Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kinaklassen fikk besøk av Michael Larsen

Michael Larsen på Den kinesiske mur

Dagen før vinterferien fikk kinaklassen besøk av Michael Larsen som gikk på linja Kina – Midtens rike for noen år siden og tar sitt tredje års språkstudie på Beijing Language and Culture University 北京语言大学. Michael fortalte hvordan det er å være gjestestudent i Kina og sitt liv i et fremmed land. Klassen stilte mange spørsmål knyttet til studieturen som begynner 27.februar og fikk en god del råd og tips fra Michael. Nå er mange i klassen så klare for den store reisen og gleder seg veldig til turen.

Filmen nede viser Michaels deltagelse i en TV-sendt konkurranse på kinesisk. 1750 studenter fra 44 universiteter og høyskoler deltok. Før innledende runder, semifinaler og selve TV-finalen var det en kvalikrunde ved hvert universitet. Finaleoppgaven var om kinesiske ordtak og dramatisering av en kinesisk folkehelt.  Michael var en av de som hadde kortest studieopphold i Kina og vant nr. 2 i konkurransen. Mye hardt arbeid ligger bak prisen!
 
             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.