Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Ute av karantene :) YAY

This image has an empty alt attribute; its file name is 142082195_233100611750956_2944766611822628674_n-3-225x300.jpg

Hallaien, Astrid her (i lag med Mildred og Anna). Jeg (vi) skal denne uka skrive blogg. Wohooooo. Hvis dere husker er jeg 1 av klassens 6 vestlendinger og klassens eneste (egentlig ikke) bergenser. Jeg kommer egentlig fra et lite sted som heter Alversund.

Vi starter med en fin fin mandag. I timen såg vi en film kalt “The last emperor” som også har vunnet en eller annen stor pris. Ja, hva annet gjorde vi egentlig, etter skolen? Jo, vi såg mer film i TV-stua. Marvel maratonet fortsatte. Resten av oss samlet seg på ulike rom og snakket til langt på kveld.

Tirsdagen var SUPER bra. Vi startet dagen med en gåtur til Hovdeåsene, hvor vi grillet pølser og hamburgere. Amalie og Rebekka hadde dagen i forveien lagd pinnebrød til hele klassen. Det var kjempegodt. Hovdeåsen ligger ved siden av et stort fint vann. Vannet var selvfølgelig frosset, men likevel ikke helt trygt. Jeg klarte jo selvfølgelig å tråkke gjennom isen. Skal si det var kaldt.

Til vår store overraskelse (egentlig ikke) fant vi ut at Mildred er en heks. Så det var ikke bare jeg som var uheldig denne dagen, fordi hva skjer med ekle onde hekser? Jo de blir brent på bålet (for å ikke skape forvirring, brente vi henne ikke på ekte).

På kvelden ble det enda mer film i TV-stua. Denne gangen var det til vår store glede en litt koseligere film. Vi såg nemlig skrekkfilmen “Insidious 4 – The last key”. Rebekkas og Astrids morsomheter ble som vanlig ikke satt pris på ettersom det ikke er like morsomt for alle andre (med unntak for Mildred som synes det er døds gøy). Hun ble blant annet kastet snø på.

Onsdagen var en litt mer vanlig skoledag med språktime før lunsj og historie etter lunsj. På ettermiddagen lagde jeg og Mildred kjempe gode sjokoladefondanter. Det ble 14 fondanter, altså 7 på hver. Ja vi åt opp alle sjøl, nei vi delte ikke med noen som helst. Anna fikk sjokk, for muffinstårnet vårt var ikke lite.

Vi ble i dag også ferdig med kohort opplegget på skolen. Vi kunne endelig være i lag med resten av skolen, gjorde vi det? Nei, ikke egentlig.

Torsdagen ble også brukt til språktime med Haibiao og historie time med Sumin. Denne dagen har også vært ganske chill.

Solboller, en dag på etterskudd.

På torsdag var det også den berømte soldagen (egentlig er det bare kjent i Tromsø området). Soldagen er den dagen solen kommer over fjellene i Tromsø. Noe som blant annet Dina, Charlotte og Johanne feirer. Soldagen skal feires med solbolle aka berlinerbolle. Det ble derfor skattejakt på berlinerboller. Vi gikk til flere butikker og bensinstasjoner i nærområdet. Dessverre fant vi kun en berlinerbolle. Så vi måtte nøye oss med donuts og andre søtsaker.

På kvelden ble det spilt etterlengtet volleyball (for Daniel, Tiril og Elise) med gjengen fra animasjonsklassen. Resten var i tv-stua og andre samlet på ulike rom, noe som er svært koselig.

Et historisk øyeblikk fanget på kamera.
21 århundre – 21 januar – 2021- klokken 21:21

I dag var også dagen ekstremsportsklassen og FIT klassen kom tilbake. Det ble stor gjensynsglede og se de resterende “klassekameratene” våre Miro, Maria og Kine

Fredagen så vi en japansk film med klassen som heter “Suspect X”. Den har sikkert vunnent et par store priser den også. Det ble salatbar til lunsj, noe som blir satt stor pris på. Etter lunsj fikk vi fri.

Lørdagen startet med det første seminaret. Seminaret omhandlet Palestina-Israel konflikten. Vi såg også filmen “Tårnet”. Seminaret var ganske interessant for noen av oss men ikke like interessant for oss andre.

Høydepunktet for dagen var TACOMIDDAG. Det var drit godt. Etter middag spilte vi en del spill. Blant annet “Say anything” og “5 second rule” et stressende men ganske koselig spill. Jeg og Mildred lagde også sjokoladefondant igjen. Ja vi fikk 14 stykker, nei vi delte ikke med noen. Tihi.

Søndag ble tatt svææært rolig. Klassens sovegris sov helt til middag. (Gjett hvem). Mens andre var litt flinkere og sto opp halv to. De flinkeste av oss sto opp til frokost, og så har vi jo også de som aldri la seg.

I år har det vært veldig fint å gå på folkehøgskole (anbefales!). Spesielt i disse tider med tanke på korona. Sjøl ville jeg nok funnet det vanskelig å finne til rette i en ny by uten folk jeg kjenner og nå når du ikke bare kan gå og menge med masse folk. Her på folkehøgskole lever vi som en stor flokk og er hele tiden omringet av masse venner. Vi legger derfor ikke like mye merke til koronaen. Her kan vi liksom gå og klemme på hvem man vil på skolen uten å være like bekymra for å bli smittet. Selvfølgelig tar vi korona på alvor her også, men siden vi alle er i en stor kohort har du alltid noen å være med.

I tillegg synes jeg alle skal unne seg sjøl et friår. Det å slippe å stresse med studie og karakterer et år er ganske digg (synes jeg). Det er også en god mulighet til å skaffe seg nye venner og kunnskaper om ting du nødvendigvis ikke ville lært, dersom du ikke hadde gått på folkehøgskole.

Her på linja lærer vi jo for eksempel kinesisk (noe jeg har hatt lyst å lære meg kjempe lenge) som jeg kanskje ikke ville ha lært dersom jeg ikke hadde valgt å gå her. I tillegg lærer vi en del om kinesisk kultur, kinesisk matlaging og masse annet. Vi har også verdens snilleste og godeste lærere. De er så søte!

Håper dere likte ukas innlegg så snakkes vi.
再见 – På gjensyn


Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.