Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

KINA!!!

På mandag møttes mi endelig igjen for å reise til Kina, og etter 12 timer landa mi tirsdags morgen i Beijing <3 å mi gikk rett ut på eventyrer!

Himmels fredsplass

Først dro mi hen til Himmels fredsplass. Her fikk mi oppleve å være en attraksjon på en attraksjon. Alle ble spurt opptil flere ganger om mi kunne være med på bilder med asiatere. Mi fikk au se Mao Zedong sitt fantastiske portrett på porten på den Himmelske Fredsplass 
Så fikk mi prøvd oss på å spise på kinesisk vis, «en helt vanlig lunsj» – Sumin.

Vår første måltid – en helt vanlig lunsj

Neste på programmet var en tur til Himmelens tempel. Her fikk vi oppleve Sumin som turist guide, med 10-15min på å skikke på de forskjellige byggene. Men dette var overaskende alltid nok tid. Her fikk mi fikk sett mye fin arkitektur som solalteret og bønnehallen.

Etter en lang dag med lite søvn på flyet var alle klare å komme til hostellet, alle sov litt på bussen hen. Når vi endelig fikk rommene var det mange som sovna fort. Men vi måtte opp igjen etter en liten stund med pause for å få i oss litt middag! Her ble mi alle litt overaska når desserten kom midt i måltidet og ikkje på slutten. Senere på kvelden så mi lokalbefolkninga danse ude i en park rett med hostellet. De fleste var slidne etter en lang dag og sovna tidlig.

I dag, onsdag, var mi først en tur til den (ikke så veldig) forbudte by. Her brukte mi 3 timer, så rakk bare å se en liten bit. I begynnelsen var mi på samme rute som resten av turistene, og derfor ble tatt masse bilder av igjen. Heldigvis viste Sumin oss til boligområdet til familien på den indre delen. Det var en super gøy opplevelse å få sett mange av bygningene og gjenstandene. Mi fikk blant anna se mange av klokke gavene fra utlandet til kinesiske keisere fra 16-17 hundre tallet, de hadde masse fancy rundt de bare for en liten klokke. Når mi kom til utgangen gikk mi opp til Jinshan parken å så utover hele den forbudte byen. Dessverre var vi ikke for heldige med været, men smogen gjorde at det så mer mystisk ud.

Den forbudte by

Etter lunsj gikk mi i 1 time i Hutong gågate, mitt i et gammelt bolig området. Her var det mange turist butikker å gatekjøkken. her fikk mi prøvd oss litt på pruting, mi fikk også prøvd litt mat som kandiserte vil epler<3

Vi nyter noe nytt i Hutong gågata

På kvelden møtte mi på master An og Nora igjen <3 Mi gikk ud og spiste peking and. Det var veldig koselig å få møtt begge igjen, og alle var super fornøyde med anda 😀

Vi traff master An i Beijing

Dette har vert dager med masse gøy! Å mi gleder oss masse til resten av turen med vår BESTE klasse!

Fra klassens sødeste 树懒

« of 2 »

Comment (1)

  1. Rikke T. N.

    Nyt det ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.