Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Helgehornet og High School Musical

Hei bloggen! Denne uken er det Tiril som er her, en av klassens rogalendinger. Det er nemlig min tur til å fortelle om hva vi har gjort denne uken. På bildet her ser du meg og min romkamerat Marie på toppen av Helgehornet, med selveste Ørsta selv i bakgrunnen.

Denne uken startet vi med fri på mandagen. Da finner man som oftest kinaklassen i TV-stuen med film og kinesisknotater. Denne uken hadde vi også noen elevpresentasjoner med tema fra Kina, da vi blandt annet fikk høre om Deng Xiaoping, Zheng He og Xi Jinping.

Klassen var også så heldig at vi fikk pandabamser, kopper og flagg som gave fra Kina.

På onsdag fikk vi oss ut på tur, og gikk en rolig tur opp til Helgehornet, rett utenfor Ørsta. Med godt vær og fantastisk utsikt i alle retninger ble det god stemning på toppen. Så god at vi brukte litt tid på Tai Chi og litt te på toppen før vi skrudde opp musikken igjen og gikk ned.

Hele uken har vi også brukt tid etter skolen til å øve og gjøre oss klar til elevkveld på lørdag, som vi skulle arrangere. Målet med opplegget var å lure hele skolen. Vi skulle lure dem til å tro at de bare skulle se på et High School Musical show vi hadde laget. Lite visste de om at det i slutten av forestillingen ville være en tvist.

Vi begynte planleggingen forrige helg, med å få idéer og fordele oppgaver. Noen skulle sette sammen koreografien til forestillingen, jeg hadde ansvaret for alt det tekniske som musikk, lyd og lys, og andre skulle sette sammen historien og opplegget for det som skulle skje etter showet. På tordag gikk vi ut med ordet om at vi hadde planlagt et High School Musical show, og mange på skolen ble velidg spent.

Vi startet elevkvelden med å lage og servere Colakyllig til hele skolen, en rett som vi i Kinaklassen har laget før og synes er veldig god. Så var det tid for forestilling!

Men da Daniel ble “drept” på scenen og showet endte i en bråstopp, måtte alle gå rundt skolen i grupper og fullføre oppgaver for å få hint om hvem i Kinaklassen som var morderen. De måtte for eksempel løpe med beina knyttet sammen med en annen, flytte klinkekuler med spisepinner, og løse gåter for å finne mordvåpenet. Det var alt i alt en veldig gøy elevkveld, og opplegget ble, etter litt styr og miskommunikasjon, vellykket.

I dag er det søndag, og Kinaklassen er tilbake i TV-stuen med film og snacks for å lade opp til en ny uke. Så snakkes vi da!

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.