Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Livet i barnehagen

Hei bloggen! Nora her. Jeg er en av fire adopterte, en av to fra Oslo (beklager Anna, Abel og Elise, men sone 2 tells ikke), og den tredje eldste i klassen (99er). Entusiasmen lot vente på seg da vi mandags morgen ble spurt om hvem som ville skrive ukas blogginnlegg. Derfor er dere stuck med meg for nå.

På fritida prøver jeg å øve litt på tegn. Det går sånn mamahuhu.

Dette var den første uka der vi fulgte den egentlige timeplanen. Etter to uker med kohort-karantene, og en svært sosial uke for å bli kjent med resten av skolen, synes hvertfall jeg det var deilig med en vanligere uke.

Denne uka har vi hatt en del språk, og er nå oppi 51 (?) tegn vi kan i ulik grad. Jeg kan si to setninger: 祝你生日快乐 / zhu4 ni3 sheng1 ri4 kuai4 le4 (gratulerer med dagen) og 没有坏天气只有坏衣服 / mei2 you3 huai4 tian1 qi4, zhi3 you3 huai4 yi1 fu2 (det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær). I tillegg har vi lært om Kinas største elver, minoriteter, og pandaer.

Nyfødte pandaer er 1/1000 av størrelsen til fullvokste pandaer (og ser ut som nakenrotter).

Om ettermiddagene og kveldene er det populært med kortspill, Just Dance og film.

På onsdag skulle vi egentlig på en tur til Vallahornet, men det klassiske Ørsta-været (grått og vått) gjorde at vi hadde gymtime i stedet. Det var gøy og bråkete. Vi spilte kanonball og innebandy, hadde huskeleker og hviskeleken (på kinesisk).

Torsdag kveld var det tid for kungpao kylling! Haibiao har en veldig bra oppskrift: https://kinaklassen.com/kinesisk-mat/gongbao-kylling/. Det var gruppekonkurranse, og alle lagde kjempegode retter (visstnok, jeg spiste bare min egen gruppes;-)).

Fredag var det tid for årets første valgfag-periode! Kinaklassen er representert i tilnærmet alle valgfagene – kajakk, strikking, skating, kort fjelltur, klatring, martial arts weapons, massasje, knutekunst, musikklytting, treningslære og volleyball!

Lørdag hadde Hilde Maria årets første seminar. Gøy gøy! Dans (salsa, waka waka, ringdans) og litt diskusjon (om nyheter og verdier). Møre fhs sine verdier i år er respekt, fellesskap, kjærlighet<3.

Lørdag kveld arrangerte Bali-klassen elevkveld med barnebursdag som tema. Vi fikk pizza til middag, og etterpå var det rebus og utekino.

Vi har en del natteravner her i klassen (tror rekorden er etter halv seks denne uka..). Jeg er ikke en av dem, så dere må dessverre vente på flere blogginnlegg for å finne ut hva som skjer her på huset etter klokka elleve.

På gjensyn!
-Nora (宁江珊)

Klikk her og se alle bildene fra skoleåret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.