Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Håpskolen, Risterrasseeenenene og Guilin <3

Hey hoes and bros. Its ya boi Edvard and ya gurl Kaja back at ya with another blog post bitches. 

Første tema i dette legendariske blogginnlegget er fortsettelse på Håpskolen og våre vidunderlige eventyr på den lille skolen. Dag 1 bar preg av kaos, tullball og ALT for lite planlagt program. Det ble kukevibes, lek og anarki over en lav sko. Det var sikkert en lettelse da klokken ringte 12:00 – lunsj <3. Lærerene hadde stelt i stand pommes frites, noodler, kjøttboller og masse annet til vår nytelse. Før dagen var over skulle hver klasse fremføre noe de hadde forberedt. Kinaklassen var naturligvis ikke klar på noen som helst måte. Kriseløsningen ble bordsangen “Til ungdommen” av Nordahl Grieg og Kaptein Sabeltannsangen. Det gikk seffern dritbra. 

Dag 2 derimot, var gjengen mer forberedt og ting gikk lett bror. Daddy Miao kom til vår unnsetning og sa at han og skolen hadde planlagt å ha utelek i 6. time. I tillegg ble vi invitert på ei litta rask økt med morgengymnastikk før lunsj. Kaja melder at hun aldri har blitt mer sliten. Videre hang samtlige kinaelever minst 2 bevegelser etter instruktøren, så vi så ut som tidenes løker. 11:00 var det tautrekning, det var 1.klasse mot 2.klasse, der 1.klasse gikk av med seiern grunnet PT Sindre. Hilsen en salty Kaja.

Vi avsluttet skoledagen med en rundtur i den nærmeste landsbyen. Melder 40 000 varmegrader akkurat denne halvtimen.  

Adrian aka Big Smoke trekker som om det står om livet i kampen mellom 5. og 6. klasse på Lilong Bareskole.

Adrian aka Big Smoke trekker som om det står om livet i kampen mellom 5. og 6. klasse på Lilong Barneskole.

Sindre aka BIG PT sto for store deler av trekkraften til 1.klassingene til Kajas stor fortvilelse.

Kaja, Coco, Jon-Marius og Andrea med 2. klasse

Post 2: Vannshow og sheit

Det var med en trist mine at vi måtte levere tilbake de elskverdige syklene våre, but the show must go on! Dagen derpå ble en slapp dag for de fleste, men noen (de kule aka Håvard, Sindre R, Edvard, Marcus, Andrea og Birgitta) valgte å bli med Sumin til Månefjellet. Ganske sykt. Det er et fjell. Og så er det et hull. I FJELLET. Halo? Og så ser det ut som en måne. Wow. Vi svippet også raskt innom en lokal restaurant og fikk smakt på litt snegle. Ingenting å være redd for. Smakte digg. Alle overlevde. 

Ya boi Marcus og Edvard nyter sykkelturen til Månefjellet.

Tandemsykkel gutta!

Månefjellet i all sin pomp og prakt.

Snegler på menyen.

Før vannshowet, smakte vi på ølfisk, men det endte med at Haibiao aka Daddy Miao spiste opp alt sammen 😉 Sjanglende gikk klassen for å se på vannshow. Alt gikk fett helt til et kraftig regnvær, lyn og torden fra øst meldte seg og showet ble stoppet. Vannshowet ble stoppet av vann. Hehe. Ser du ironien? 15 minutter passerte under tak, og så var vi good to go igjen. 

Klassebilde under tak trygge fra regn og torden.

Kaja sa: en stor banan!

Vi beveger oss vekk fra denne byen og opp i høyden til risterrassene i Longji.

Denne idylliske plassen er plassert over 800 m.o.h og vi ble fraktet dit med buss. Vi ankom drømmeplassen på lørdag og tok oss til rette på hotellet, vi gjorde oss klare til dagsturen på 5-6 timer dagen etter. Til noens lettelse og andres fortvilelse (Marcus) ble denne turen avlyst, grunnet sykdom og dårlig vær. Sumin reddet heldigvis dagen og tok oss med på en 40 minutters tur i stedet 🙂 Utover kvelden fikk vi smake på vann fra Li-elven. Anbefales.

Long ji = Dragerygg <3 Ser likheten.

Klassebildet på Longji-risterrasene.

For øyeblikket er vi tilbake i Guilin for å chille max. Store deler av klassen har behov for å komme seg gjennom sykdom, spise litt vestlig junk food og få igjen litt energi. I morgen venter en kort flytur (1t 50min) til neste by.

Edvard & Kaja 

« of 2 »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.