Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Koser dere dere der hjemme?

Hei, det er Emilie og Åro, og vi er tilbake som bloggskrivere. Nå er det snart jul og vi gleder oss masse, spesielt Åro er nå helt i julestemning og har tatt frem både julegenser, pynt og juleskum. På Emilie sin side når hun nok ikke helt opp til Åro sitt nivå av kos, men hun jobber med det.

Ukas bloggjenter

Denne uken hadde vi altså planlagt en tur til Standalhytta med klassen, men været satte en stopper for turen. Så isteden ble det timer med språk og historie. I slutten av uken ble vi ferdige med Kinas keiserlige historie frem til år 1912. Det var flere presentasjoner om ulike dynastier fra andre i klassen på tirsdag, og med avlyst tur ble vår presentasjon om Qing dynastiet framskyndet til onsdag. Dette ble problematisk for Ole Edvard som nå måtte balansere det å skrive om kinesisk historie med å kjøpe pologenser i merinoull fra H&M på tilbud. Heldigvis ble presentasjonen klar til tide, og vi var selv ganske fornøyde med resultatet.

På onsdag hadde vi gym etter lunsj. Vi kom på lag sammen (Lag Kanal) og vant samtlige runder med lek mot de to andre lagene. Vi var selvfølgelig svært fornøyde med lag Kanal sin overlegne seier, helt til vi fant ut at hele gymtimen var en sabotasje av lag “Monkey Business”. Vi ble senere fortalt at de i klassen med størst konkurranseinstinkt hadde blitt plassert i lag “Monkey Business” for så å bli urettferdig behandlet av dommerne Thea og Patrick. Selvfølgelig førte dette til sterke protester fra “Monkey Business” sin side under selve gymtimen. Seieren til lag Kanal føltes deretter ikke like bra ut. Målet bak leken var å oppleve urett “på kroppen”. Det viste seg at klassen har ganske høy toleranse- og solidaritetnivå.

En del av fritiden denne uka har gått til å øve inn og jobbe med kinaklassens innslag til juleballet, men dette innslaget er hemmelig for nå. Vi overlater æren ved å dele vårt prosjekt til neste ukes flotte bloggskrivere.

Under lørdagens seminar var det duket for juleverksted, og mange stilte opp i nisseluer og julegensere. Skolen var spredt rundt på hele bygget og gjorde forskjellige aktiviteter. Kinaklassen var godt representert på toving og kreativt hjørne. Vi to meldte oss på toving, noe som besto av å kna ull i tre og en halv time.

Emilies imponerende resultat besto av to filtbiter etter tre og en halv time med juleverksted.

På søndag var det igjen tid for Petrick & Co sin ukentlige gapahuktur. Denne uken ble Emilie med (etter et nederlag mot dørstokk-mila forrige søndag), og gruppen kom seg til toppen med akebrett på slep. Etter en sakte opptur, ble det dermed en svært rask (og våt) tur ned igjen.

Natt til søndag da de fleste gikk for å legge seg la Holger, Ole Edvard og Åro ut på en liten tur. Etterhvert ble målet vårt å nå “God jul”-skiltet som vi kan se lyse opp fra lang avstand. Vi var veldig nærme målet, men da vi havnet stadig dypere inn i skogen og utenfor stien måtte vi gi opp. Dermed tuslet vi tilbake til skolen og kom oss i seng rundt 0330. På søndag forsøkte vi igjen med nytt mot, og et større turfølge. Denne turen var mer vellykket (ettersom vi nå valgte å se på et kart), og vi kunne nyte synet av skiltet på nært hold.

Det var det for denne uka. Vi ønsker alle en fin førjulstid! Takk for oss

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.