Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Taiwanklassen

Hei alle sammen, ny uke betyr ny blogg. Det har skjedd ganske mye denne uka her. Men først så kan denne ukens bloggere introdusere seg selv. Vi er de to eldste og hippeste folka på denne skolen, til sammen er vi 50 år. våre navn er Chicken-Wings Master Lord Georg, og Gapahuk frelser Patrick.

Vi startet uken med en utdanningsmesse i Ålesund. Dessverre var ingen av oss til stede, for vi vet allerede hva vi vil bli når vi blir store, men vi har hørt at det var “informativt”.

Den samme dagen fikk vi vite, at på grunn av spredningen av corona-viruset har Kina stengt av store deler av landets attraksjoner, og transport. Dette har ført til at vi har ombooket turen vår til den lille, og koselige øya “Taiwan”, som ligger utenfor kysten til fastland Kina.
Denne endringen har ikke vært uten komplikasjoner, fordi hele turen måtte planlegges på rekord tid. Med dette ønsker vi å takke Sumin og Haibiao på vegne av klassen, for deres harde arbeid for å lage en ny og fantastisk tur.

Så vi har nå brukt uken til å lære om Taiwan, og forberede oss på reisen. Vi fortsetter med grunnlegende japansk, slik at vi klarer å overleve på egenhånd mens vi er der. Vi har lært mer om Japan sin historie, fra shogunatet til moderne tid. Har også begynt å lære om Taiwan sin historie og kultur. Vi har sett på forskjeller mellom Taiwansk mandarin og klementin, erhm mener kinesisk mandarin. Selvfølgelig har vi også fått en introduksjon til Taiwansk mat av Haibiao.

På lørdag hadde vi vår andre elevkveld. Denne gangen var temaet krim og kveldens underholdning var “Mordmysterium”. Vi startet kvelden med å servere Cola-kylling ris og brokkoli.
I løpet av middagen hørte de et skrik, som signaliserte starten på mordmysteriet.
Når deltagerne gikk for å finne opprinnelsen til skriket, oppdaget de et stykk død Georg. Ti mistenkte var samlet rundt liket for deltagerne å løse mordet. Deltagerne måtte utføre ulike oppgaver på forskjellige poster, for å få hint til å finne ut hvem som var morderen.

Et stykke død Georg

Morderen

Peter

Så til ukas høyeste punkt, Søndags tur til Gapahuken med Gapahuk frelser Patrick.
Denne søndagen fikk vi rekord med antall folk som møtte opp for tur. Hele 15 stykker, bedre enn noen seminarer ihvertfall.

Takk for oss, og håper du likte bloggen denne uka 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.