mye styr med fordi vi måtte finne utstyr i alle hyttene. Manglet det ene og det andre, men pizzaene ble kjempegode.

Senere på kvelden hadde Astrid, Nora og Milla laget kosekveld, det ble en form for bingo. Vi ble delt inn i grupper og vi skulle først svare på noen gåter og ordtak. Da vi fikk riktig måtte vi trekke en lapp med et tall på seg, for å så krysse av på lappen vår. Var førstemann til en rekke og hele lappen. Vi fikk også oppgaver i å ta lagbilde og mange andre morsomme bilder som Astrid, Nora og Milla skulle stemme på. Gruppa mi hadde ikke kreative bilder nok til å vinne dessverre, men vi gjorde det bra på just dance og karaoke oppgavene da. Vi fikk masse tall vi også, men gruppa til Dina, Johanne og Amalie stakk av med seieren. De fikk en fin hjemmelaget diplom som premie.

Ken-Áilu og Charlotte laget en kjempegod vaniljekake med melisstrøssel på toppen og en saus inni. Det fikk vi kose oss med under siste del av kosekvelden.

Torsdag skulle vi dra tilbake igjen på skolen og da måtte vi rydde å vaske ut av alle hyttene. Det gikk veldig fort fordi alle bidro med oppgavene. Var ikke så lett å vaske hytta ordentlig for det var ikke noe vaskemidler eller kluter på hyttene. Vi måtte derfor improvisere med dopapir som vi også måtte kjøpe selv, for det var ikke det der heller. Utleierne kunne nok ha gjort det bedre der. Ellers var det en kjempefin tur med masse kos.

Fredag var det ikke så mye å skrive om. De fleste dro hjem, men det var en fin påskelunsj med masse god mat. God påske alle sammen🐣

Takk for meg🤗

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.