Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Uke 3: En stappa uke

Heio folkens, velkommen tilbake til bloggen  😀 Vi i kinaklassen har gjort mye gøy denne uka, men vi har hatt slitsomme øyeblikk også. 

Her er en liten oversikt over hva vi har og skal gjøre!

Oslo – Mandag/Tirsdag

Med dårlig vær og stengte fjelloverganger ble det en 10 timers busstur. Et fåtall av oss sov på bussen i lengre perioder, mens resten av oss ankom Oslo sliten. Men med litt Starbucks kaffe ble vi kvikkere og ankom ambassaden litt mindre døende enn før kaffen.

Etter nye endringer i visum søknadsprosessen, må man nå komme til den kinesiske ambassaden for å ta fingeravtrykk før man blir gitt visum til opphold i Kina. Så hele kinaklassen dro med Sumin og Haibiao med buss til Oslo. 

Kinesisk pannekaker – Onsdag

Som et lite plaster på såret for at vi måtte ta en snartur til Oslo, lagde Haibiao, Juni, Agnethe, Store Emma, Hanna og Elinor kinesiske pannekaker til klassen. Det luktet så godt at Martin fra Bali og Christine fra Animasjon kom for “Hjelpe” til. Vi lagde masse pannekaker og de smakte kjempe godt. 

Planen var å lage fritertis også, men når tiden ikke strakk til ble vi enige om å lage det på Søndag, mens Haibiao hadde tilsyn.

Musikal – Fredag 

På Fredagen gikk vi glipp av Salatbar og valgfag etter lunsj, for hele skolen skulle til Ulsteinvik kulturhus (Sjøborg) for å se musikalen Annie. Musikalen var satt opp av Sunnmøre FHS.

Det var den klassiske versjonen av Annie og jeg tror de fleste synes det var en fin oppsetting.

Balis andre elevkveld – Lørdag

Etter jul har elevkveld rotering startet på nytt, så denne helga hadde Bali sin Andre Elevkveld. Det var hyggelig. Vi spiste Taco, som var umulig å spise for visse av oss som ikke er vant til at Taco lompene er små. Det var uansett veldig godt med Taco igjen. Var det grilling av pinnebrød med bålpanne og snøgrop.

Vi har også snøbadet og lekt mye i snøen denne uke. Snø badingen var selvfølgelig etterfulgt av bading i jacuzzien.

Fritertis – Søndag

Endelig kom dagen vi skulle lage å spise fritertis, mange oss har gledet oss veldig til å spise fritertis. Det var mange som var skeptiske til konseptet, men det funker tro meg. For isen var kald og skallet var varmt og det smakte nydelig.

I kveld skal de fleste av oss opp for å se SUPERMÅNEFORMØRKELSE!!! kl. 05.00. Den skal være mye større og rødere enn vanlig. 

På selve linjen har vi begynt å lære om Japan, både overlevelses språk, Japans tidligere historie og litt om dagens samfunn. Vi så også en dokumentarfilm som heter “Japans secret shame” som vekket sterke følelser blant mange i klassen.

Hilsen Agnethe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.