Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Vinterferie kaos

Hei bloggen, Marie her igjen, alles favoritt sassy queen. Denne gangen skal jeg fortelle om den *fantastiske* vinterferien hele skolen hadde sammen på Orreneset, den jeg dessverre sov gjennom…. oops.

Mandagen startet normalt, men vi kjørte fra skolen rundt kl.11 og var fremme ca kl 2. Hvis vi har heldige ble vi fordelt på en av de 3 hyttene, og hvis en var enda heldigere fikk en seng, ellers var det madrass og sovesal. Selvfølgelig er det enda håp fra admin om at vi skal være sammen med andre klasser, så vi delte rom med folk fra de andre klassene, noe som var sårt trengt for noen.

Utover kvelden fikk vi middag og til slutt hadde vi en kveldssamling. Vi skulle ha forskjellige tema på hver kveldssamling, og det første temaet var *typisk norsk*, hvor vi nevnte en hel haug med ting (bunad, brunost, ostehøvel osv). Men etter turen kom vi egentlig frem til at det som er typisk norsk er å tenke på hva som er typisk norsk.

Det var jo vinterferie, så vi var heldige nok til å få sove til 9 før lærerene fant ut at det var et høytaler system koblet til alle hyttene… det var forfærdelig. Tirsdag var den første dagen med aktiviteter, det var ikke mye å velge mellom (ski, museum, jogging, bootcamp og tegning). De fleste i klassen valgte museum, så vi stakk på naturhistorisk- og møbelmuseum. Veldig interessant å vite hvor mange møbel fabrikker det var i Sunnmøre før i tiden, med tanke på at det er litt øde. Og så sluttet vi av med en quiz, husker ikke hvem som fikk krokanrullen, men skulle ønske det var meg :’)

For å forsterke barnehagefølelsen hadde vi sang på kveldssamlingen. Vi sang blant annet bæ bæ lille lam og pål sine høner, vi hadde også et band (ish, but not really), det bestod ikke av noen fra kinaklassen, så det er ikke like viktig å nevne egentlig. Vi sang litt i kanon, det var rent kaos, men det var litt fint å høre på.

På onsdag hadde vi ikke valg av aktiviteter, men heller alles favoritt *fellesfag*. Vi ble delt inn i grupper på ca. 10 stk og ble gitt et par stikkord og ting som vi skulle gjøre om til rekvisitter. Oppdraget var å lage et skuespill/sketch ut i fra det vi hadde fått. Vi hadde bare 2 timer, du kan sikkert tenke deg frem til kaoset det innførte.

Vi skulle så fremføre det fremfor hele skolen etter en deilig grillings sesh (ingen matpakke <333). Men det er ingen fremføring uten at lærerene Hilde Maria, Eirik og Christian, sammen med assistentene bedømte hver gruppe. Jeg er sikker på at det var noe favoristime og bestikkelser i det hele, scorene var litt sus (-.-).

Men fellesaktivitetene var ikke over før vi hadde en geografi quiz. Det var en veldig gøy quiz, foruten om det at det egentlig endte opp med å være en kamp om hvem som kunne google raskest. Det endte opp med at gruppe 8 (min gruppe hehe) vant hele tingen. Kveldssamlingen var bare at Eirik fortalte om hvorfor han hadde vært lenge vekke fra skolen, og at folk sa hva de var takknemlige for. Kort oppsummering: vi er takknemlige for at vi har Ragnhild (ani) her <3

Ved den siste fulle dagen var vi tilbake til valg av aktiviteter (Bootcamp, ski, jogging, kongen befaler og tegning)! Er vel verdt å nevne at bootcamp og jogging skjedde i snø… det var kaldt. Var personlig på joggetur, endte opp med at kanskje bare 5 av 20+ som var meldt på faktisk jogget, lenge leve latskap. Kveldssamlingen var vaskegjennomgang med gudinnen Beate, etterfølgt av en musikk quiz.

Fredag var bare pakking, vasking, bussturing, utpakking, spising, butikk gåing og soving.

Lørdag var litt mer eventfull, en lat start uten seminar (we stan), etterfulgt av en volleyball turnering. Klassen sitt lag endte opp på 2. plass. Hadde vært første plass hvis det ikke hadde vært for de høge tårna i bali klassen -,,-

og nå. søndag. latskapens dag. Alle hviler ut, spiller, danser justdance og ser på TV. Utenom meg… :’)

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.