Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Godt nyttår venner

Hei og godt nyttår! Det er et nytt år, og Kinaklassen er tilbake igjen – fulle av energi og motivasjon (eller er vi egentlig det??)

Vi er Thea Sofie (venstre) og Nora (høyre), og vi skal skrive bloggen (igjen).

Året startet med et besøk hos visumsenteret i Oslo. Der var vi for å få oppfylt søknadene våre om visum til Kina. Det gikk på skinner – utenom for oss to. Det endte med svette, tårer og en tommere lommebok. Det var nemlig slik at Nora sitt passbilde ikke ble godtkjent, og Thea Sofie sine søknadsark hadde skrivefeil – noe som gjorde oss stressa. Spesielt ble Thea Sofie stressa da hun trodde hun hadde fått rettet opp feilen (etter å ha betalt 100kr for papirark), men fikk beskjed om at det var fortsatt feil.
Heldigvis klarte vi å få levert søknadene våre til slutt.

Ole Edvard er fornøyd med besøket hos visumsenteret siden det gikk så jævlig lett for han

Etter visumsenteret, splittet klassen seg, og gjorde forskjellige aktiviteter i vår hovedstad. Vi besøkte Vigelandsparken, shoppet litt klær, og spiste god mat på forskjellige restauranter.

Etter å ha dratt ut tiden altfor lenge, endte vi på bussterminalen og ventet på nattbussen hjem igjen til Ørsta. For mange ble de to jævlige netter, da flere av oss hadde tatt nattog til Oslo kvelden før. Det hjalp derfor ikke å sitte i 9 timer i nattbuss – spesielt ikke foran Ole Edvard og Åro som bestemte seg for å snakke til klokka 3 på natta (men det var koselig å ha litt bakgrunnsstøy da).

Vel fremme, begynte vi allerede å planlegge besøket vårt på Håpskolen i Kina. Der ble vi delt opp i seks forskjellige grupper, der vi skal ha undervisning med 1.-6. klasse på Lilong og 1.-3. klasse på Qiao Tou Pu barneskole. Dette gleder vi oss veldig til.

Skolen dro også til Ulsteinvik for å se på Sunnmøre Folkehøgskule sin musikal. De spilte “High School Musical” – en klassisker vi alle gledet oss til å se. Den fikk litt variert anmeldelser fra klassen, men vi ble underholdt gjennom hele forestillingen – til og med så mye at noen av oss vurderte å bli med ned på scenen for å bli med å danse.

Ole Edvard, Thea Sofie, Nora og Ådne klare for tidenes forestilling

Ellers har vi slappet av med karaoke, men også sett på en Netflix serie som heter “Sex Education”, som vi anbefaler. Den kan være til hjelp når alle skal sove med alle i Kina.

Thea har lært litt fra Sex Education

I kveld har vi laget vårruller og Holgerkaker (som er oppkalt etter Holger som går i klassen vår). Vi gleder oss til å spise dem og ha en koselig kveld sammen med klassen.

Matlaging <3

Denne uken har ellers bare vært rolig, så vi legger til noen bilder her

Takk for oss, vi sees neste uke med ny blogg, fordi vi begge er for frustrerte til å fortsette å skrive akkurat nå pga vi ikke får til å laste opp flere bilder. God natt.

Previous Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.