Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Fra kaos til uendelig kos

Etter noen fine dager i Guilin tok vi buss til Lilong barneskole. Da var det bare å legge all bagasje igjen i bussen og hive seg ut i det kinesiske barnehavet. Barna kom løpende og sto rundt hvert et hjørne og var frydefulle over vår tidlige ankomst :=) Vi ble godt tatt imot med barnesmil og lokal frukt, og bokstavelig talt kastet ut i undervisning. En av barna i førsteklassen satt fortvilt med tårer som trillet ned kinnene i stillhet fordi han ikke klarte å huske hvordan han skrev navnet sitt i pinyin, men han fikk heldigvis hjelp av sine medelever etterhvert. Alle prøvde febrilsk å huske manus, men det endte opp med total kommunikasjonssvikt, dessverre.

Den nyeste bygningen på Lilong skolen

Etter en fantastisk lunsj laget av lærerne på skolen, dro vi med nytt mot tilbake som undervisere, med litt mere hell. Helt på slutten lekte vi oss gjennom dagen, og på tur hotellet tenkte vi desperat hvordan vi måtte pugge manus og forberede oss til en HEL dag med undervisning.

Neste morgen startet vi dagen med en nydelig sykkeltur tilbake til skolen. Der fikk vi et gjensyn med barna, og det var akkurat som om de hadde forvandlet seg over natten til ordentlig lydige og flinke kinesiske barn. De var ikke lenger fylt av frykt, skepsis, og spenning ovenfor deres nye lærere. Vi prøvde så godt vi kunne å lære dem engelsk, noen var flittige, mens andre fra de eldre klassene var mer opptatt av mobilene #toocoolforschool

5. klasselærerne Nieeeels, Mali og Argyll

I tredje time samlet hele skolen seg i skolegården for felles aktivitet der vi gikk klasse mot klasse i både stafett og tautrekning. Thea klarte ikke å gi i fra seg stafettpinnen fort nok, og derfor tapte 6. klasse mot 5. klasse. Alle jentene i 6. klasse samlet seg rundt Thea for å trøste henne for at de ikke vant.

De gjorde en bra innsats selv om de tapte mot 6. klasse 😉

Etter enda en fantastisk lunsj ble vi tatt med på sightseeing av rektor, og vi fikk se der noen av barna bodde. Det var nydelig vær og 25 grader. Inne i landsbyen fikk vi smake på en slags miniappelsin (kumquat) og det schmakte godt ©Mr.Melk. Mens vi ventet på at det skulle bli kjøligere slik at underholdningen kunne gjennomføres, slappet vi av i solen og koste oss.

sykt god frukt Argyll??

Så kom underholdningen som alle klassene hadde forberedt for oss. Det var både sang, dans og sketch, og alle barna var kjempe flinke! og vi var veldig stolte av klassene våre. Vi bidro også med sang: Tenke sjæl, og dans: Little apple. Barna hyllet oss og ble endelig stolte av å være våre elever. Noen ville til og med ikke gi slipp på oss, og vi ble bombadert med autografforespørsler. Til slutt var kom det øyeblikket der vi dessverre måtte si farvel, og det var både smil, klemmer og tårer, så var det bare å gjøre seg klar til neste håpskole.

[smartslider3 slider=”56″]

Takk for oss!
Juni og Sunniva c:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.