Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Tap og vinn i Guilin

Heihei og velkommen til Egils arkade sidestory i Guilin.

Senga til Jonner´n kommer til å være varm i natt.

Så vi ankom Guilin for et par dager siden til det samme gamle hostelet vi forlot for håpskolen.

Vår fortelling begynte for nøyaktig to og en halv dager siden når jeg skulle ut for å kjøpe inn litt vann på butikken ved siden av og møtte på Adrian. Han fortalte til min overraskelse at det var en KFC i nærheten. Dit dro vi på sekundet med en uventet cameo fra Edvard.

Etterpå bestemte jeg meg for litt mer KFC, men endte opp med å slepe posen full av kylling gjennom gågatene i området. Der så jeg det. En liten arkade, faktisk to stykker nærmest vegg til vegg. Begge to spekket fulle av klomaskiner og bare klomaskiner. Jeg bestemte meg for å ta en liten titt på alt ståheiet som utspilte seg rundt de store metalkassene.

Jonner´n catcher dem alle

Det første stedet var pakket fulle av gorillaer som sto på rekke og rad med klørne på klomaskinspakene og knappene. Gryntingen sto til taket mens menn falt til bakken i forsøket på å vinne litt kos til kvinnfolket. Jeg bestemte meg for å ofre en hundrelapp for å se hva som var på gang. Maskinen slukte den fra mellom fingrene mine og jeg kunne sverge på at den rakte ut en tunge for å slikke dem. Ut spydde den i hvert fall mynter som beleilig nok passet til maskinene. 150 arkademynter. En mynt per forsøk. Og jeg vant. Igjen og igjen. Totalt sju ganger denne første turen. Eieren av stedet dukket opp til tider for å låse opp maskinene og flyttet på kosebamsene som gjorde det enklere for meg å vinne.

Arkaden du faktisk kan vinne på

Senere den samme kvelden returnerte jeg med forsterkninger. Gutta´boys Håvard og Jon-Marius A.K.A. Jonner´n. Denne gangen avga vi en visitt til begge arkadene. 200 spenn fra Håvard, 150 fra meg og 100 fra Jonner´n. Med myntene i hånd ble vi sluppet løs på maskinene som maskiner. De ansatte låste kontinuerlig opp og flyttet rundt på premiene til vi greide å klore dem ned i hølet. Om vi sto fast ville eieren, også kalt «The big boss», peke ut den optimale kloplasseringen eller gå så langt som å vinne kosebamsene for oss. Haugen av kosebamser vokste større og vi kom hjem med to sekker fulle.

To kosebamser posert med plushier

Dagen etter var en dag dedikert til kunsten. Vi begynte med å besøke en annen større arkade. Denne hadde enda flere klomaskiner i tillegg til forskjellige arkadespill, danskemaskiner, lufthockey, bowlingspill, osv. For denne arkaden hadde vi en hær bestående av gutta´boys, Ingvild, Rikke, June, Ronja, Veronica, Vilde, Malin, Christina, Helene/Mikal, Andrea og Kaja. Vi gjev løs på maskinene med alt vi hadde, men selv med enorme ressurser ble sånn ca. Tre kosebamser vunnet. Maskinene var rigget så det sang og de fleste forlot arkaden etter å ha surret rundt blakke. Håvard og Jonner´n inngikk slagsmål i streetfighter og en rekke andre spill. «Stedet bare manglet sjelen av en god arkade, noe vi krevde spesielt akkurat da.» – Egil

Flere av oss beveget oss dermed bortover til de andre mindre arkadene hvor Else og Nicholas gjorde sin opptred. Og der ble det vunnet hauger av nye premier. Tidligere på dagen hadde jeg funnet ut av systemet og fant ut at en kunne bytte til seg større premier for flere mindre. Da hadde jeg fått en Doraemon for to kosebamser. Denne gangen byttet jeg til meg seks kosebamser for en svær gulrotplushy. Else fant ut av det samme systemet og byttet til seg en LINE FRIENDS bjørn for seks kosebamser. Det var mye kos og alle hadde det moro til tross for litt frustrasjon. Likevel var det ingen som returnerte hjem tomhendt. På slutten av dagen kom jeg hjem med en tredje pose full av premier. Gutta´boys stashet hadde vokst seg større. Og vi var nå i besetning av de aller fleste forskjellige typer av premiene.

Men i dag var eventyret i Guilin over og morgenen etter skulle vi reise til Tunxi med fly. Gutta´boys hadde rett og slett ikke bagasjeplass til alle kosedyrene.

Pakkefasen er en ublid tid

En nødadopsjon for kosebamser ble satt på plass og vi delte ut til alle som hadde behov for litt ekstra varme om kveldene. Det som var til overs ble slept tilbake til arkaden og byttet til en «større» mer kompakt premie i form av en frosk med hatt. Det ble også et nødbytte av gulroten til en LINE FRIENDS bjørn lik den Else vant. Frosken ble adoptert av Helene O. Og da satt vi igjen med bare det vi skulle beholde selv.

Gulrot for en bjørn

Da er vi klare for Tunxi!

Din kompis Egil gjør seg klar for leggetid nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.