Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Løp for Håpskolen <3

Hei bloggen, denne uken er det Marie, en av klassens 3 fra Stavanger området. Det er endelig min tur å fortelle om kaoset vi har funnet på denne uken!

Uken startet brått med håpskoleløpet på mandag. Oppvarmingen var en danse sesh med assistentene, og det er ingen danse sesh med dem uten Hippie Dreams. Vi hadde så en time med løping, innsatsen og heiinga var på topp! Tror den som sprang flest runder hadde 77 (vet ikke hvordan, virker umenneskelig), og vi fikk samlet inn over 32 000 kroner den dagen. Men det beste var nok å kunne hive seg ned på sofaen og spise en halv boks is med god samittighet.

Tirsdag var heldigvis roligere, vi startet dagen med å begynne på basic chinese lesson 3 og språk etter lunsj, Etter en dokumentar om Shang dynastiet (skumle folk ass), og en kort forklaring om alle de andre dynastiene, fikk vi velge ett vi skal gå gjennom neste uke.

Onsdag var den dagen de fleste så frem til. Dagen startet likt som på tirsdag med språk og historie, MEN! Man kunne godt skippe middagen da vi skulle ha matlaging etterpå (og det var fisk på menyen). Chef Haibiao stilte opp med rød ribbe og egg fried rice, noe av det beste vi har laget så langt. Vi måtte også invitere vår (nesten) fastboende ekstremsport elev Maria <3

Det hadde også begynt å snø tidligere på dagen, det er jo da et selvfølge med snøballkrig (som Haibiao delvis begynte), i tillegg til å lage en snømann.

Torsdag er den rolige dagne i uken, med en morgenmiks med historie og språk etterfulgt av vasking kan en finne klassen i TV-stua. Det har ikke vært like mye film denne uken, men noen ser på Orange is the new Black sammen, mens andre ser på Narcos sammen. Vi så også på Clouds (grine film) på kvelden, det var en solid bonding tid da alle gren på skuldrene til hverandre. Men kvelden var ikke over før vi hadde hatt en “kult møte” (aka. kosekveld i klassenrommet) med xiangxi og te, for hvis det er en ting klassen elsker mer enn TV-stua så er det te.

Fredag var rolig med valgfag og en avlyst bærehjelp, og masse tid til å se på serie.

På lørdag hadde vi Fairtrade seminar der vi ble delt opp i grupper etter en kort forklaring om hva Fairtrade er, i tillegg til at vi fant ut at MFHS er en Fairtrade skole. Halvparten av gruppene var ute i butikker og jaktet på fairtrade produkter, mens den andre halvparten lagde presentasjon om kaffe/te/bomull osv. som vi da skulle fremføre framfor skolen. Den ene heldige gruppen fikk lage fairtrade brownies.

Men dagen var ikke over før animasjon hadde hatt elevkvelden sin med temaet tidsreise. Etter litt utsettelser og last minute innslag til showet, det ble ganske episk!

I dag er det søndag, og klassen er tilbake i TV-stua med youtube, just dance og serier for å lade opp til neste ukes eventyr med morgensamlinger og mer.

Snakkes i neste innlegg!

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.