Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Endelig tilbake!:)

Heisann! Denne uka er det jeg, Milla, som skriver blogg. Jeg er 18 år (en av de tre 02’erene) og kommer fra Kristiansand. Der vi snakker litt slik som danskene gjør. (~Astrid)

Da var vi endelig tilbake på folkehøgskolen, etter en laaang ferie! Det var godt å komme tilbake, og få møte alle sammen igjen. Har savnet klassen veldig! Spesielt koselig var det å få se Haibiao og Sumin:) (Litt mindre koselig var det å komme tilbake og bli satt rett på gangvask, men jaja, noen måtte jo gjøre det også)

Den første dagen begynte vi med en klassesamling hvor vi diskuterte blant annet planen for de neste ukene, og muligheten for tur til Kina eller Japan (vi har fortsatt et lite håp, så vi får bare vente i spenning). Etter det var det film, “To live”.

Ettermiddagene våre brukes for det meste i TV-stua. Nå som nesten hele skolen er vekke, og alle klassene er i kohorter, får vi i Kinaklassen TV-stua helt for oss selv, noe vi utnytter svært godt! Det har blant annet gått i ekstremt mange Marvel-filmer, en gjeng i klassen har også sett Netflix-serien Alice in Borderland og selvfølgelig litt skrekkfilm også.

Tirsdag delte vi opp klassen i to, hvor halvparten fikk testet ut sangstemmen etter ferien (litt språkrepetisjon hadde vi også) og andre halvparten spilte Mahjong. Mahjong har allerede blitt en favoritt i klassen, og etter timen var det en del av oss som satt i flere timer og spilte.

På onsdag var det ut i snøen. Vi skulle egentlig bare gå en kort tur, kanskje 10 min(?) opp til porten (for de som har vært på tur til gapahuken før). Men vi valgte å ta liten omvei, (som ikke er like bratt og tung) men som endte opp med at vi gikk i minst en halvtime i en oppoverbakke fylt med nysnø. Veldig tungt (for alle unntatt Sumin), men god trening! Da vi endelig var framme var det tid for konkurranse. Vi ble delt i tre grupper, og fikk en del oppgaver. Vi skulle blant annet lage snømann, snøhund, ta bilder av alle i gruppa som lagde snøengler, noen i gruppa som klatret i et tre osv. Min gruppe endte (selvfølgelig) opp med å vinne. Etter dette var det tilbake til skolen, hvor Haibiao hadde satt opp bål til oss, så vi grillet pølser, drakk kakao og koste oss. På kvelden feiret vi bursdagen til Alexander og Tiril med kake og vafler.

Torsdag hadde vi historie først, hvor vi lærte litt om blant annet Mao og veien etter 1949 i Kina. Etter lunsj (som var deilig tomatsuppe og rundstykker) så vi ferdig “To live”, og så hadde vi språk. På kvelden kom endelig Anna (min roomie) tilbake:) Selv om enerom var deilig, var det godt å se henne igjen.

Fredag fortsatte vi med historie og språk, og etter lunsj så vi Parasite, (den koreanske filmen som vant den derre store prisen). Veldig dramatisk og gøy. Anbefales! Vi har også fått spilt en del volleyball på ettermiddagene, men dessverre var ikke dette helt dagen for meg. Det gikk sånn omtrent to minutter før jeg holdt på å besvime, og måtte gå tilbake og sette meg på scenen. Ops hehe.

Lørdagen startet med en slags rollespill/politikk konkurranse, hvor vi ble delt opp i ulike land, med ulike ressurser og målet var å skulle tjene mest penger. Innimellom fikk vi ulike utfordringer, som sultkatastrofe og koronavirus som vi måtte løse. Det var en veldig gøy konkurranse, spesielt når alle landene rottet seg sammen for å sulte Kina hehe. Etterpå var det volleyball i noen timer, til klassens store glede:) På kvelden samlet vi oss først utenfor for å grille pølser og marshmallows, og etter det var det filmkveld for hele klassen i TV-stua. Vi så “The great wall”, en veldig bra film med mange fine farger (~Daniel)

Søndagen har vært veldig rolig. Vi har benyttet sjansen på å sove veldig lenge, sett litt på film (som vanlig), og på kvelden var det en liten gjeng av oss, som gikk opp til gapahuken, og akte ned. Det var utrolig gøy, og kanskje bittegrann farlig. Hele turen ble filmet med gopro-kamera, så det blir gøy å se etter hvert.

Det var det, ses til neste uke.

Skrevet av Milla, redigert av Anna og Astrid:)

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.