Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Slapparaisen uka

For denne uka er det Dina og Elise som står for ukens blogg innlegg, en Nordlending og en Østlending. Uka starta spesielt, men det eneste vi kan si er at mandagen blei hektisk og at hele skolen tok en dusj.

På tirsdagen skulle vi ut på tur (aldri sur), til Bjørke. Noe som flere hadde gledet seg til og kanskje noen trengte det også. Det var en 1 times kjøretur rundt vakker natur og mye snø. Da vi kom fram blei vi utdelt rom og fikk slappet av etter en hektisk helg. Da blei det å legge fram alle spillene vi hadde tatt med, og begynne på dem, samt sjekke om Tv fungerte for bakgrunns lyd. Det blei spilt litt mahjong, som er blitt klassens nye favoritt spill, det blei også spilt “Ticket to ride” og “Fem sekunders regel”. Aksel fant frem en fiskestang, for han hadde hørt at det var mye fisk i vannet. Dessverre blei det ingen fisk, men det blei fortsatt middag på kvelden, som Dina var med på å lage. (veldig godt)

Senere på kvelden blei det dansing og karaoke med Dina i ledelsen siden hun er det beste av klassen til å danse. Det var veldig koselig og god stemning.

På onsdagen tok vi et klassebildet med fjorden i bakgrunnen, og etter det gikk noen på tur, mens andre bestemme seg for at det blei for kaldt. Sebastian hadde valgt å ta med seg et snowboard og utforske noen små bakker. Heldigvis hadde han med seg Aksel for å passe på han, så han ikke forsvant helt.

Etter en liten tur kom vi tilbake for å lage dumplings til lunch som var meget godt. Vi spilte litt mer mahjong, og så tok alle seg en liten slapparasien og ventet på middag.

Etter vi hadde spist så spilte vi et nytt kortspill som Dina hadde sett på Tiktok, “The spoon champion”. Du trenger noen skjeer og en kortstokk. Det går ut på at du har en skje mindre enn det er spillere som skal ligge på midten av bordet. Så skal alle tildeles fire kort hver og poenget er å samle fire like kort og ta en skje når du får fire like fortsett til det ikke er noen skjeer igjen. Den siste som ikke får en skje taper og går ikke til neste runde.
Spill flere runder til det er to spillere igjen og den som får skjeen blir “The spoon champion”.

Utover kvelden blei det enda mer just dance og karaoke, hvor flere blei med. Det blei sunget kjente sanger fra kor uka og andre kjente sanger som nesten alle kunne. For oss (Dina og Elise) var det sangen “Escape; The Pina Colada Song” som var favoritten.

Da klokka slo 00.01 og det blei torsdag, så blei det bursdag hvor vår kjære Daniel fylte år. Det blei selvfølgelig sang på norsk, kinesisk, men også engelsk, svensk, dansk, tysk, spansk og fransk osv.

På torsdagen var det hjemreise, hvor vi var heldig (eller uheldig) og slapp romvask. Det var ingen timer eller planer for dagen så vi fikk en halv slapp av dag. Det var flere som tok seg en blund, noen satt å så på tv/ serie, mens noen starta en streak på spille Minecraft flere dager på rad. Mens vi skriver dette er vi for tiden på dag 5 (hehehe). Det blei ikke gjort så mye mer på torsdagen.

Fredagen starta med morgensamling og felles time med hele skolen, hvor vi satt inne i gymmsalen og snakket om hvordan det er å bo på internatet. Det blei diskutert de negative sidene, men også de positive sidene. Mange kom fram til hvordan vi vil ha det og hvordan vi må ha det på internatet.

Etter en veldig god salat lunsj, blei det nok en gang fri og streaken begynte. Igjen så var det ikke så mye som skjedde den dagen heller, annet en avslapping og mat.

På lørdagen var det seminar og denne uka handlet det om karrierevalg. Det var en lærer fra Gloppa som skulle holde seminaret denne uka. Vi fikk dykket litt lenger ned i oss selv (noen hvertfall) og finne frem interesser og mer eller mindre “brainstorma” om karriere masse annet. Det blei tatt opp muligheter, begrensninger, påvirkninger, kjennetegn hos en selv og mye mer. Noen kom kanskje fram til et svar om videre utdanning, og noen fikk kanskje endret eller forsterket mening, mens noen kom tilbake på start streken.

Da seminaret var ferdig var det nok en gang fri, som tidligere dager valgte noen å sove, andre så på serier og vi holdt streaken sterk.

Søndagen er det kanskje ikke mye å skrive om enn at hele skolen dusjet igjen. (pluss Minecraft:)) En annet glede var at Marvel maratonet fortsatte med “Infinity war” på menyen. Nå er det dessverre bare 2 filmer igjen for oss å se, før det sikkert kommer ut nye filmer.

Takk for denne litt rare, men veldig avslappende uka. Hilsen Dorte1010 og SynnevaElise :))

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.