Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Panda, Hot Pot og Buddha

Vi tok flyet fra Beijing til Chengdu der vi utforskte i og rundt byen.

Vi besøkte det gamle irrigasjonssystemet i Dujiangyan et av de eldste i verden fremdeles i drift.  For å komme oss til selve irrigasjonssystemet gikk vi gjennom et område med mange templer.

For å komme oss videre måtte vi gå over en lang hengebro som opprinnelig var bygd på 1700-tallet og svingte veldig mye fram og tilbake.

Vi prøve oss også på hotpot (火锅) samme kveld. Der fikk vi prøvd å koke mat selv. Det var veldig gøy.

Vi besøkte Gigant Panda Research Centre et lite stykke utenfor byen der vi var heldige med perfekt pandavær og fikk se veldig aktive pandaer.

På kvelden dro vi på Sichuan operaen. Forestillingen var veldig variert med alt fra små opera stykker til dukke oppvisning. Den mest unike delen var det de skiftet masker og klær veldig raskt på scenen så ingen helt så hvordan det ble gjort. Face Change tok kun et sekund!

Neste dag var vi på vei til Emei og på veien besøkte vi brokade og broderi museet hvor vi fikk se hvordan de lagde broderier og brokade stoffer på den lokale måte. Noe av det huleste de hadde der var broderi som var brodert på et tynt silkestoff der motivet var forskjellig på hver side.

Til lunsj spiste vi på et hotell på veien, og det rommet vi fikk hadde ett gigantisk bord der vi fikk plass til hele klassen. For å gjøre det enklere å sende maten rundt, roterte midtpartiet til bordet av seg selv.

cof

Da var det videre til Leshan gigant buddha som er verdens største stein buddha som er hogd ut av fjellet. Bare hode var høyere enn fire personer.

Hanna hilser fra China

« of 2 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.