Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kor og myrde uke

For denne uka er det Dina og Elise som har fått i oppdrag om å skrive blogg. Dina kommer fra Nord, kommune Tromsø, hvor hun gikk på kunstlinje og levde et vanlig ungdomsliv som de fleste. Elise derimot kommer fra Greverud som ligger litt sør for Oslo, hvor det er lite og finne på. Dina sine hobbyer er gaming og dans (noe hun har bevist hun mestrer), mens Elise har drevet med håndball og annet. Under ser dere et bilde av oss under en av våre første turer. Uke 44 starta med at vi fikk beskjed om å myrde en fra skolen og den endte med at brannalarmen gikk.

Som sagt begynte uka med oppdrag om mord, hvor alle elevene fikk hvert sitt “offer” som de skulle drepe. Det var regelmessig en fra de andre klassene, noe som gjorde at man blei bedre og lettere kjent med de fra andre klasser. Det var allerede noen som døde mandag morgen etter morgensamlingen. Reglene var at du måtte være alene med offeret ditt og si “jeg dreper deg”, man måtte også ta et selfie sammen for bevis. Deretter så fikk man offerets sitt offer, da handlet det om å overleve uka og myrde flest innen lørdagen. Det var vanskelig grunnet alle gikk i grupper eller to og to. Inspirasjonen for å ha denne leken akkurat denne uken var fordi det var Halloween på lørdagen. Det var anspennelse på hele skolen for folk var mistenksomme på alle.

På mandagen fikk vi informasjon angående president valget i USA, som er natt til 4. november. Vi fikk vite mer om hva presidentkandidatene står for og hvordan det amerikanske valget og politikken fungerer.

Etter lunsj så vi på en voldsom kungfu film. Den var veldig morsom hvor det var veldig overdrevet evner og fantasi krefter. Det var nesten som en barnefilm for voksne. To av skuespillerne er Yuen Qiu og Yuen Wah er de mest kjente skuespillerne innen kampsport filmer.

Fra onsdag til fredag hadde vi kor dager med Jon som var veldig engasjert. Han har tidligere spilt i band sammen med vår kjære rektor Einar Opsvik, noe som var gøy å lære. Vi sang mange sanger deriblant “Fix you” av Coldplay, “Can´t help falling in love”, Elvis, “Shallow” av Lady Gaga og Bradley Cooper og alle favoritt sang “De umulige” som sangtittelen antyder var den umulig. Alle på skolen satt i gymsalen hvor vi blei delt inn i 4 stemmeleier, sopraner (lyseste jenter), alter (dypere jenter), tenorer (lyse gutter) og bass som var de dype guttene. Det blei veldig pent når alle var med å sang for full hals, men tilslutt så tror vi at vi alle har fått nok av kor for resten av livene våre. Etter 3 timer med øving på spesielt “de umulige” så blei de fleste litt slitne og lei av den sangen (og det var allerede den første dagen). Etter syngingen på ettermiddagen var de fleste ganske slitene så de dagene gikk i kor og chilling i tv-stua.

Så var lørdagen kommet og elevrådet hadde invitert alle elevene til Halloween kveld. Men først på dagen var det vår egen lærer Sumin som skulle ha seminar, hvor hun presenterte om Tibet og relasjonen til Kina. Det var veldig spennende og innholdsrikt, men dessverre var det ikke så mange tilstede unntatt vår egen klasse. Det var grunnet sykdom og mangel på respekt. Men en gladmelding er at det fortsatt var grøt til middag som vanlig, denne gangen risgrøt, nam.

Før kveldes arrangement så blei kostymelageret helt tømt på da folk skulle fike seg kostymer til kvelden. Det var masse forskjellig, men mye moro. Det var flere par kostymer og gruppe kostymer som var veldig kreative.

Elevrådet hadde ansvaret for kvelden hvor de hadde satt opp noen poster, med blandt annet karaoke, photo rullet og paranoia. Det er en lek hvor man skal stille et spørsmål til en på gruppa f.eks. “hvem har best kostyme” og da skal den som blei spørt gå til den man velger. Det uten å si hva spørsmålet var, men vi hadde med terninger så hvis man fikk 1, 3 eller 6 måtte man si spørsmålet høyt. Noe som kunne bli veldig flaut kom an på spørsmålet. Høydepunktet for kvelden må jeg si var spøkelseshuset som var satt opp i det røde huset bak skolen. Det var fem om gangen som gikk gjennom for å bli skremt. For det var det ganske kaldt og helt mørkt, hvor vi bare fikk én lykt for å lyse opp. Elevrådet og assistentene var kledd ut som diverse spøkelser, demoner og creepy personer som hoppet frem og skremte alle. Personlig syntes jeg det var veldig bra satt sammen av jump scares og en skummel atmosfære, med høye bankende lyder og folk som bare stod i mørket og var skumle. -Elise

På slutten av kvelden blei det kostyme kåringer hvor Caroline kledd ut som et Picasso maleri vant solo prisen. Duo prisen gikk til to jenter som var kledd ut som to minions, mens beste gruppe kostyme gikk til Alice in Wonderland gjengen. Det blei også kåring for myrde leken som pågikk hele uka, hvor Kine fra Fit vant i live med mest kills. Mens Stein fra Ekstremsport vant mest kills på 7, veldig imponerende av nederlenderen. Vi fikk brus og snacks 🙂 -Dina

Det var den uka, det gikk veldig fort som alle andre uker. Litt ekstra slitne og syke (forkjøla) elever gjennom uka, med mye snufsing i gangene. Alt i alt så har det vært en fin og vellykket uke med mye moro og latter.

Takk for oss hilsen Dina og Elise fra Kina

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.