Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Å bo i Chengdu

Hei! Velkommen til dagens blogg.

Vi ankom Chengdu etter en ca. 21 timers togreise fra Beijing. På toget foregikk det alt fra kortspill og nintendo switch, til kinesisk øving blant noen, og til koselig samkvem over et par kopper nudler. Rommene var trange men det gjorde opplevelsen enda mer koselig.

På toget fra Beijing til Chengdu

Det første vi gjorde da vi ankom Chengdu var å besøke frokostbufeen til et hotell. Deretter dro vi til Wu Hou Ci, et tempel med mange vakre bonsaitrær, som sammen med skulpturer ble laget til ære for statsministeren Zhuge Liang. En dude som levde under Shu kongeriket på 200 tallet. f.kr.  Etterpå dro vi til en handelsgaten Jinli med boder spekket fulle med alt du kunne ønske deg. Klassen ble sluppet løs til å vandre som de ønsket blant alle småbodene og butikkene.

Wu hou Ci

Etter et kraftmåltid innsjekket vi oss på hostelet, og fikk resten av dagen til egen disposisjon. Noen chillet, andre var på KFC, og noen gikk til sammen 13km i et forsøk på å finne en gate med dyre merkevarer.  En del av oss spiste tilslutt middag sammen med Sumin og Haibiao.

Jinli

I dag sto vi opp grytidlig ved åttetiden, til en frokost bestående av tørt brød, og noe pålegg. <3 Deretter dro vi ut på 1 1/2 times reise til Sanxingdui museum. Et museum bestående av avanserte bronsegjenstander fra 3000 år tilbake, lagd med en teknikk forut sin tid. Der var det også bronseskulpturer fra en ukjent sivilisasjon som plutselig forsvant. Men, lite visste vi at det var vi som skulle bli utstillingsobjektene framfor en gruppe på 200 kinesiske ungdomsskoleelever. Klassen ble splittet i to mellom de som poserte framfor kamera, og de som desperat forsøkte å høre på hva museumsguiden hadde å si igjennom alt bråket. Vi rømte på golfbilene tvers igjennom museumsparken til det neste museumsbygget, men kineserne tok oss igjen til fots. Bildeseansene fortsatte som om ingenting hadde skjedd. Vi skedoodlet sporenstreks etter at vi var ferdige med omvisningen, og dro til en restaurant med Sichuansk mat.

Sanxingdui-museet

Sanxingdui-museet

Vi dro til et silkemuseum. Der så vi to dudes veve silkebrokade nær en større silkeutstilling.

Silkemuseum

Videre besøkte vi et tehus hvor vi ble servert grønn te med peanøtter til snacks, og hvor noen av oss takket ja til ørerens og massasje.

Wangjiang Parken

Øre rensing

Etter å ha vandret tilbake igjennom fuglehabitatet dro vi for å spise hot pot. Der kokte det over i kampen om proteinene. Kjøttet forsvant som svint, og omtrent halvparten av klassen dro med halvfulle mager.

Hot Pot

Hot pot

Sichuanoperaen var det neste på lista, der vi fikk se kinesisk teater, musikkspilling, og se en gruppe med ”facechangers” som kunne bytte masker på et splittsekund.

Sichuan-opera

Facechanges

Det var alt fra Birgitta og Egil! I morgen forlater vi Chengdu og drar til å treffe pandaer og gå på tur på Emei-fjellet. Følg oss med eventyret vårt. 🙂

« of 2 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.