Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Før ferie <3

Hei

Jeg er Maria. Jeg er 1/2 kinesere i klassen. Jeg er fra et lite sted du sikkert aldri har vært, Åmot, Vinje i Telemark. Jeg er født i tigerens år, og kom til Norge 10 måneder gammel

Jeg heter Åro (ja det er et navn) og kommer fra Skreia, i Oppland. Jeg er 19 år og er ifølge den kinesiske kalenderen født i dragens år.

Dette er en halv uke, siden vi slutter midt på torsdag for høstferie. Vi har fått en ny elev i klassen. Robin fra eksemsport Peru likte kinaklassen bedre, siden vi ikke klager på duftlysene hans. Vi ønsket han velkommen med kake.

Robin aka duftlysmeister

Den 1.oktober er Kina sin nasjonaldag, i år var 70 år jubileum. Vi brukte første del av dagen til å se video fra feiringen, det var interessant å se hvordan de hyller landet sitt. Maria fikk prøvd jiu lian huan ringspill, og løste det på ca 3 timer, nå strever resten av klassa med å løse det. Hele klassa er besatt av knutekunst.

Etterpå dro neste halve klassen til kulturhuset for å være bærehjelp for håpskolen. Vi som ble igjen lærte å spille mahjong. Dette var utfordrerne etter som flere hadde døgnet, og halvsov.

Onsdag så vi ferdig dokumentar om kinesisk skole. Så hadde vi gym med diverse aktiviteter. I morgen er det halv dag, og vi gleder oss til litt privatliv når vi reiser på høstferie.

Vi ønsker alle en god ferie <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.