Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Hvit Sushi, Rosa Lotus og Rød Løper

Hei, Ole Fredrik her, og det er jeg som skal skrive for denne uken!

Da får jeg starte med mandag, hvor jeg endte med å forsove meg og gikk glipp av morgensamling og klatring, men heldigvis ikke timen til Sumin. I timen hennes så hadde vi om Xinjiang, hvor vi lærte om kulturen, historien og om folket i Xinjiang.

På tirsdag så klarte jeg faktisk å stå opp i tide og klassen hadde språktime før lunsj. Etter lunsj så fikk vi lære en del Kinas største teater, altså om Peiking opera. Vi fikk sett noen videosnutt av forskjellige teaterstykker og dermed begynte vi å planlegge for Kina-tur til neste år!

Haibiao på morgensamling

Onsdag Sushidag! På morgensamlingen onsdag, så introduserte Haibiao oss for Sushi-etiketter som man har på skikkelige sushirestauranter. Da morgensamlingen var over så hadde vi første språktime med Japansk, og lærte om de forskjellige ord som “Haro” som betyr Hei og “Kon’nichiwa” som betyr god dag.

Etter lunsj så lagde vi Sushi, og hadde en konkurranse om å lage de fineste sushi bitene på en plate, og hvor temaet var Johannes Bursdag.

For å forberede oss til lanterne festivalen til fredag, så lagde vi papirkunst på Torsdag som var formet som lotusblomster.

Senere den dagen fikk vi vite at det var fisk med tomatsaus oppå til middag, så de fleste endte opp med å varme opp pizza eller lage seg nudler, mens jeg lagde “fried noodle”….. “NAMM”

Så kom fredagen og så viste seg at det ble rein, så all den fine papirkunsten måtte folk ha som romkunst istedenfor! Senere den kvelden så samla klassen seg for å spise Tangyuan, som er små risboller fylt med sesampesto som ble kokt og fritert.

På Lørdag så starta vi dagen med Seminar om Svalbarg av Tor-Erik, hvor vi fikk lære mye hvordan det var å leve i en arktisk øy fylt med snø, oversosiale reinsdyr og isbjørner.

Baliwood var temaet på elevkvelden for denne uka! Vi startet kvelden med å kle oss som kjendiser, og det var mange fine kostymer som dere kan se:

Så kommer jeg kledd ut som paparazzi, som fører til uno-reverse moment.

Kvelden avsluttes med masse fine konkurranser, komiske sketsjer og minner gode minner.

Vell, det har ikke noe mer å skrive, Søndagen var veldig avlsappene, noen spilte, noen gikk på tur, mens jeg gikk til gapehauken og tokk noen bilder.

Så det var alt for denne uka, og som de sier på japansk, Sayonara!

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.