Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Shanghai, Skreddere og Seier! – DEL 2

Dagen var kommet. Våre helter sto opp før hanen gal for å hente de rykende ferske dressene sine. Neida. De rullet ut av senga langt utpå formiddagen som de slaskene de er, det var jo fridag. (haloooo liksom). Men det betydde IKKE at dagen skulle bli innholdsfattig. Litt vann i fjeset, frokost i magen og med høye forventninger var guttene våre klare for å sette ut på nok et eventyr!

Hvem er den mystiske karen i vinduet?

Litt tidligere enn planlagt rullet “gutta krutt” inn på markedet med hevet hode og selvtillit (takket være forrige episodes seier – Les “Shanghai, Skreddere og Seier! – DEL 1“). Tid måtte drepes, så vi fant veien oppover i etasjene. Marcus Aurelius Augustus hadde en gave å ta hånd om, så resten fulgte for å se Pruteguden i aksjon. Det var et vakkert syn, og Sindre, Adrian og jeg måtte tørke vekk en tåre i øyekroken. Men vakrere skulle det bli!

Skreddersydd dress, skreddersydde briller og vri åtter er en god kombinasjon <3 

Klokken nærmet seg 17:00, og fortroppen bestående av Sindre og meg nærmet seg Harrison Taylor. Sindre hadde brillene på. I butikken sto et slagent kvinnemenneske. Smilet lignet ikke på det hun viste oss da vi nærmet oss sjappen et par dager tidligere. Traumene fra tidligere hadde tydelig gjort inntrykk. Raskt ble kvitteringene hostet opp av lomma slik at de kunne finne frem riktig dress. I samme øyeblikk ankom baktroppen, Marcus Aurelius Augustus, Montgomery Adrianus Tåfus og Sleepy Jon. Dressene skulle testes, og den neste nervepirrende timen bar preg av blod svette og tårer! (Ikke egentlig, men det høres kult ut).

Guttene bois melder om legendarisk god stemning i lugaren.

Få minutter senere var førstemann på vei inn i det alt for lite skifterommet (som jeg kommer tilbake til). Det var Sindre Rossing, også kjent som “Potetus” blandt sine nære venner, som var den heldige. Men til vår forbløffelse var det en annen man som kom ut et par minutter senere. Den blå dressen lyste opp rommet, og i kombinasjon med mannens råkjekkhet, fikk samtlige i butikken til å komme i buksene. Den mystiske mannen hadde SERIØS swag og klasse over seg. Da lyset dempet seg, fikk alle seg et lite sjokk.

De farligste av de farligste ute på dekk etter midnatt. Fra venstre; Marcus, Edvard og Sindre R. Mannen bak kameraet er Adrian. 

Mannen tok av seg brillene og vi så et kjent ansikt. Det var Sindre Rossing, men ikke den Sindre Rossing vi kjente. Denne versjonen strålte av selvtillit, sjarm, stil… Men høydepunktet var den  perfekte dressen. Den satt som prikken over i-en, som plommen i egget, som pandaen i bambusskogen, som laderen i mobilen, som… som… ja, som en skreddersydd dress! Tur etter tur fikk vi trengt oss inn i det knøttlille skapet og skiftet, raskere enn meg i senga. Ut kom den ene supermodellen etter den andre. Da vi kom til oss selv, begynte det. 

“Den er litt stram over ryggen” kom det fra Potetus. “Hvordan strammer man denne?” tøt det fra Aurelius. “Jeg kommer til å revne den hvis jeg settet meg ned” la Adrianus til. Jeg så i speilet. Det så ut som om skredderen hadde overvurdert bicepsstørrelsen min. Det må ha vært et hint. I alt kaoset kom den 146 år gamle skredderen med beroligende kommentarer. “Itss suppåust tu bi laik dat!”. Ekspertens ord sank sakte inn. Tja. Kanskje de skulle være sånn? Dresskunnskapene våre gikk ikke lengre enn det vi hadde lest på Google dagen før bestillingen. Sakte med sikkert så vi oss fornøyd og gjorde oss klare til å dra tilbake, en dress rikere. Selgerene derimot, var ikke like heldige. I skifterommet luktet det kølle. Seriøst. Ord kan ikke beskrive lukten. Alle guttene hadde tatt av seg skoene og sluppet løs sin onde tåfis i det knøttlille rommet. Lukten sitter nok fremdeles i veggene når neste års Kinaklasse finner veien til Shanghai. Territoriet var markert, og seiersherrene forlot slagmarken seirende nok en gang!

Marcus Aurelius Augustus (venstre) og Potetus (høyre) beskytter øynene mot det farlige månelyset midt på natta.

PS: Ryktene sier at en uidentifisert båt har funnet veien over til Japan. En lokal fisker skal ha skimtet 4 duster ute på dekk i måneskinnet rundt 01:00 på natten. Tullingene skal ha hatt på seg noen sinnsykt fine dresser, kanskje til og med skreddersydde hvis vi skal stole på fiskeren. I tillegg skal de ha vært iført solbriller til tross for at det var midt på natta. Men det er vel bare rykter 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.