Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kinaklassen arrangerer elevkveld!

Denne uken har vært en travel uke for Kinaklassen! Vi skulle nemlig arrangere den første elevkvelden i år. Elevkveld består av at en av klassene på skolen skal arrangere lørdagskvelden, hvor resten av skolen får en sjanse til å bli mer kjent med oss som klasse. At vi fikk den første elevkvelden syns vi både var spennende og samtidig litt skummelt…

Vi startet å planlegge allerede på mandag, og begynte å skrive opp ideer til hvordan vi ville at kvelden skulle gå. Vi bestemte nokså fort at vi måtte ha et tema for kvelden, og det valget var nokså selvsagt: kinesisk/asiatisk tema. Nå som tema var valgt ville vi at det som skulle foregå på scenen skulle være i samspill med temaet. Noen i klassen foreslo dans, andre ville ha små sketcher. Vi kom til slutt frem til at vi skulle ha to danser, to sketcher (en japansk og en kinesisk) og til slutt en kahoot. Vi ønsket å sette sammen et program som gjorde at alle fikk bidra på ulike vis, og at alle fikk vist hva de er gode for. Showet ble vellykket, og det virket som at publikum koste seg.

Vi diskuterer programinnslag i klassen

I tillegg til showet arrangerte vi en kostymekonkurranse for hele skolen, hvor meningen var at alle som ønsket skulle kle seg ut innenfor temaet vi hadde valgt. Vi ble helt imponert over hvor mange som la inn ordentlig innsats, og hvor kule mange av kostymene ble! Det var mange som satt kveldene før og lagde kostymer selv, noe vi syns var veldig gøy. Før forestillingen startet hadde vi også ansvaret for å mate elevene på skolen, noe Sumin og Haibiao tok på strak arm. Mange av elevene i Kinaklassen hjalp lærerne med å lage vårruller og kyllingwok, og resultatet ble tatt godt i mot av skolen – ikke én matbit ble igjen.

[smartslider3 slider=5]

Selvsagt tok elevkvelden opp mye tid i uka som var, men vi fikk også tid til å øve på kalligrafi og pinyin (kinesisk uttale). Alt i alt har det vært en utrolig spennende og utfordrende uke hvor skolen har fått blitt bedre kjent med oss, men vi har også blitt bedre kjent med hverandre.

[smartslider3 slider=6]

– 大猫, 小猫, 公主

Bilder fra uken

« of 2 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.