Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

På besøk hos lærerne og gøy seminar

Hei, mitt navn er Thea Lisen jeg er 21 år fra Bergen og er denne ukens blogg ansvarlige.

Hei jeg er Maria og dette er min andre gang på blogg-duty. Jeg er nå fylt 21år og ser frem til å oppleve internatlivet i desember på ny.

Denne uken har vi startet med en ny valgfag periode som varer til juleferien starte. De fleste fra Kina-klassen har valgfagene massasje, klatring og strikking og noen litt vågale har is-bading.

Skolen har også blitt med på å lage pepperkake hus konkurranse, hvor vi deltar med en pepperkake model av skolen. Detter har flere kinaelever jobbet hardt med gjennom uken.

Tirsdagen startet vi med kinesisk historie med Sumin fra Den tidlige kinesiske sivilisasjonen. I timen fikk vi se en dokumentarfilm om Kinas historie frem til 1900-tallet. Vi har også fått i oppgave å finne ut hva som skjedde i forskjellige viktige dynastier.

Etter lunsj hadde ble det språk med Haibiao hvor vi har lært oss kinesiske tidsbegreper. Etter leksjonene tjente vi ekstra penger til håpskolen ved å vaske ned annekset.

På onsdag startet dagen med historie i det keiserlige Kina. Da kom vi frem til Han-dynastiet på 200-tallet som ga grunnlag for en kinesisk identitet.

Etter det tok vi turen til Volda for å være gjester hos Sumin og Haibiao. Vi ble møtt med god mat (kinesisk ribbe) og god stemning.

Torsdag hadde vi språk og romvask. På kvelden hadde en gruppe fra Kina- og FIT-klassen Klubben. Det ble mye dans og sang. Fredag kastet vi oss i våre valgfag.

Lørdag seminaret ble holdt av Ekstremsport Bali, om studieturen deres. Hele skolen ble delt opp i grupper og sendt på forskjellige poster. Vi fikk smake på mat og kulturliv fra bali, lære om reiseruten og aktivitetene Ekstremsport gjorde og ble testet tilslutt med en kahoot om turen.

På kvelden var det Bali friluftsliv som tok scenen, og vi alle fikk en throwback til 2000 tallet. Motekatastrofer og tv- og filmkarakterer satt i salen under måltidet (hjemmelaget pizza). Showet var flott med dans, sang og parodier i hopetall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.