Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Klassens første overnattingstur

Hei og velkommen til vår blogg for denne veka. Denne gongen er det to høge karar som skriver blogg, ein litt høg og ein endå høgare.

Hei, midt navn er Georg aka Vikinggutten, jeg er den nye i klassa som blei introdusert forrige veka, og jeg er den litt høge som har ansvar for bloggen denne veka. Jeg er frå langt ute i huttiheita, ei lita bygd heilt innerst i Sunnhordland med navn Skånevik.

Det her er meg som er heilt overlykkeleg over å ha møtt mitt store idol på akvarium i Ålesund, ein fisk.

Mitt navn er Ole. Jeg kommer fra Bø i Telemark. Jeg er den høyeste på skolen, og er den andre som har ansvar for bloggen.

Her ser dere bildet av meg. Andre folk pleier å ha smykke rundt halsen mens jeg har hodetelefoner.

Denne veka starta på underleg vis med at mandag var planleggingsdag på skolen. Derfor starta me ikkje før tirsdag, som har gjort dei fleste litt forvirra på kva dag det er omtrent heile veka.

På tirsdag så reiste klassen vår til ein hytte på Rundefyr, eit avsidesliggende sted ute mot kysten, cirka 1 time frå Ørsta. For å komme dit, måtte me kjøre gjennom verdas dypaste underhavstunnel, for å så gå over eit fjell på øya Runde. Øya er kjent som eit fuglereservat for diverse fugler. Det var ein flott tur med vakker utsikt, lett skya og litt kaldt på veien til hytta.

Sjølve hytta befant seg bak fjellet ut mot havet ved eit gammalt fyrtårn, og me fant fort ut at mobildekning var ikkje det lettaste å finne.

Hytta var gammeldags, trang med kalkvatn og lite isolasjon i veggane, som førte til at store deler av klassen befant seg i fellesrommet, også kjent som stova. Der spilte me mye hyttespill som for eksempel yatzy, quiz og kortspill. Me brukte også mye av tiden på å sitte der og kose oss og snakke saman, slik dei gjorde i gamle dagar før mobiltelefon.

På onsdag før middag var me tilbake på skolen. Alle var slitne og dusj var sårt etterlengta. Torsdag hadde klassen om kinesisk politikk med Sumin. Skolen utfordra oss til 30-day challenge der me sjølv velger å gjer ein aktivitet i 30 dagar, slik som tur til Gapahuken, ingen banning, ikkje spise sukker og kva enn anna me vil utfordra oss på.

På fredag gjekk heile skolen på tur rundt i Ørsta og lærte om snøskred i området, og hvilke tiltak kommunen har tatt i bruk for å unngå tap av menneskeliv under snøskred i framtida. Blant anna ein enorm stor steinmur med vollgrav. Me fikk også velgja nye valgfag, blant anna isbading. Me brukte 1.5 time på å syngja i kor til “Man gave name to all the animals” av Bob Dylan, og ein kanon av “Alle fugler”.

På laurdag var det atter ein gong seminar. Denne gongen tok seminaret oss til Ålesund, der Knut tok oss med rundt og fortalte om historien til Ålesund. Han fortalte om jugendstilen byen adopterte i det forrige århundre, om Gange-Rolv av Normandie som kom frå Giske, rett utenfor Ålesund, og om heltene i Ålesund som frakta mange flyktningar som flykta frå tyskarane under 2.verdenskrig med hjelp av båter.

Etter eit par timar med trasking gjennom Ålesund, endte me opp på Atlanterhavsparken. Det er eit akvarium rett utenfor Ålesund, der me fekk sjå mange av havets fantastiske skapningar, som heksekrabber, steinbitt, torsk og kråkeboller. Me såg ein dykkar nede i ein gigantisk tank med vindauger, for å mate alle fiskene i tanken. Dykkaren gratulerte ein dame i salen med 70-årsdagen og det var kjempekoselig. Etter det gjekk me ut til uteområdet, der me fekk sjå mating av otere og pingviner, i tillegg var det også seler me kunne sjå på.

Litt seinare fekk med nudler av Haibiao. Jeg fikk bare litt mat, fordi jeg klarte å sove litt for lenge. Etter det hadde vi en lek i gymsalen på skolen som hele skolen var med på. Leken heter ”eventyrstunt” som gikk ut på at vi ble delt inn i 8 grupper. Hver gruppe fikk en lapp med forskjellige stikkord. Oppgaven var å lage en fortelling som skulle inneholde alle ordene på lappen, og så senere skulle fremføre fortellingen foran alle andre. Vi fikk også besøk av fjorårets elever fra skolen som var dommere for det vi skulle framføre. Det ble en veldig morsom lek og me hygga oss.

Det var alt fra oss i Kinaklassen for denne veka. Takk for oss, live long and prosper.

Mvh, Ole, klassens høgaste, og Vikinggutten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.