Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

En meget rolig uke

Dette har vært en særdeles rolig uke, uten mye spesielt å trekke frem. Likevel har det vært en god uke der blant annet Body & Mind og Peru har kommet tilbake<3 Det var deilig å få litt liv på skolen igjen (men litt mye bråk og matkø, og til dels litt sosial angst for noen). 

Uka startet med at hele skolen var på utdanningsmesse i Ålesund, noe som for de fleste bare førte til ytterligere forvirring rundt fremtiden og hva vi skal gjøre med livene våre. I tillegg har Samordna åpnet for søking på videre utdanning denne uka (1. februar), så mange har tenkt mye på dette de siste dagene. Folk som har livet på stell (Niels og lille-Emma) har allerede søkt – stas. 

I timene denne uka har vi gjort litt forskjellig. Mer om dagens Japan har vi hatt. Vi har også lagt mye vekt på forberedelser til håpskolebesøkene, noe som vi har gledet oss til og noe som har fått oss til å innse hvor ubrukelige en del av oss faktisk er i kinesisk:))

Juni, Elin og Thea forbereder undervisningen på håpskolen

Vi har også hatt besøk av Knud Jørgen (en tidligere rektor, og ikke minst en utrolig kul mann) som har lært oss om zen buddhisme. Vi har også selvfølgelig sett på film i løpet av uka, og denne gangen så vi “Memoirs of a Geisha” – en film som ga oss et større innblikk i den japanske Geisha-kulturen.

Zen buddhisme av Knud Jørgen

På lørdagen var planen i utgangspunktet å høre på et seminar om flyktningskrisen i middelhavet, men dette ble dessverre avlyst grunnet sykdom. Dette gjorde at elever i skolens friluftsklasser tok beina fatt og bega seg opp på Vallahornet på ski. Kinaelevene prioriterte på sin side heller søvn …

På lørdagen hadde vi også besøk av elever fra Sunnmøre folkehøgskole, ettersom de skulle holde et lite seminar for oss om klimakrisen. De sov over på skolen før ferden deres gikk videre til Bergen på søndagen. 

Gratulerer med dagen, Juni!

Lørdagskveld var svært rolig uten noe planlagt opplegg. Vår kjære Juni fylte 20 år den dagen (gratulerer!), så da ble det selvsagt bursdagsfeiring for henne med goood kake.

Søndagen gikk også rolig for seg, men da var det flere av kinaelevene som var på tur litt rundt om kring. Noen gikk til Gapahuken og akte ned, mens andre var på Strandafjellet og sto på slalåm.

Søndags tur

Dette har alt i alt vært en fin uke, og vi begynner å glede oss vilt til studieturen som nærmer seg med stormskritt. 

Hilsen Elin og Sigrid 😀 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.